Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Οι παπικοί διαδηλώνουν για το άνοιγμα των Ναών, στην Ελλάδα οι ταγοί της εκκλησίας νοσούν βαρύτατα, οι μόνοι που διαδηλώνουν είναι οι αναρχοκομμουνιστές, όχι για να τιμήσουν τις εθνικές εορτές, αλλά για την κατάληψη του Πολυτεχνείου στις 17-11-73, την οποία καπηλεύονται και τους τρέφει χρόνια τώρα.

 Χιλιάδες Γάλλοι Καθολικοί διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των Εκκλησιών

Χιλιάδες καθολικοί διαμαρτύρονται με διαδηλώσεις για το κλείσιμο των ναών και διοργανώνουν συγκεντρώσεις έξω από τους Ναούς όπου προσεύχονται. Δηλώνουν ότι “Ήμασταν αρκετά αδύναμοι και θυσιάσαμε την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, δεν θα έχουμε την ίδια αδυναμία να θυσιάσουμε τα Χριστούγεννα! Μπορούν να στείλουν όλες τις αστυνομικές δυνάμεις στη Γαλλία για να επιβάλουν πρόστιμα, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες μας, εμείς όμως θα είμαστε εκεί!

Οι πιστοί εκτός από την κυβέρνηση, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους επισκόπους τους, αρκετοί εκ των οποίων κατέστησαν σαφές, ότι συμφωνούν με τα μέτρα, δημοσιεύοντας επιστολές στους πιστούς, tweets και ανακοινωθέντα που τόνιζαν ότι «η φιλανθρωπία προς τους φτωχούς» είναι σημαντικότερη από το να συμμετέχεις στη λατρεία υπό τις παρούσες συνθήκες. Άλλος επίσκοπος ζήτησε από τους Καθολικούς να «ζήσουν την πίστη τους αποδεχόμενοι αυτήν την προσωρινή στέρηση της λατρείας».

Στην Καθολική Γαλλία οι πιστοί ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται. Στην ορθόδοξη Ελλάδα πότε θα ξεσηκωθούμε οι πιστοί για να απαιτήσουμε να μείνουν ανοιχτοί οι ιεροί ναοί μας την περίοδο αυτήν, κατά την οποία κατ’ εξοχήν τελείται ιερό σαρανταλείτουργο, ιδιαιτέρως δε κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων; 

Χιλιάδες Γάλλοι Καθολικοί συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες ενάντια στην απαγόρευση των θρησκευτικών εορτών από την κυβέρνηση
«Ήμασταν αρκετά αδύναμοι και θυσιάσαμε την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, δεν θα έχουμε την ίδια αδυναμία να θυσιάσουμε τα Χριστούγεννα!» είπε ο πατέρας Michel Viot μπροστά από την εκκλησία του Saint Sulpice, στο Παρίσι, και εκατοντάδες νέοι που επίσης έψαλλαν ύμνους στην Παναγία και το Salve Regina.

Χιλιάδες Καθολικοί στη Γαλλία συμμετείχαν περίπου σε τριάντα διαδηλώσεις κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο και διαμαρτυρήθηκαν στις απαγορεύσεις των θρησκευτικών εκδηλώσεων ενω σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς καραντίνας επιτρέπουν στους πολίτες να ψωνίζουν σε πολυσύχναστα σούπερ μάρκετ και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες – συμπεριλαμβανομένου του συνεχώς απασχολημένου μετρό του Παρισιού – καπνοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν επίσης λίγο πολύ κανονικά.

Το κίνημα έχει επικριθεί από αρκετούς Γάλλους επισκόπους μετά από απειλές από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν, ο οποίος προειδοποίησε την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξει «επιείκεια» για Καθολικούς που επανειλημμένα προχωρούν σε μαζικές διαδηλώσεις.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών – ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημόσια τάξη και επίσης για τη “θρησκευτική λατρεία” – Ο Γκεράλντ Νταρμανίν, προειδοποίησε τους Καθολικούς που μαζεύονται μπροστά από τις εκκλησίες ότι θα έστελνε την αστυνομία προκειμένου να τους αναγκάσει να τηρήσουν τους κανόνες υης καραντίνας και, εάν είναι απαραίτητο, θα επιβληθούν και  πρόστιμα (135 ευρώ ή περίπου 150 δολάρια ΗΠΑ για ένα πρώτο αδίκημα).

