Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ουκρανικό –Δεν ξεχνούμε το χρονικό της προδοσίας, οι ημερομηνίες και οι φωτογραφίες μιλούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.


 Ουκρανικό – Το χρονικό μιας προδοσίας, οι ημερομηνίες και φωτογραφίες μιλούν.
 
Στις 17 Απριλίου του 2018, ο Τζέφρυ Πάιατ επισκέφτηκε το Άγιον ΌροςΣυναντήθηκε, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο.
Στις 22 Απριλίου του 2018, το πατρ. Κωνστ/πόλεωςανακοίνωσε ότι απεδέχθη το αίτημα αυτοκεφαλίας του Ποροσένκο και των σχισματικών.
 
Στις 14 Μαΐου του 2018αντιπροσωπεία του Φαναρίου (Περγάμου, Γαλλίας, Σμύρνης) συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας. Από Ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν επίσης οι: Νέας Σμύρνης Συμεών (εκ μέρους της Δ.Ι.Σ.), Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.Σημειωτέον, ότι 10 περίπου μήνες αργότερα κατόπιν αποφάσεως της Δ.Ι. Σ. συστάθηκαν οι δύο συνοδικές επιτροπές με τους προεδρεύοντες Δαμασκηνό (εκ μέρους της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων) και Ιγνάτιο (εκ μέρους Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Ζητημάτων) για να εξετάσουν το Ουκρανικό.

Στις 29 Μαΐου του 2018ο Τζέφρυ Πάιατ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Θέματα συζητήσεως: Σκοπιανό, Ουκρανικό.

Στις 23 Ιουνίου του 2018αντιπροσωπεία της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφτηκε το Φανάρι.

Στις 31 Αυγούστου του 2018Κύριλλος και 
Βαρθολομαίος συναντήθηκαν στο Φανάρι. Η συνάντηση δεν έφερε αποτέλεσμα.

Από την 1η έως 3η Σεπτεμβρίου του 2018Έλληνες Μητροπολίτες των λεγομένων «Νέων Χωρών» συμμετείχαν στην «Σύναξη της Ιεραρχίας του Θρόνου».
Πρόκειται περί ενός καινοφανούς και βλάσφημου «θεσμού» του Βαρθολομαίου ο οποίος επιθυμεί να ελέγχει τους ιεράρχες στις αποικίες του. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή και ενώ όλοι καταλάβαιναν ότι η Ελλάδα θα βρισκόταν ενώπιον τετελεσμένων, η Δ.Ι.Σ. της 27ης Αυγούστου του 2018 δεν ασχολήθηκε δεόντως με το θέμα.Διέρρευσε όμως το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι 
«σύμφωνα με πληροφορίες» το θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε να αποσταλούν οι προσκλήσεις του Βαρθολομαίου στους Μητροπολίτες των λεγομένων «Νέων Χωρών» 
και αυτοί να πράξουν «κατά βούληση» -ούτε καν κατά συνείδηση. Έκανε και εισήγηση, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην οποία εξέφρασε τους προβληματισμούς του. Την εισήγησή του όμως δεν την είδαμε, ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση της Δ.Ι,Σ. είδαμε. Το δημοσίευμα παρουσιάζει έναν αντικρουόμενο Ιερώνυμο ο οποίος από την μία κάνει την εύλογη ερώτηση: «είναι δυνατόν το Σώμα των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος να εμφανιστεί διχασμένο μπροστά σε ένα τέτοιο ζήτημα;» και από την άλλη δείχνει σα να μην βλέπει πέρα από την μύτη του: «[Ο Ιερώνυμος] επεσήμανε στους Συνοδικούς Ιεράρχες ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου…». Εάν αυτά όντως ειπώθηκαν, ήταν ο Ιερώνυμος ειλικρινής και αληθινός απέναντι στους συναδέλφους του Ιεράρχες; 

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2018το πατρ. Κωνστ/πόλεως διόρισε δύο έξαρχους στην Ουκρανία για την προετοιμασία χορήγησης της αυτοκεφαλίας.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018, ο πρέσβης των θρησκευτικών ελευθεριών Σάμουελ Μπράουνμπακ συναντήθηκε με τον Πέτρο Ποροσένκο για να του εκφράσει την αμείωτη στήριξη της Αμερικής για την αυτοκεφαλία της νέας σχισματικής «εκκλησίας».

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 το πατρ. Μόσχας ανακοινώνει την διακοπή μνημόνευσης του ονόματος του Βαρθολομαίου στα Δίπτυχα, την διακοπή συλλείτουργων με τους ιεράρχες της Κωνστ/πόλεως και την απόσυρση των ιεραρχών του πατρ. Μόσχας απ’ όλες τις κοινές επιτροπές.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2018 το πατρ. Κωνσταντινουπόλεως ανακοινώνει ότι η «Ιερά» Σύνοδος (από 9 έως 11 Οκτωβρίου) αποφάσισε να χορηγήσει τόμο αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους της Ουκρανίας τους οποίους και «αποκατέστησε».

