Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Μητροπολιτης Αντινόης Παντελεήμων: (για εμβόλια, μάσκες και βλασφημίες) " Η Εκκλησία δεν μας έταξε να είμαστε τύρρανοι, αλλά Πατέρες "

 

Αντινόης Παντελεήμων: Λυπάμαι που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο να απειλούν και να καταδιώκουν τους πιστούς



Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων (για εμβόλια, μάσκες και βλασφημίες): Η Εκκλησία δεν επιβάλλει… Προτρέπει με αγάπη και με την πειθώ. Και «όσοι πιστοί προσέλθετε»


Μητροπολιτης Αντινόης:" Η Εκκλησία δεν μας έταξε να είμαστε τύρρανοι, αλλά Πατέρες  "

Είναι πολύ λυπηρό γεγονός ότι Αρχιερείς, και μάλιστα νεοχειροτονηθέντες, να μη σέβονται την μνήμη των προκατόχων των.

Προ καιρού ακούσαμε Αρχιερείς να καταφέρονται εναντίον των πιστών, να στερούν την μισθοδοσία των ιερέων της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας τους, να χαρακτηρίζουν τον λαόν του Θεού ως "αιρετικούς", "άθεους", "αντίχριστους", "να μην αγαπούν τον συνάνθρωπό τους", "χαμηλής λογικής", "έλλειψη διακρίσεως", κ.ά.π., απιδεικνύοντας, κατ' αυτόν τον τρόπον, την δική τους έλλειψη Θεολογικής γνώσεως. Άλλοι, εκδίωκαν τους εκκλησιαζομένους γιατί δεν φορούσαν μάσκες. 

Πού είναι η Χριστιανική αγάπη αυτών των Αρχιερέων, που μιλούν "απ' άμβωνος" και "εκ του ασφαλούς";;; Πώς θα εκφωνήσουν το "αγαπήσουμε αλλήλους";

Μάλιστα αυτές οι  βλάσφημες κουβέντες εκστομήθηκαν μέσω των ΜΜΕ, Ραδιόφωνο και Τηλεόραση, και έτσι καταγράφηκαν ως τρανές αποδείξεις της έλλειψης Χριστιανικής αγάπης αυτών που θα έπρεπε να είναι Ποιμένες και Πατέρες της Εκκλησίας Χριστού και όχι υπάλληλοι και κρατικοί "μισθωτοί". 

Και ποιός ο λόγος; Διότι, οι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, δεν εμβολιάστηκαν! Γι' αυτό, οφείλουν να "τιμωρηθούν"! Καλά, είμαστε σε περίοδο διωγμών; 

Καλά, που ζούμε;

Τώρα, δυστυχώς, έρχεται να συμπληρώσει τα απαράδεκτα και ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με το να αμαυρώνει την μνήμην ενός αγίου Αρχιερέως, του και προκατόχου του, κυρού Κοσμά!

Υπακοή στην Εκκλησία του Χριστού, ΝΑΙ, αλλά και στους Αρχιερείς, όταν ορθοτομούν τον λόγον της Αληθείας.  Υπακοή, ΟΧΙ τυφλή και ανεξέταστη, αλλά να είναι σύμφωνη με το Θέλημα του Αγίου Θεού και όχι γιατί το επιβάλλουν ξένες δυνάμεις και πολιτικά συμφέροντα. Μάλιστα χρησιμοποιώντας το πρόσχημα, ότι είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού, αλλά ταυτόχρονα καταπατούν αυτοί οι ίδιοι την ελευθερία που χάρισε στον καθένα μας ο Άγιος Θεός.

Και να πω κάτι άλλο. Μέχρις σήμερα δεν είδα ή άκουσα κάποιους απ' αυτούς να πάνε στα κέντρα υποδοχής των λαθραμετανευστών και να επιβάλλουν τον εμβολιασμό.


ΝΑΙ, να υπακούομεν στην ιατρική επιστήμη, όταν οι μέθοδοι, τα φάρμακα και τα εμβόλια έχουν επιστημονικώς και μακροχρόνια αποδεχθεί αποτελεσματικά, και όχι όπως έχει συμβεί με τον COVID-19, που, πριν καλά καλά κλείσει ένας χρόνος, τουλάχιστον τέσσερεις μεγάλες Φαρμακευτικές Εταιρείες συναγωνιζόντουσαν για να διοχετεύσουν στην παγκόσμια αγορά το δικό τους εμβόλιο. 

Εδώ δε στην Πατρίδα μας, ξεπήδησαν, από το πουθενά, "εν τω μέσω της νυχτός", δύο εργαστήρια κατασκευής μασκών! Να! Που γίνονται ακόμη θαύματα!

Εξ άλλου, όλα τα εμβόλια αποδείχθηκαν ιατρικά ΑΝΙΚΑΝΑ να εξουδετερώσουν τον ιόν!

Η Εκκλησία δεν επιβάλλει στον πιστόν να κάνει κάτι με το ζόρι. Προτρέπει με αγάπη και με την πειθώ. Και "όσοι πιστοί προσέλθετε".

Προσωπικά έχω αναπηρία 91% και πέρασα πέντε κακοήθεις καρκίνους. Υπακούω τους γιατρούς μου, δέχομαι την φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν εμβολιάστηκα. Αυτό με κάνει "ανυπάκουο"; είμαι "αντίχριστος"; είμαι "άθεος"; δεν "αγαπώ τον συνάνανθρωπό μου";  Για καθήστε καλά, όσοι εκστομίζετε τέτοιες μη χριστιανικές εκφράσεις και ανευθυνότητες.  

Απευθύνω, λοιπόν,  μίαν αδελφικήν παράκληση προς τους αγιωτάτους Αδελφούς Αρχιερείς,  να είναι πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις και στις σκέψεις τους, όταν απευθύνονται προς το λαό του Θεού. 

Η Εκκλησία δεν μας έταξε να είμαστε τύρρανοι, αλλά Πατέρες. 

Με σεβασμό και ειλικρινήν αγάπην Χριστού. 

+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων 

(κατά κόσμον Γεώργιος Π. Λαμπαδάριος)

(Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας)

Ενορία Τιμίου Προδρόμου Χώρας
852 00 Κάλυμνος