Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Η ένοχη σιωπή των ιεραρχών

 



 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είδε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι; Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι μητροπολίτες που απαρτίζουν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχουν τηλεοπτικές συσκευές; Δεν τους ενημέρωσε κάποιος για τα αίσχη που προβλήθηκαν σε ζωντανή μετάδοση; Δεν έμαθαν ότι σ’ ένα άθλιο σκετσάκι, με πρωταγωνιστές τραβεστί, χλευάζονταν ο Μυστικός Δείπνος και ολόκληρη η χριστιανοσύνη; Δεν είδαν τους ψυχικά διαταραγμένους υβριστές της πίστεώς μας να προβάλλονται σαν πρότυπα από τη διοργανώτρια Αρχή, τη γαλλική κυβέρνηση εν προκειμένω;

Η Γαλλική Καθολική Εκκλησία σε ανακοίνωσή της καυτηρίαζε όσα έγιναν εκείνη τη βραδιά επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η τελετή αυτή «δυστυχώς περιελάμβανε σκηνές χλευασμού και εμπαιγμού του χριστιανισμού, για τις οποίες λυπούμαστε βαθύτατα. […] Σήμερα το πρωί, σκεφτόμαστε όλους τους χριστιανούς σε κάθε ήπειρο που έχουν πληγωθεί από την εξωφρενική πρόκληση ορισμένων σκηνών. Θέλουμε να καταλάβουν ότι ο ολυμπιακός εορτασμός υπερβαίνει κατά πολύ τις ιδεολογικές προκαταλήψεις μερικών καλλιτεχνών».

Οι ιεράρχες της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, έστω με αυτή τη λεκτική καταδίκη της ύβρεως που διεπράχθη στο Παρίσι, διαχώρισαν τη θέση τους από την αντιχριστιανική, νεοταξική γραμμή που ακολουθεί και θέλει να διαφημίσει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Τα λόγια τους εκφράζουν τις θέσεις εκατοντάδων χριστιανών σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ομως, αυτή η ενέργεια από μόνη της δεν είναι αρκετή για να δείξει στις κυβερνήσεις τύπου Μακρόν ότι έχουν απομείνει ζέση και θέληση στις καρδιές των πιστών να υπερασπιστούν την πίστη τους στον Χριστό.

Είναι ηχηρότατη η σιωπή των Ελλήνων ορθοδόξων ιεραρχών για όσα συνέβησαν. Ο λαός δεν είναι αφελής. Καταλαβαίνει τι σημαίνει η απροθυμία των προαναφερθέντων να μιλήσουν για τα αυτονόητα. Η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η βουβαμάρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και των μητροπολιτών βολεύει την εξουσία και εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των σκοτεινών κέντρων, τα οποία προωθούν τη ρυπαρή ατζέντα της παγκοσμιοποίησης.

Είναι απογοητευτική η στάση των ιεραρχών μας.

dimokratia.gr29|07|2024