Στις 12 Οκτωβρίου του 2018ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο και το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι συζητήσεις αφορούσαν θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και «τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα. 

Στις 15 Οκτωβρίου του 2019το πατρ. Μόσχας αποφασίζει να διακόψει πλήρως την κοινωνία με το πατρ. Κωνστ/πόλεως.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2018Βαρθολομαίος και Ποροσένκο υπέγραψαν στο Φανάρι σύμφωνο συνεργασίας στο πλαίσιο της διαδικασίας για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς.
 
Στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 έλαβε χώρα το «ενωτικό συμβούλιο» των δύο σχισματικών ομάδων του Φιλαρέτου και του Μακαρίου, όπου αναδείχθηκε ως προκαθήμενος ο Επιφάνιος Ντουμένκο. 
Την ίδια ημέρα, 15 Δεκεμβρίου του 2018, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ουκρανία εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στην Ουκρανία για την νέα της «εκκλησία». Τα συγχαρητήρια και οι θερμές παροτρύνσεις των Αμερικανών αξιωματούχων για την σχισματική «εκκλησία» της Ουκρανίας αφθονούν, και πριν την «ενωτική σύνοδο» και μετά. Ανέφερα ένα μόνο παράδειγμα ενδεικτικά.
 
Στις 17 Δεκεμβρίου του 2018 κατά την εορτή του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο μνημονεύτηκε ο ψευδοΚιέβου Επιφάνιος. Προεξήρχε ο Δωδώνης Χρυσόστομος. Συλλειτούργησαν: Ζάμπιας Ιωάννης, Σαξώμης Δανιήλ, Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, Ωλένης Αθανάσιος, Ζακύνθου και Στροφάδων Διονύσιος.
 
Στις 28 Δεκεμβρίου του 2018, ανήμερα της εορτής του Αγίου Στεφάνου, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος μνημόνευσε τον σχισματικό Επιφάνιο.
 
Στις 5 Ιανουαρίου του 2019υπεγράφη στο Φανάρι ο «Τόμος Αυτοκεφαλίας» της ψευδοεκκλησίας από τον Βαρθολομαίο παρουσία του σχισματικού Επιφάνιου και του Ποροσένκο.
 
Στις 8 Ιανουαρίου του 2019 «Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την παραπομπή του θέματος, της από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.»
 
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2019 έγινε η ενθρόνιση του σχισματικού Επιφάνιου στο Κίεβο.Συλλειτούργησαν οιΗγούμενος Ξενοφώντος Αλέξιος, ιερομόναχος Χρυσόστομος της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονα και ιερομόναχος Μάξιμος της Ι. Μονής Βατοπεδίου.
 
Στις 4 Φεβρουαρίου του 2019, την επομένη της ενθρόνισης του σχισματικού, ο Τζέφρυ Πάιατ είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, για το «σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στην Βόρεια Ελλάδα και της υποστήριξης των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περιοχή». 
 
Από τις 7 έως 10 Φεβρουαρίου του 2019ομάδα Ουκρανών σχισματικών επισκέφτηκε(μπούκαρε το πιο ορθό) στο Άγιον Όρος, κατόπιν «πρόσκλησης» του πατριάρχη Βαρθολομαίου όπως έγραψαν στην ιστοσελίδα τους. 

Στις 7 Μαρτίου του 2019 η Δ.Ι.Σ. «Ανέθεσε το θέμα της από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στις Συνοδικές Επιτροπές: α) επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και β) επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, ώστε από κοινού να εισηγηθούν δεόντως προς την Ιερά Σύνοδο.» 
(επιτροπές που στελεχώνονται από οικουμενιστές και οφικιάλιους του Φαναρίου να μη το ξεχναμε αυτο εε)  


Από τις 23 έως 25 Μαρτίου του 2019 αντιπροσωπεία των σχισματικών της Ουκρανίας μπούκαραν στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως, την Πάτμο

Στις 30 Μαρτίου του 2019 ο Ναυπάκτου Ιερόθεος απευθύνει επιστολή στην Ιερά Σύνοδο και ζητά η Εκκλησία της Ελλάδος να αποδεχτεί την απόφαση του Πατριαρχείου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στους σχισματικούς.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, αναφέρθηκε ότι από τις 5 έως 9 Απριλίου του 2019 γίνεται μια άκρως μυστική δεύτερη επίσκεψη / επιδρομή αντιπροσωπείας σχισματικών στο Άγιον Όρος. Η είδηση επαληθεύτηκε μία βδομάδα αργότερα.

Στις 17 Απριλίου του 2019, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Συμεών επισκέφτηκε τον Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Στις 6 Μαΐου του 2019, ο Τζέφρυ Πάιατ μαζί με την κουστωδία των αμερικανών δικαιωματιστών (Σάμιουελ Μπράουνμμπακ, Ρίλεϊ Μπαρνς, Παουλέτα Γουωλς, Χόλι Μέτκαλφ) επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στις 22 Μαΐου του 2019 ο Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Αθήνα. Πρώτα συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 23 Μαΐου του 2019 οι δύο συνοδικές επιτροπές συνεδρίασαν από κοινού και αποφάσισαν «ναπροτείνουν στην Ιεραρχία την αναγνώριση της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας…» 

Στις 24 Μαΐου του 2019 ο Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα,συναντήθηκε με τον Τζέφρυ Πάιατ και τον Γαβρόγλου.

