Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Αγάπη χωρίς αλήθεια είναι απάτη (οι υπερασπιστές της πίστεως και της πατρίδας)

Αγάπη χωρίς αλήθεια είναι απάτη (οι υπερασπιστές της πίστεως και της πατρίδας)

Αγάπη χωρίς αλήθεια είναι απάτη (οι υπερασπιστές της πίστεως και της πατρίδας)

Αλλά πως να χαρούμε αδελφοί μου με τον εγκλεισμό που επήλθε ξανά στην πατρίδα μας μετά το περυσινό Πάσχα. Έτσι θα περάσουμε και φέτος Χριστούγεννα (τυχαίο;). Αναγκαζόμαστε και πάλι να μην κυκλοφορούμε ελεύθερα, μα θα πει κάποιος δεν βλέπετε τι γίνεται στις εντατικές; Είναι πάνω από 200 διασωληνωμένοι. Ναι, σύμφωνοι, γι’ αυτούς τους ανθρώπους όμως τι κάνουμε; Φυσικά και δεν θέλουμε να πεθάνουν. Ο μόνος Κύριος της ζωής και του θανάτου είναι ο Χριστός μας. Οι πιστοί άνθρωποι προσευχόμαστε γι’ αυτούς; Στις κλινικές που νοσηλεύονται τους επισκέπτονται οι ιερείς για να εξομολογηθούν και να Κοινωνήσουν, όσοι επιθυμούν;

Ακούγεται κυρίως από τους πολιτικούς το εξής: “δεν σας ενδιαφέρει η κατάσταση των νοσοκομείων – του συστήματος υγείας που πιέζεται”; Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε αδιάφοροι. Εμείς όμως, οι πιστοί στον Χριστό ΑΓΑΠΑΜΕ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ πολύ περισσότερο από αυτούς για την κατάσταση των συνανθρώπων μας. Αναρωτιόμαστε, αν αγαπάνε εμάς και την πατρίδα μας γιατί επιτρέπουν κάθε χρόνο 350,000 εκτρώσεις (που για πολλούς σύγχρονους πατέρες είναι η κύρια αιτία αυτής της πανδημίας); Αν αγαπάνε τους ηλικιωμένους γιατί αυξάνονται συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης; Όλη η σύνταξη ενός ηλικιωμένου συνταξιούχου, π.χ. πρώην αγρότη πολλές φορές, πηγαίνει στα φάρμακα.

Αυτός ο άνθρωπος πως θα ζήσει; το έχουν σκεφτεί ποτέ αυτό; Γιατί επιτρέπουν στην πατρίδα μας να έρθει η μισή Τουρκιά; Γιατί εγκαινιάζουν τζαμί στην Αθήνα; Ήταν τόσο επείγον να ανοίξει τώρα; Γιατί οι Έλληνες ζούμε με το φόβο να μην σπάσουμε την καραντίνα και μας βάλουν πρόστιμο και οι μουσουλμάνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ρίξτε μια ματιά τι γίνεται καθημερινά στην παιδική χαρά του ΚΑΠΗ). Γιατί προδώσαν την Μακεδονία; Γιατί επιτρέπουν γάμους ομοφυλοφίλων και δεν ακυρώνουν το προηγούμενο νομοσχέδιο της άθεης κυβέρνησης Τσίπρα και έτσι διαλύουν την οικογένεια; Επειδή μας αγαπάνε;

Μπορούμε να μιλάμε ώρες για θέματα που αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς πολιτικός για εμάς! Αντιθέτως, ψάχνουμε να βρούμε κάποια θετικά τα οποία να μην είναι υποκριτικά, να μην κρύβουν κάτι από πίσω. Τώρα θυμήθηκαν ότι μας αγαπάνε και αποφάσισαν να μας σώσουν από τον covid – 19; Για το δεύτερο “κλείσιμο” απάντηση δίνει ο καθηγητής Ιωαννίδης (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο)….

Αλήθεια αυτός ο εξαίρετος επιστήμονας γιατί δεν “παίζει” στα μεγάλα κανάλια Mega, Skai, Star και άλλα; Επειδή έχει αντίθετη άποψη; Τότε που είναι η δημοκρατία;
Ένα ακόμα θέμα, πιο σοβαρό, το οποίο μας πονάει είναι το γεγονός ότι η πολιτεία ξανά, με την ανοχή (μην πούμε με τη συνεργασία) της Ιεράς Συνόδου, κλείνει τις εκκλησίες. Αυτά που θα πούμε δεν έχουν διάθεση κατάκρισης ούτε ελέγχου, ούτε προσβολής, έχουν σκοπό μόνο τη φανέρωση της αλήθειας. “Αγάπη χωρίς αλήθεια είναι απάτη” Αυγουστίνος Καντιώτης, πρώην μητροπολίτης Φλωρίνης.

Αναρωτιόμαστε γιατί η Ιερά Σύνοδος επέτρεψε ξανά το κλείσιμο των εκκλησιών αφού μας προειδοποιούσαν οι ιεράρχες το Πάσχα ότι δεν πρόκειται να μας ξανακλείσουν, είναι μια κρίση που θα περάσει; Δηλαδή αν αυτό κρατήσει μια πενταετία αυτό θα γίνεται; Θα κλείνουν και θα ανοίγουν οι ναοί; Τι είναι οι εκκλησίες τελικά, σούπερ μάρκετ; Είναι γήπεδα; Είναι ταβέρνες; Όχι κύριοι, είναι χώρος ιερός!

Είναι το σώμα του Χριστού παρατεινόμενο στους αιώνες. Είναι κοινωνία των πιστών ανθρώπων. Όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος “εν εκκλησίες ευλογείται τον Θεό”. Δεν βλέπουν οι άγιοι αρχιερείς μας ότι μας κοροϊδεύουν; Ότι επιτρέπουν στους πολίτες να βγαίνουν για να ταϊσουν αδέσποτα ζώα και ότι δεν έχει προβλεφθεί έξοδος που να αναφέρει κάτι για την εκκλησία; Πότε θα αντιδράσουμε; Ο ίδιος ο Κύριος διαμαρτυρήθηκε όταν τον χτύπησε ο δούλος του αρχιερέα ” η κακώς ελάλησα μαρτύρησον περί του κακού, ει δε καλώς τι με δέρεις”; Ο Άγιος Απόστολος Παύλος είχε αποκαλέσει τον Ελυμά “υιε του διαβόλου” ως αντίδραση στον μάγο αυτόν, επειδή ήθελε να χαλάσει το έργο των Αποστόλων.

Μόνο δυο – τρεις είναι αυτοί που αντιδρούν (μπορεί να είναι και άλλοι βέβαια). Μπράβο στον Μητροπολίτη Κυθήρων, μπράβο στον π. Αντώνιο Στυλιανάκη στη Θεσσαλονίκη, μπράβο στον π. Βασίλειο Βολουδάκη στην Αθήνα. Πρέπει όμως να βγούνε κι άλλοι αρχιερείς και ιερείς και να μιλήσουν και να πουν στους πολιτικούς “ουκ εξέστι σοι”.

Ο Χριστός για εμάς είναι το ιερότερο – σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας τον στερεί, να μας τον σταυρώνει και να μας τον εμπαίζει.

Καλή μετάνοια να έχουμε αδελφοί μου τώρα που ξεκινάει και μια περίοδος νηστείας, προσευχής, μετανοίας, έντονης πνευματικής ζωής.

Οι υπερασπιστές της Πίστεως και της Πατρίδας

 πηγή