Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Γενικευμένη αστυνομική επιχείρηση στο Άγιο Όρος; ΒΙΝΤΕΟ

 Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο  υπάρχει αυτήν την στιγμή αρκετός θόρυβος αλλά και κινητοποιήσεις για τις αστυνομικές δυνάμεις που φέρεται να είναι έτοιμες για να επισκεφτούν το Άγιο Όρος προκειμένου να οδηγήσουν τους μοναχούς και πατέρες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου εκτός μονής.

Οχυρώνονται οι μοναχοί στη Μονή Εσφιγμένου την στιγμή που η αστυνομία  ετοιμάζει «έφοδο»: «Θα υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου» –  Pronews.gr

Σήμερα πηγές του Newsfire.gr αναφέρουν ότι υπήρχε μία συγκέντρωση στην Ουρανούπολη όπου συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος διαμαρτυρόμενος για την κίνηση αυτή της αστυνομίας προφανώς έπειτα από εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι νέες πληροφορίες όμως που καταθέτουν οι πηγές του Newsfire.gr είναι ότι η κίνηση της αστυνομίας δεν θα είναι αποκλειστικά απέναντι στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου αλλά ότι θα υπάρξει και κίνηση που θα έχει ως στόχο την εκκένωση του ρώσικου μοναστηριού της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα καθώς επίσης και στο βουλγάρικο, ρουμάνικο και σέρβικο μοναστήρι.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ: 5342 - «Ορθοδοξία ή θάνατος». Το γνωστό σύνθημα του  θρησκευτικού φανατισμού στην Ελλάδα και τα θύματά του.

Επομένως φαίνεται, εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, ότι πρόκειται για μία προσπάθεια γενικευμένης εκκαθάρισης από τις διάφορες δυνάμεις όπου μέχρι στιγμής ήταν οι «εγγυήτριες» δυνάμεις του Αγίου Όρους και που εκπροσωπούσαν την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ρωσσία και καθίσταται αντιληπτό ότι εάν και εφόσον οιαδήποτε τέτοια κίνηση λάβει χώρα ιδίως ενάντια στο ρώσικο μοναστήρι οι συνέπειες θα είναι ισχυρές σε επίπεδο διπλωματίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι σήμερα φέρεται να ανακοινώθηκε σε έναν μοναχό της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου να εγκαταλείψει το κελί του ο οποίος ονομάζεται Πατέρας Ιωσήφ χωρίς να φαίνεται να υφίσταται κάποια αιτιολογία – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – αλλά από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση φέρεται να προβαίνει σε κάποιου είδους «κατάληψη» του Αγίου Όρους με αυτού του είδους τις εκκαθαρίσεις.

Άραγε ποιο είναι το συμφέρον της κυβέρνησης Μητσοτάκη εάν ευσταθούν οι ως άνω πληροφορίες; Αυτήν την στιγμή λέγεται ότι υπάρχει ήδη μία αντιπροσωπεία του Πατριαρχείο στο Άγιο Όρος όπου προβαίνει σε επαφές με τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών. Η Τρίτη λέγεται ότι είναι μία ιδιαιτέρως κρίσιμη ημέρα καθώς θα κληθούν οι υπόλοιπες μονές με την υπογραφή τους να εγκρίνουν ή όχι τις όποιες κινήσεις οι οποίες θα είναι πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του Αγίου Όρους μέσα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Αποκλειστικό: Γενικευμένη αστυνομική επιχείρηση στο Άγιο Όρος; | NEWSFIRE.GR


=======================================================

==========================================

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: