Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Τι δουλειά έχει ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. στο συνέδριο αρχόντων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, όταν μάλιστα την διάλεξη συντόνισε η κ. Ελισαβετ Προδρόμου που ήταν παρούσα και στο Κολυμπαρι;.


Στο Συνέδριο των Αρχόντων ο πρ. Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo




Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πραγματοποιείται από 26-28 Μαΐου 2024, στην Αθήνα, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία, μίλησε σήμερα, Τρίτη 28 Μαΐου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo.

Ο κ. Pompeo έγινε θερμά δεκτός από το Συνέδριο – το οποίο σήμερα συνέχισε τις εργασίες του στο Ζάππειο – και ο ίδιος μίλησε από καρδιάς, εξαίροντας τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.

Πριν τον Mike Pompeo, μίλησε στο Συνέδριο η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, την οποία συντόνισε η Δρ Ελισάβετ Προδρόμου, από το Πανεπιστήμιο Tufts, όπου διευθύνει την Πρωτοβουλία για την Θρησκεία, το Δίκαιο και την Διπλωματία.


Παρόντες στο Συνέδριο: ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, Αρχιερείς του Θρόνου, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πολλοί Άρχοντες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.

Πηγή