Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

π. Αυγουστίνος Καντιώτης : Καλύτερα να καλλιεργούν πατάτες παρά να δικάζουν επί τη βάσει αντιχριστιανικών και αντι-ηθικών νόμων.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός.

Ο μακαριστός, αγωνιστής και ομολογητής μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, σε ένα εκ των μνημειωδών βιβλίων του, λαμβάνοντας αφορμή από τη θέσπιση υπό της ψευτοσυντηρητικής κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Α , του δυσωνύμου νόμου «περί αυτομάτου διαζυγίου» και διαβλέπων την επερχόμενη νομοθετική επιδρομή και καταιγίδα, την κατασκευασθείσα και εν συνεχεία υλοποιηθείσα από νομοθέτες – προδότες των ιδανικών του Έθνους, έγραψε το εξής μνημειώδες: «εάν πρόκειται οι δικαστές να δικάζουν επί τη βάσει αντιχριστιανικών και αντι-ηθικών νόμων καλύτερα να εγκαταλείψουν την έδρα τους και να καλλιεργούν πατάτες στα χωράφια των πατεράδων τους»….

Ειδικά από το 1974 και εντεύθεν έχουν θεσπισθεί αντιχριστιανικοί και αντιηθικοί νόμοι με την ένοχη ανοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος που κατά τρόπο κραυγαλέο «αντινομοθετούσι τω αιωνίω Νομοθέτη Χριστώ». Το αποκορύφωμα αποτελούν, αναντιλέκτως, οι περί αποποινικοποίησης των αμβλώσεων, αλλαγής φύλου από τα 15, ψευτογάμου των σοδομιτών, ο δυσωδέστατος ‘σοδομονόμος’, όπως έχει προσφυώς αποκληθεί και ο απαίσιος και στραγγαλιστικός της ελευθερίας της έκφρασης ΔΗΘΕΝ ‘αντιρατσιστικός νόμος’, που όζει φασισμού και ολοκληρωτικής νοοτροπίας.