Ο Gérald Darmanin δήλωσε με σαφήνεια στο κρατικό ραδιόφωνο FranceInfo την Παρασκευή το πρωί: «Λέω στους Καθολικούς της Γαλλίας –όπως επίσης λέω στους Εβραίους της Γαλλίας και στους Προτεστάντες– ότι η ελευθερία λατρείας είναι πολύ σημαντική. Έχουμε αφήσει τους χώρους λατρείας ανοιχτούς: οι χώροι λατρείας μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν λατρεία, με έναν λειτουργό. Το σεβόμαστε βαθιά. Αλλά η ζωή είναι πιο σημαντική από όλα. Και η ζωή σημαίνει καταπολέμηση του κοροναϊού. Δεν θέλω να στείλω αστυνομικές δυνάμεις για να εκδώσω πρόστιμο σε πιστούς που βρίσκονται μπροστά σε μια εκκλησία, αλλά προφανώς αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενη πράξη και αυτό είναι προφανώς αντίθετο με τους νόμους της Δημοκρατίας, θα το κάνω. “

“Θα το κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο;” ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Θα το κάνω αυτό το Σαββατοκύριακο. Υπήρξε ένα σαββατοκύριακο επιείκειας, το σαββατοκύριακο κατά το οποίο μπήκαμε σε περιορισμό, ήταν επίσης το τελευταίο σαββατοκύριακο των σχολικών διακοπών. Δεν θα υπάρξει δεύτερο σαββατοκύριακο επιείκειας », προειδοποίησε ο Νταρμανίν.

Προηγουμένως, ο Νταρμανίν είχε δηλώσει ότι είχε εντείνει τους αστυνομικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για να διασφαλίσει ότι τα μέτρα κλειδώματος τηρούνται από τον πληθυσμό. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μικρά καταστήματα είναι κλειστά και όλοι οι άνθρωποι που ζουν στη Γαλλία πρέπει να δικαιολογήσουν κάθε κίνηση τους έξω από το σπίτι με μια αυτόματη πιστοποίηση που τους επιτρέπει να βγαίνουν μόνο για μία ώρα για ατομικούς περιπάτους ή αθλήματα σε ακτίνα 1 χιλιόμετρα, για να κάνουν τα ψώνια τους ή για να πραγματοποιήσουν άλλες «ουσιαστικές» πράξεις. Τα βιβλιοπωλεία είναι κλειστά και τα βιβλία ενδέχεται να μην πωλούνται σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα. Ούτε τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πουλήσουν οποιοδήποτε είδος ένδυσης, μακιγιάζ, συσκευές κουζίνας και ούτω καθεξής, σε μια λίστα περιορισμών στην Kafkaesque.

Το πανεθνικό κίνημα ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με την διαμρτυρία μπροστά από το Saint Sulpice στο Παρίσι . «Η απαγόρευσή της λατρείας ισοδυναμεί με την καταστολή του καθολικισμού… Αυτό που δεν είναι διαπραγματεύσιμο είναι η αναγκαιότητα της λατρείας… Πρέπει να προετοιμάσουμε τα Χριστούγεννα όπως θα έπρεπε. Ήμασταν αρκετά αδύναμοι και θυσιάσαμε την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, δεν θα έχουμε την αδυναμία να θυσιάσουμε τα Χριστούγεννα! Μπορούν να στείλουν όλες τις αστυνομικές δυνάμεις στη Γαλλία για να επιβάλουν πρόστιμα, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες μας, αλλά θα είμαστε εκεί το ίδιο », είπε ο πατέρας Michel Viot μπροστά σε εκατοντάδες νέους που επίσης φώναζαν ύμνους Marian και Salve Regina .

