Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Δεν χωρίσανε ποτέ λόγω προσόντων! Εντοπίσαμε τον γόη Μέγα Αρχιμανδρίτη που έκλεψε το ρολόι - αντίκα των 24.000 ευρώ δίπλα στον ενθουσιασμένο Βαρθολομαίο. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια (ΦΩΤΟ)

Στα  παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα δίπλα στον ενθουσιασμένο Πατριάρχη Βαρθολομαίο απαθανατίζεται και η «πέτρα του σκανδάλου» πάτερ Αγαθάγγελος.

Για τα μάτια του κόσμου η δήθεν οριστική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παύσει από τα καθήκοντα του τον Μεγάλο Αρχιμανδρίτη, Αγαθάγγελο Σίσκο ο οποίος απασχόλησε αρνητικά την επικαιρότητα πριν λίγο καιρό.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έφεραν στο φως τα τουρκικά μέσα, ο ιερέας καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γνωστής αντικερί της Πόλης να αφαιρεί συλλεκτικό ρολόι τσέπης του 18ου αιώνα το οποίο είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων με την αξία του να φτάνει τις 500.000 τουρκικές λίρες, περίπου 24.000 ευρώ. Ο ιερέας συνελήφθη για την πράξη του και λίγες ώρες αργότερα, με παρέμβαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αφέθηκε ελεύθερος.

Για την υπόθεση γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί επίσημα η απομάκρυνση του μακρυχέρη ιερέως Αγαθάγγελου από τα καθήκοντα του και το Φανάρι:

«Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ.

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

Αυτά τότε γιατί μόλις εχθές Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με πολυμελή όμιλο επισήμων επισκεπτών από διάφορες περιοχές της Τουρκίας επισκέφθηκε την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τον Παναγιώτατο και τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, με την περί αυτόν αδελφότητα. 

Ο Πατριάρχης στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής καλωσόρισε τους επισκέπτες στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αναφερόμενος στην ιστορία της, αλλά και στην ζωή των σπουδαστών σε αυτήν. Ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής, καθώς και γεύμα στην ευλογηθείσα από τον Παναγιώτατο τράπεζα.

Κατόπιν, ο Παναγιώτατος και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους κατάφυτους κήπους της Σχολής... 

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα δίπλα στον ενθουσιασμένο Πατριάρχη Βαρθολομαίο απαθανατίζεται και η «πέτρα του σκανδάλου» πάτερ Αγαθάγγελος.



https://ieriplektani.blogspot.com/2023/07/24000.html