Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ευχαριστήριο μήνυμα του π. Μιχαήλ Κουκουβά. Το θαύμα έγινε! "Θα προσευχόμαστε για σας, στο Άγιο Θυσιαστήριο, υπέρ των αγαπόντων και ευεργετούντων ημάς !!!"


  ΣΧΟΛΙΟ  "Είδαμε και πάθαμε, παλέψαμε μαζί του, αναγκαστήκαμε να του βάλουμε "κανόνα" για να πάρουμε τον λογαριασμό του. Δεν ήθελε να εκτεθεί στη δημοσιότητα η οικονομική του αδυναμία πληρωμής των προστίμων, που του επέβαλαν, αυτό προσέκρουε στην σεμνότητά του, "ντρέπομαι", λέει συνέχεια.

  Ο αξιαγάπητος και ευλαβέστατος π. Μιχαήλ Κουκουβάς της Καλύμνου έχει παραδοθεί στα χέρια της Παναγίας μας και στην Σκέπη της. Δεν υπολόγισε κινδύνους και συνέπειες η ιερατική του συνείδηση. Εκτός από τα πρόστιμα των 6000 Ε που είναι άμεσα απαιτητά από το κράτος και τρέχουν εντόκως, τον περιμένουν και άλλα 4-5 δικαστήρια που εκκρεμούν και τα σχετικά δικαστικά έξοδα σύν τα παράσημα..., για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων της χούντας του Κούλη. Ενώ τον συνελάμβαναν, γιατί λειτουργούσε και δεν επέτρεπε την χρήση των μασκών-φυμώτρων εντός του Ι ναού μια φορά, δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν κρατούμενος, απολογήθηκε και ανυποψίαστος πήγε να φύγει... τα όργανα του συστήματος έτρεξαν και του προέταξαν την απειλή των όπλων για να μην τους φύγει ο κρατούμενος και τον έριξαν μαζί με τους  άλλους κρατούμενους και λαθρομετανάστες, έτσι τον αγαπήσαν και αυτοί...

Για να εξευμενίσουμε το αβυσαλαίο διωκτικό μένος του κορωνόπληκτου μασκοφόρου δεσπότη Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσίου κατά του αγωνιστού πολυτέκνου ιερέως π. Μιχαήλ,  προτείνουμε να τον μεταθέσει, απο το νησί της Τελένδου με τους 10 κατοίκους, που παρανόμως και αντικανονικώς τον δίωξε , επί το δυσμενέστερο, στις βραχονησίδες των Ιμίων, έτσι ο π. Μιχαήλ θα τις εποικίσει και θα δρα ως αποτρεπτική δύναμη, φόβος και τρόμος για τους Τούρκους...

Πάντως, με λύπη θα πούμε για την παθητική στάση των  πιστών Καλυμνίων και του ιερατείου, που από μακρόθεν θεώμενοι τον διωγμόν, επέτρεψαν και ανέχθηκαν να πολεμιέται ένας τίμιος ιερέας και συλλειτουργός τους, ο π. Μιχαήλ. Να διώκεται από τον δεσπότη τους και να πολεμιέται απο μερικούς ραδιούργους μασόνους της τοπικής Στοάς φίλους του δεσπότη   που δεν καταδικάζει την μασονία για την πλάνη τους, λέγεται μάλιστα ότι έχει ορίσει και μασόνο επίτροπο σε ναό...
   
  Ταύτα και πολλά άλλα αξιομνημόνευτα και αξιέπαινα για τον αγωνιστή π. Μιχαήλ, εκμαιεύσαμε από πληροφορίες μας στην Κάλυμνο.

   Πάτερ Μιχαήλ, εξαιτούμαστε τις ευχές σας, μας διδάξατε με την αγωνιστικότητά σας και την ομολογία σας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναλάβουμε το τίμημα των διώξεών σας, έστω και καθυστερημένα, εσείς μας τιμήσατε  με την ομολογία σας.

     π. Θεολόγος

       Υπόμησης 

 Το φαινόμενο αυτό του διωγμού των ευλαβών ιερέων, δυστυχώς παρατηρείται και εις άλλες ανάλογες περιπτώσεις, όπως με τον π. Χριστοφόρο Γουρλή της Χίου από τον δεσπότη κ. Μάρκο, τον γέροντα Μάξιμο Καραβά της Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, τον π. Αντώνιο Στυλιανάκη της Θεσσαλονίκης από τον κ. Άνθιμο, τον π. Εμμανουήλ της Κρήτης, τον απηνή διωγμό κατά 6-7 ιερέων από τον δεσπότη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, γιατί δεν εμβολιάστηκαν και εξαναγκάστηκαν σε μετάθεση, του π. Μιχαήλ Κουκουβά απο τον κ. Παϊσιο της Καλύμνου και άλλους ευλαβείς πατέρες  στη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και αλλού. 