Ενώ πολλοί ιερείς είναι αγανακτισμένοι με την κοσμική, αντι-καθολική στάση των δημοσίων αρχών, ο επίσκοπος Michel Dubost, αποστολικός διαχειριστής της επισκοπής της Λυών, δημοσίευσε μια δήλωση την Παρασκευή το πρωί λέγοντας: «Ας είμαστε υπομονετικοί! Ελπίζω ότι πολύ σύντομα, οι Καθολικοί θα εξουσιοδοτηθούν να γιορτάσουν τη Λειτουργία ως κοινότητες. Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν το επιτρέπει για υγειονομικούς λόγους. Ζητώ από όλους να σεβαστούν αυτήν την απόφαση και να κάνουν τα πάντα για να μην είναι φορέας αυτής της ασθένειας. Δεν πρέπει να συγκεντρωθούμε, είτε έξω είτε εντός εκκλησιών, και ας δείξουμε την ικανότητά μας να σεβόμαστε το πλαίσιο που μας παρέχεται στο όνομα της δημόσιας υγείας. “

Η περιοχή γύρω από το Saint Sulpice περιβαλλόταν από αστυνομικά οχήματα το Σάββατο το βράδυ, για να αποτρέψει τους Καθολικούς να διαδηλώσουν. Ένας νεαρός άνδρας που αποφάσισε να πάει στην εκκλησία το απόγευμα της Κυριακής, του επιβλήθη πρόστιμο 135 ευρώ από την αστυνομία και επέβαλε .

Ωστόσο, αρκετοί επίσκοποι κατέστησαν σαφές ότι συμφώνησαν με την πρόθεση των δημοσίων αρχών, δημοσιεύοντας επιστολές στους πιστούς, tweets και ανακοινωθέντα που έλεγαν ότι «η φιλανθρωπία προς τους φτωχούς» είναι πιο σημαντική από το να συμμετέχεις στη λατρεία υπό τις παρούσες συνθήκες.

Στο κοντινό Ρεν, ο επίσκοπος Πιερ ντ’ Ορνέλλας ζήτησε από τους Καθολικούς να «ζήσουν την πίστη τους αποδεχόμενοι αυτήν την προσωρινή στέρηση της λατρείας»

Έγραψε: «Μια διαδήλωση είναι πολιτική και απευθύνεται στο κράτος όταν οι πολίτες απαιτούν μεγαλύτερη δικαιοσύνη από το κράτος. Η προσευχή απευθύνεται στον Θεό που κάνει τη φιλανθρωπία να μεγαλώνει στις καρδιές, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί μια αυθεντική και πλήρης αδελφότητα σε κάθε μέρος. Αυτή η προσευχή είναι ακόμα δυνατή στις εκκλησίες, με αυστηρό σεβασμό στις χειρονομίες φραγμού. Είναι σοφό να μην συνδυάζετε διαδηλώσεις και προσευχές, διαφορετικά θα οδηγήσει σε σύγχυση που δεν σέβεται τον Νόμο του Χωρισμού του 1905 και βλάπτει τον διάλογο των εκπροσώπων των θρησκειών με το Κράτος. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτός ο διάλογος, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, θα είναι καρποφόρος. “

Πράγματι, δεδομένου ότι μια τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο Υπουργός Darmanin και εκπρόσωποι όλων των θρησκευτικών ομάδων τη Δευτέρα το απόγευμα οδήγησε σε δήλωση εκ μέρους των πολιτικών αρχών ότι καμία δημόσια λατρεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 1η Δεκεμβρίου τουλάχιστον , και εάν τότε, κάτω από αυστηρά νέα «πρωτόκολλα» για να αποφευχθεί η εξάπλωση του COVID-19.

