Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Επίσκοπος που δεν ξυρίζει βλάσφημο κληρικό είναι και αυτός για ξύρισμα! --Σχόλιο κ. Λυκούργου Νάνη

ΣΧΟΛΙΟ:  ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ, ΙΑΤΡΟΥ

 "Από παλιά, όταν δηλαδή ο νυν αρχιεπίσκοπος ποίμαινε τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ( διαδεχθείς έναν άγιο άνθρωπο) , ελάμβαναν χώρα σε αυτή «συνάξεις» και «μαζώξεις» των λεγόμενων «νεοορθόδοξων» κύκλων, που στελέχωναν και κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να στελεχώνουν το περιοδικό «ΣΥΝΑΞΗ» , γνωστής «θεολογικής» σκέψεως και κατευθύνσεως….

Γιανναρόφρονες, Ζηζιουλόφρονες, πρώην «χριστιανοσοσιαλιστές»- Ψαρουδακικοί, αριστερόστροφοι και θεράποντες και πρωταγωνιστές του «χριστιανομαρξιστικού διαλόγου και άλλοι που «ανακάλυψαν» το δήθεν γνήσιο εκκλησιαστικό πνεύμα ως αντίποδα στο δήθεν ηθικισμό και δήθεν νομικισμό των ιεραποστολικών αδελφοτήτων από τις οποίες κάποιοι από αυτούς προέρχονταν.

Σε αυτούς τους κύκλους ανήκει και ο «πολύς» π.Αλέξανδρος Καριώτογλου, φίλος και ,δυστυχώς, προστατευόμενος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου του Β, τον οποίο (αρχιεπίσκοπο), προ ετών, λίαν επιτυχώς και προσφυώς, κάποιος διαχειριστής ιστολογίου τον ονόμασε «μαικήνα των νεοορθόδοξων».

Είναι γνωστή η στάση του το 1989, συνοδικός ων, όταν ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ του νεοορθόδοξου Γιανναρά.

Ουκ ολίγον ευθύνεται για τις περιπτώσεις τύπου Καριώτογλου ο νυν αρχιεπίσκοπος"

===========================================================

______________

1.Γιά τίς σαρκικές παρά φύσιν διαστροφές ἐντός τοῦ γάμου, Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου.

2.π. Αλέξανδρος Καρυώτογλου (γενικά)

3.π. Αλέξανδρος: «Ο Χριστός δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα κρεβάτια των ανθρώπων»

4.Μαρτυρία της κας Αθηνάς Σιδέρη που της είχε πει ο Άγιος Πορφύριος: «Θα έλθει εποχή που ένα εκκλησιαστικό κομμάτι θα θα αγκαλιάσει το παρά φύσιν! Τότε να αντισταθείτε. Όταν η Εκκλησία συμβιβάζεται με παρά φύσιν καταστάσεις, χάνει τον προορισμό της! Δεν λειτουργεί σαν Εκκλησία του Χριστού!»
[Η ΟΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ…Γ’ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΟΜΟΡΦΟΥ, σελ. 165]

5.ο.π., σελ. 189


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

==========================================