Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Διονύσης Μακρής: Είστε σίγουρα ιεράρχης;



Γράφει ο Διονύσης Μακρής

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Η ΨΕΥΤΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΓΙΟΥ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ (ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ);


Την μετάβαση στο Γρηγοριανό ημερολόγιο ανακοίνωσε ο επικεφαλής της OCU (ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας), Επιφάνιος Ντουμένκο, προετοιμάζοντας το έδαφος για εξελίξεις τους προσεχείς μήνες.

Επικαλούμενος την επιθυμία της πλειοψηφίας του ουκρανικού λαού, αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση, η οποία επέσπευσε την απόφασή του, ανήγγειλε ότι σε μία από τις προσεχείς συνεδρίες της συνόδου θα δώσει την άδεια της μετάβασης από το παλαιό στο νέο ημερολόγιο, σε όσες ενορίες το επιθυμούν. 
Επιπλέον, ο Επιφάνιος αποφάσισε ότι όποιος Ουκρανός πιστός βαπτίστηκε με το όνομα Αγίου που έχει ρωσική καταγωγή, θα πρέπει να βρει αντικαταστάτη άγιο με το ίδιο όνομα, που να μην ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στόχος του, σε βάθος χρόνου, είναι να αποσυνδεθεί πλήρως η OCU από την Ρωσία και τους Αγίους της.

Είστε σίγουρα ιεράρχης;

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ακούγονται δημόσια όλα αυτά τα... ιδιόμορφα από έναν «επίσκοπο» του οποίου το αξίωμα αμφισβητείται (καθώς δεν έχει Ιερωσύνη ούτε και Αποστολική διαδοχή). Από την ενθρόνισή του ως επικεφαλής της OCU (χειροτονημένος από τον καθαιρεμένο Φιλάρετο) μέχρι τώρα, διανύει μία αρχιεπισκοπία διχαστική. Ασκεί επίθεση σε Ρώσους ιεράρχες, διαδίδει ότι ανέχεται με το ζόρι την κανονική ορθόδοξη Εκκλησία, απαιτεί την εκθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας, αμφισβητεί το θαύμα του Αγίου Φωτός, αλλάζει ημερομηνίες εορτών, αφαιρεί Αγίους Ρωσικής καταγωγής από το Ουκρανικό εορτολόγιο, με αποτέλεσμα να βαθαίνει το σχίσμα και την διχόνοια ανάμεσα στους πιστούς των δύο εκκλησιών. Και όλα αυτά αποτελούν μόνο ένα δείγμα των ενεργειών του, καθώς συνεχίζει ακάθεκτος τη δράση του με ανορθόδοξες ενέργειες, θεωρώντας, μάλιστα, ότι σε κάποιες από αυτές βλέπει, ως άλλος Μαραντόνα, το χέρι του Θεού(!).

Αντί ως Ορθόδοξος Ιεράρχης να φροντίσει για την άμβλυνση, έστω, του μίσους ανάμεσα στους Ορθοδόξους της μίας και της άλλης πλευράς, με ανόητες ιδέες περί απαρνήσεως των Αγίων Ρωσικής καταγωγής διασύρει την ίδια την Ορθοδοξία. Το μόνο που μας λείπει είναι να μας απαγορεύσει να εορτάζουμε τον πολύ αγαπητό στην Ελλάδα Άγιο Λουκά Επίσκοπο Συμφερουπόλεως τον Ιατρό, επειδή είναι Ρώσος! Ας επικοινωνήσει με την μητρόπολη Θηβών, τον νυν γέροντα της Μονής Σαγματά και τον πρώην γέροντά της Μονής και νυν Επίσκοπο Αργολίδας Νεκτάριο, που σύστησε στους Έλληνες με τα βιβλία του τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, να προβούν στις δέουσες ενέργειες και να μετονομάσουν το παρεκκλήσι της Μονής που είναι αφιερωμένο στον Ρώσο Άγιο!

Παρομοίως αφού η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει τον Επιφάνιο ως μόνο και κανονικό Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας, εφόσον συμφωνεί με τις απόψεις του οφείλει να απαγορεύσει την προσκύνηση του άφθαρτου και θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου!

Και δυστυχώς αυτή είναι μόνο η αρχή, γιατί από ό,τι φαίνεται περιμένουμε τα χειρότερα.
«Πᾶνος»