Ο πρόεδρος της διάσκεψης των Γαλλικών Επισκόπων, Έρικ ντε Μουλίνς, Μπόφορτ, Αρχιεπίσκοπος Ρεμς, έγραψε μια επιστολή σε όλους τους «αδελφούς επισκόπους» την Παρασκευή που πολλοί Καθολικοί θεωρούν ως προδοσία των πνευματικών τους αναγκών.

Έχοντας υπογραμμίσει υποτακτικά την αρχή του «Διαχωρισμού του Κράτους και της Εκκλησίας» που ο Darmanin του είχε υπενθυμίσει σε ένα επίσημο μήνυμα νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Moulins-Beaufort πρόσθεσε:

«Όποια και αν είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του νόμου, εμείς οι επίσκοποι πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε ότι η προσευχή δεν πρέπει να εξυπηρετεί πολιτικούς ισχυρισμούς. Η προσευχή απευθύνεται στον Θεό και όχι στις δημόσιες αρχές. “

Αυτό δείχνει ότι ως επίσκοπος, ο Eric de Moulins-Beaufort δεν κατανοεί ούτε τα πνευματικά καθήκοντα και τις ανάγκες του ποιμνίου του ούτε το γεγονός ότι τα θρησκευτικά θεμελιώδη δικαιώματα κοροϊδεύονται από νόμους που είναι ουσιαστικά πολιτικοί και, σε αυτήν την περίπτωση, έχουν εκδοθεί από πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν ότι είναι και κοσμικοί και ολοκληρωτικοί.

Στο Μπορντό, περίπου 300 Καθολικοί συγκεντρώθηκαν κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα την Κυριακή το πρωί. Μερικοί από αυτούς γονατίστηκαν και άρχισαν να προσεύχονται και να τραγουδούν το “Hail Mary.”. Ως αποτέλεσμα, οι διοργανωτές της εκδήλωσης κλήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα τη Δευτέρα το πρωί, παρά το γεγονός ότι ζήτησαν επανειλημμένα από τους συμμετέχοντες να μην προσευχηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Τρώμε, βγαίνουμε, επιστρέφουμε στο σπίτι. Αυτό κάνουμε μόνο. Ζούμε σαν ζώα », σχολίασε η Ζακλίν, 72 ετών, λέγοντας στον τοπικό τύπο ότι« η λατρεία είναι απαραίτητη ».

Στο Aix-en-Provence, στα νότια της Γαλλίας, περίπου τριάντα άτομα παρακολούθησαν μια Λειτουργία που τέλεσε ένας ιερέας της αδελφότητας του Αγίου Πίου Χ την Κυριακή σε ένα παρεκκλήσι στο κέντρο της πόλης. Η τοπική «νομαρχία» έστειλε την αστυνομία για να σταματήσει τη Λειτουργία.  Σε όλους τους πιστοί επιβλήθηκε πρόστιμο 135 ευρώ. Ο ιερέας αναγκάστηκε να πάει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο, ενώ το εκκλησάκι ενδέχεται να υπόκειται σε «διοικητικό κλείσιμο».

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως , το μέλος της Εθνοσυνέλευσης Julien Aubert του «Les Républicains» παραπονέθηκε ότι επιτρέπεται να συμμετάσχουν 200 βουλευτές στο ημικύκλιο του κατώτερου κοινοβουλίου, με έναν πρόεδρο να ασκεί την εξουσία «ως ιερέας ή ραβίνος σε μια εκκλησία ή μια συναγωγή », αλλά οι Καθολικοί δεν μπορούν να τελέσουν τη Λειτουργία σε πολύ παρόμοιες συνθήκες.

Οι Καθολικοί στη Γαλλία θεωρούν ολοένα και περισσότερο ότι οι κανόνες COVID-19 χρησιμοποιούνται ως εργαλεία δίωξης κατά της Καθολικής Πίστης, σε μια εποχή που όλοι οι άλλοι τύποι διαδηλώσεων επιτρέπονται ελεύθερα από τις κεντρικές αρχές.

LifeSiteNews

 https://orthodoxostypos.gr/%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%8d%cf%81/