Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Για «διαχωρισμό των ανθρώπων» έκανε λόγο και ο νεοφανείς πολέμαρχος, τουτέστιν ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

             ΣΧΟΛΙΑ:  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ

                          fthiotidos ofiloume

 Για «διαχωρισμό των ανθρώπων» έκανε λόγο και ο νεοφανείς πολέμαρχος, τουτέστιν ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, σε κήρυγμά του, αναφορικά με τον άγιο Κωνσταντίνο.

Και εξετράπη σε ένα κρεσέντο αγαπολογίας, όπως πιστοποιεί η παρατιθέμενη ανάρτηση.

Τον τελευταίο καιρό έχουν πληθυνθεί οι περί «ενότητας και συμπόρευσης» επισκοπικές φωνές. Τόσο ο αρχιεπίσκοπος όσο και κάποιοι αγαπολόγοι ιεράρχες πλειοδοτούν σε σχετικές δηλώσεις.

Κάτι τέτοιο, βεβαίως, αποθρασύνει τους ενόχους του ιδιαζόντως ειδεχθούς, προσφάτου νομοθετικού εγκλήματος, αφού η αγάπη τα καλύπτει όλα….

Αυτό, βεβαίως, που δεν μπορεί να συγκαλυφθεί είναι η άθλια νοοτροπία της σύγχρονης εκκλησιαστικής ηγεσίας απέναντι στους αντίχριστους και σατανάνθρωπους πολιτικούς που νομοθετούν εναντίον του ηθικού και φυσικού νόμου βλασφημώντας το Δημιουργό του παντός.

Λουκ. 12,51 » δοκεῖτε ὅτι εἰρήνην παρεγενόμην δοῦναι ἐν τῇ γῇ; οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἢ διαμερισμόν.Λουκ. 12,51 Νομίζετε ότι ήλθα εις την γην να δώσω υποκριτικήν και ψευδή ειρήνην, όπως την φαντάζονται οι Εβραίοι; Οχι σας λέγω, αλλά έχω έλθει, δια να προκαλέσω διαίρεσιν μεταξύ των ανθρώπων, δια την οποίαν όμως διαίρεσιν υπεύθυνοι θα είναι οι πονηροί και αμετανόητοι άνθρωποι».

Εξαιρετικά αφιερωμένος ο αθάνατος Κυριακός λόγος στους τραγικά αθεολόγητους αγαπολόγους που από διάκονοι της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας έχουν καταντήσει δούλοι της «πολιτικής κορρεκτίλας»….

Ο διαχωρισμός είναι αναπόφευκτος και αιτία γι αυτόν δεν είναι ο Κύριος και ο άγιος λόγος Του ( άπαγε της φρικτής βλασφημίας!!!) αλλά η πονηρή και διεστραμμένη προαίρεση των ανθρώπων.

Ας αφήσουν λοιπόν τις «αγαπουλίστικες»- αναγουλίστικες μεγαλοστομίες τους γιατί και θυμηδία προκαλούν στους υγιώς φρονούντες αλλά και χειρίστη υπηρεσία προσφέρουν στην Εκκλησία.

==================================

Σε τρείς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εορτή των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος, στον Δήμο Καμένων Βούρλων και προέστη της μεγαλειώδους Ιεράς Λιτανείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι εύκολο να προσάπτει κανείς χαρακτηρισμούς, αλλά είναι δύσκολο να παίρνει σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο, να κολυμπάει σαν την πέστροφα κόντρα στο κύμα, να αντιστέκεται, να στέκεται όρθιος, να θυμάται τι τον κράτησε μέσα στους αιώνες, ποια είναι η συνεκτική του δύναμη, ποιες είναι οι ρίζες του, ποια είναι τα θεμέλιά του και ποια είναι η ταυτότητά του.

Σημαντικά εναύσματα μπορεί να μας δώσει η μελέτη της ιστορίας και της ζωής του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Πως προτού καν βαπτιστεί συνεκάλεσε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, γιατί έβλεπε από την αίρεση του Αρείου ότι απειλείται η ενότητα της Αυτοκρατορίας και έβαλε προτεραιότητα την ενότητα, έθεσε προτεραιότητα την ενότητα του λαού του. Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα της προτεραιότητας, της ενότητας μας αγγίζει όλους και φυσικά πρώτα απ΄ όλα αυτόν, ο οποίος έχει τα αυτιά του κοντινότερα στο στόμα από το οποίο ομιλεί, δηλαδή στον Επίσκοπο και Πατέρα μίας οικογένειας, στην Εκκλησία.

Πρώτα εμείς οφείλουμε να είμαστε διάκονοι ενότητας, να αγκαλιάζουμε όλους τους αδελφούς μας, ανεξάρτητα από απόψεις, αντιλήψεις, τοποθετήσεις ακόμα και αποφάσεις, που μπορεί να έλαβαν, και μάλιστα να μην μας άρεσαν ή και να μην ήμασταν σύμφωνοί ή και να πονέσαμε και να πληγωθήκαμε και να στεναχωρηθήκαμε.

Ένας πατέρας, αν είναι αληθινός πατέρας, αγαπά όλα του τα παιδιά κι όποιο δάκτυλο κι αν κόψει το ίδιο πονάει, αλλά κι όλοι μας ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις σε ημέτερους και υμέτερους, δεν μπορούμε να διακρίνουμε και να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Ο ήλιος και η θάλασσα, ο αέρας και τα αγαθά που μας έχει χαρίσει ο Θεό,ς όπως λέει η Αγία Γραφή «βρέχει επί δικαίων και αδίκων», χαρίζει την Χάρη του Θεού σε όλους, όλοι είμαστε συμπολίτες και αδελφοί και μέλη μιας μεγάλης οικογένειας και αυτό είναι το μήνυμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, γιατί έκανε υπερβάσεις και η μεγαλύτερη φυσικά το να φτάσει ο αυτοκράτορας να απεκδυθεί τα βασιλικά του διαδήματα, τα βασιλικά του σκήπτρα και να βαπτιστεί και να ολοκληρώσει τη ζωή του με τον χιτώνα τον λευκό του Αγίου Βαπτίσματος.

Μας στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ενότητα και η εργασία για την ενότητα προϋποθέτει υπερβάσεις από όλους μας ανεξαιρέτως, επαναλαμβάνω και τις περισσότερες από εμένα και στη συνέχεια απ’ όλους μας ανεξαιρέτως.

Υπερβάσεις… Πόσες υπερβάσεις δεν κάνουμε στο σπίτι, δεν κάνει μία μάνα, στο σπίτι για να έχει τα παιδιά κοντά, πόσα δεν καταπίνει, πόσα δεν παραβλέπει, πόσες φορές δεν σιωπά, πόσες φορές δεν σκεπάζει και δεν καλύπτει. Έτσι πρέπει να είμαστε στη ζωή μας. Ειρηνοποιοί, γεφυροποιοί και κυρίως ενωτικοί. Να είμαστε ενωτικοί. Να διακονούμε την ενότητα και την μεταξύ μας αγάπη»............