 Δεν ξεχνούμε και την φριχτή  προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού και της μασκοφορίας που έγινε επίσημα από την διοικούσα εκκλησία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους πρωτοστάτες, τον Πατριαρχή Βαρθολομαίο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον κ. Χρυσόστομο Δωδώνης, τον Λαρίσης Ιερώνυμο, τον Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, τον Πειραιώς Σεραφείμ, τον Φθιώτιδος Συμεών, τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, και άλλες Ι. Μητροπόλεις. 

  Για την θανάσιμη αυτή  προπαγάνδα του εμβολιασμού των πιστών και το κλείσιμο των Εκκλησιών  οι Μητροπόλεις έλαβαν από τον Μητσοτάκη τα αργύρια της προδοσίας τους, τα οποία καλύπτονται δεόντως υπό τους αρχιερατικούς μανδύες κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.  

Δεν πρέπει  να  αγνοούμε την ομολογιακή στάση, τους διωγμούς και τους ονειδισμούς που υπέστησαν  όλοι οι προαναφερθέντες  πατέρες από το τυραννικό δεσποτικό και πολιτικό σύστημα. 


Ευχαριστήριο μήνυμα του π. Μιχαήλ Κουκουβά. Το θαύμα έγινε!

Αγαπητοί μου αδερφοί χαίρετε εν Κυρίω.

Πρωτίστως,
ευχαριστώ την Κυρία Θεοτόκο, την γλυκιά μας Παναγία και μητέρα του Χριστού μας, που έδωσε λύση στο άδικο και τοκιζόμενο πρόστιμο που υπέστην κατά την περίοδο του κοροϊδιου, δια την ομολογία Πίστεως μας, ενάντια στα βλάσφημα μέτρα που υπέβαλαν στους Αγιασμένους ιερούς Ναούς μας.

Πολλά ευχαριστήρια στους αδερφούς και συναγωνιστάς : ιερέα Παύλο, πολύτεκνο και ομολογητή Χριστού, αγαπητό αδερφό, που πρότεινε την ανάρτηση βοηθείας, στον κ. Απόστολο που επικοινώνησε μαζί μου και με διακριτικότητα και ευγένεια, έθεσε το θέμα αποπληρωμής του άδικου τοκιζόμενου προστίμου των 6000 ευρώ…. , στην αγαπητή και πολλάκις αγωνιζομένη κ. Φαίη που συνέταξε και ανήρτησε το κείμενο στο ιστολόγιό της.

Ιδιαιτέρως όμως και με συγκίνηση…. πολλά ευχαριστήρια σε όλους εσάς αγαπημένοι μου αδερφοί, που σπεύσατε αμέσως να βοηθήσετε τον υποφαινόμενο και την οικογένειά του, δίνοντας ο καθένας από το περίσσευμα της αγάπης του….

Ο υποφαινόμενος και η οικογένειά μου, κάναμε το καθήκον μας ως ιερέας και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ορθοτομώντας το Λόγο της Αληθείας του Χριστού μας, κρατώντας ζωντανό το Θεμέλιο της Ορθοδοξίας μας, που είναι η Πίστη στα Όσια και ιερά και δη στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστήριας (που πολεμείται από τις Αντίχριστες Δυνάμεις) και στην Αγιότητα των ιερών Ναών μας.

Θέλω να ξέρετε αγαπητοί μου αδερφοί ότι, η ασφαλιστική δικλείδα της υπάρξεως μας στην νυν και μέλλουσα ζωή, είναι η Πίστη μας στο Χριστό.

Αυτό θέλει να πλήξει ο μαινόμενος διάβολος και τα όργανα του.

Η έμπρακτη αγάπη σας στον υποφαινόμενο και την….. οικογένειά του, μας συγκίνησε και από καρδίας σας λέμε…
Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας, υγεία ψυχική και σωματική.
Ο Θεός να σας ανταποδώσει εκατονταπλασιονά το καλό που κάνατε σε μένα, την οικογένειά μου.

Μετά την αποπληρωμή του χρέους στην Εφορία, θα προσκομίσουμε στην κ. Φαίη τα αποδεικτικά στοιχεία της αποπληρωμής, που θα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές….. το αποτέλεσμα της αγάπης σας.

Θα προσευχόμαστε για σας, στο Άγιο Θυσιαστήριο, υπέρ των αγαπόντων και ευεργετούντων ημάς !!!

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα !!!

ιερέας
Μιχαήλ Κουκουβάς
Κάλυμνος