Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Μέσα σε 5 λεπτά τα είπε όλα για τον γάμο και την δαιμονική διαστροφή της ομοφυλοφιλίας.

ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ    ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ

Posted by Φαίη στο Ιουνίου 20, 2017

… Είναι μια μήτρα ο γάμος που γεννά ζωή, γεννάει τα παιδιά.
Θα πω δυο-τρία πραγματάκια γι’ αυτό, που νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικά. Είναι το εξής, και τούτο, γιατί σήμερα πολύ συχνά λέγεται ότι,
δυο άνθρωποι αγαπιούνται, συνεπώς γιατί να μην παντρευτούνε ακόμη κι αν είναι του ιδίου φύλου;;
Όχι. Σκοπός είναι η αγάπη να δώσει ΕΝΩΣΗ. Θα σας πω τι σημαίνει αυτό. Για να γίνει ένωση, ψυχοσωματική ένωση, και ψυχών και σωμάτων, -ας ξεκινήσουμε από των σωμάτων- πρέπει να είναι συμπληρωματικοί οι άνθρωποι. Όχι ίδιοι. Συμπληρωματικοί. Δεν ενώνονται δυο άντρες μαζί -συγνώμη αν παραπέμπω σε άλλο πράγμα- ούτε δυο γυναίκες. Συμπληρωματικοί. Ανατομικά, είναι ένας άντρας και μία γυναίκα. ..
Δεύτερο πράγμα. Η φυσιολογία τους. Δες τε τι ωραία που είναι η φυσιολογία των σωμάτων! Όλα τα συστήματα των ανθρώπινων σωμάτων είναι ίδια στον άντρα και στην γυναίκα. Η νεφρική λειτουργία είναι ίδια, και στον άντρα και στην γυναίκα. Η αναπνευστική λειτουργία. Το πεπτικό σύστημα. Η υπατική λειτουργία. Όλα. Η μόνη διαφορά είναι στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Και κάτι ακόμη. Η πεπτική ή άλλες, όλες οι λειτουργίες, γίνονται για το ίδιο το σώμα, ολοκληρώνονται καθώς υπηρετούν το ίδιο το σώμα, η αναπαραγωγική λειτουργία δεν μπορεί να λειτουργήσει για τον ίδιο τον άνθρωπο.
Και ένα τρίτο. Όλες οι λειτουργίες γίνονται αντανακλαστικά. Εγώ δεν μπορώ να σταματήσω αυτή τη στιγμή την νεφρική μου λειτουργία, κάτι να κάνω και να σταματήσω τα νεφρά μου να λειτουργούν. Δεν γίνεται. Αυτή η λειτουργία [η αναπαραγωγική] υπόκειται στον ανθρώπινο έλεγχο. Άρα λοιπόν, μπορεί ο άνθρωπος αυτεξουσίως να την ελέγξει, ένα, και δεύτερον απαιτεί και δεύτερο άνθρωπο συμπληρωματικής ανατομίας και φυσιολογίας … και βιολογίας.
Όλα τα κύτταρα είναι ίδια περίπου, τα γεννετικά κύτταρα διαφέρουν. Έτσι έχουμε ωάρια τα οποία έχουνε απλοειδές γονιδίωμα –ενώ όλα τα κύτταρα έχουν διπλοειδές, είναι συμπληρωμένα– και σπερματοζωάρια που και αυτά έχουνε απλοειδές γονιδίωμα. Και τι φέρνουνε; Δεν πάει μαζί ωάριο με ωάριο, ούτε σπερματοζωάριο με σπερματοζωάριο αλλά θα πάει, σπερματοζωάριο με ωάριο.
Έτσι γίνεται. Δεν τα κατάφερε κανείς να τα κάνει αλλιώς.
Αυτό είναι η φυσιολογία των σωμάτων και αυτό είναι το βιολογικό τους υπόβαθρο. Και πως θα γίνει αυτό το πράγμα; Με την ένωση. Άρα η ετεροφυλικότητα είναι απαραίτητος όρος για την ένωση των ανθρώπων σωματικά και ψυχικά μετά.
Πως γίνεται η ψυχική ένωση; Η ψυχική ένωση γίνεται με την αγάπη. Ποια αγάπη όμως; Την κενωτική αγάπη. Τι θα πει αγαπώ; Όταν λέει μια γυναίκα ότι ο άντρας μου δεν είναι αυτός ο οποίος με ικανοποιεί, είναι αυτός, στην χριστιανική αντίληψη, στον οποίον δίνομαι, για τον οποίον ζω, που αποτελεί το δώρο του Θεού στη ζωή μου. Γιατί να απέχουμε τόσο πολύ απ’ το να καταλαβαίνουμε τα πράγματα έτσι; Και ένας άντρας όταν πει ότι αυτή είναι η γυναίκα μου ζω για να την κάνω ευτυχισμένη -όχι ευχαριστημένη-, ζω για να αναπαύσω τον Θεό, ζω για να ζήσουμε μαζί την παρουσία Του στη ζωή μας κι ας είμαστε αταίριαστοι πολλές φορές. Εμένα οι γονείς μου, δεν ντρέπομαι να το πω, δεν ταιριάζανε και τους έλεγα εγώ, μα ποιος σας προξένεψε, τυφλός ήτανε; Φτιάξανε μία εξαιρετική οικογένεια, είχανε πολύ δυνατή αγάπη.