Στις 26 Μαΐου του 2019, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου), κληρικός της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού της Εκκλησίας της Ελλάδος, χειροτονήθηκε στο Κίεβο «επίσκοπος» Ολβίας από τον σχισματικό Επιφάνιο. Εκτός των γνωστών εκ του Φαναρίου συλλειτούργησαν και οι: Ηγούμενος Νέας Εσφιγμένου Βαρθολομαίος, Ηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Νικάνορος – Ζάβορδας Σεραφείμ της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Στις 31 Μαΐου του 2019, ο σχισματικός «Μητροπολίτης» Ολβίας Επιφάνιος (νο 2) επισκέφθηκε τον Φθιώτιδος Νικόλαο. Ο Φθιώτιδος Νικόλαος του δώρησε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο και του ευχήθηκε «μακρά, υγιή και καλλίκαρπο Αρχιερατεία και με δύναμη Θεού να διακονεί τους Έλληνες Χριστιανούς της Ουκρανίας.» Δυστυχώς, ό,τι ευχήθηκε στον σχισματικό Επιφάνιο (νο 2) το στερήθηκε ο ίδιος. Δύο μήνες αργότερα, στις 27 Ιουλίου του 2019, ο Φθιώτιδος Νικόλαος απεβίωσε από καρδιακή προσβολή και δεν μπορεί να διακονεί άλλο τους Χριστιανούς της δικής του Μητροπόλεως.

Στις 5 Ιουνίου του 2019ο σχισματικός Επιφάνιος σε συνέντευξη επικαλέσθηκε τον Ναυπάκτου Ιερόθεο και είπε ότι όποιος δεν αποδέχεται την αυτοκεφαλία της δικής του «εκκλησίας»,αμφισβητεί τον μηχανισμό που έδωσε αυτοκεφαλία και στην δική του Εκκλησία, συνεπώςαμφισβητεί και την αυτοκεφαλία της δικής του Εκκλησίας. Η θέση αυτή του Ναυπάκτου Ιεροθέου, που την επανέλαβε ο σχισματικός, εκφράστηκε στην χθεσινή απόφαση της Δ.Ι.Σ. με την γενικόλογη φράση «η Δ.Ι.Σ. αναγνωρίζει το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου». Όπως ορθώς επεσήμανε ο Ορθόδοξος Τύπος, η Δ.Ι.Σ. δεν προσδιορίζει σε ποιο αυτοκέφαλο αναφέρεται. Ακολουθήθηκε η ισοπεδωτική αντίληψη του Ναυπάκτου Ιεροθέου: Ό,τι να ‘ναι το δεχόμαστε ως «κανονικό δικαίωμα» αφού το κάνει ο ζωοποιός μηχανισμός μας, ο πατριάρχης μας, αλλιώς αμφισβητούμε τους εαυτούς μας. Η Δ.Ι.Σ. δηλαδή, μη προσδιορίζοντας σε ποιους αναφέρεται, έδωσε λευκή επιταγή στο πατρ. Κωνστ/πόλεως εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας (αν και δεν είναι αρμόδια να το κάνει αυτό) να χορηγήσει αυτοκέφαλο και στις άλλες σχισματικές «εκκλησίες» που ήδη ζεσταίνουν τις μηχανές τους.

Στις 10 Ιουνίου του 2019 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφτηκε τον Βαρθολομαίο στο Φανάρι με αντιπροσωπεία. Στον Πατριαρχικό εσπερινό στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής οι, Αθηνών Ιερώνυμος, Μεσογαίας Νικόλαος, Γρεβενών Δαβίδ, Θεσπιών Συμεών, Αρχιγραμματέας Ι.Σ. Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συμπροσευχήθηκαν με τον σχισματικό Επιφάνιο. Σημειωτέον ότι εκτός από τον προκαθήμενο Ιερώνυμο έχουμε εδώ και δύο μέλη της ΔΙΣ (Μεσογαίας και Γρεβενών) της 162ης Συνοδικής περιόδου που αποφάσισε στις 8 Ιαν. του 2019 να παραπέμψει το θέμα στην ΙΣΙ. Δύο μέλη της Δ.Ι.Σ. δηλαδή μαζί με τον πρόεδρό της, υπονόμευσαν την ίδια την απόφαση του συνοδικού οργάνου στο οποίο συμμετέχουν
 

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!
Από τις 21 έως 23 Ιουνίου του 2019 μία τρίτη αντιπροσωπεία των σχισματικών της Ουκρανίαςεπισκέφτηκε / μπούκαρε στο Άγιον Όρος.

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου «η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου υλοποίησε πρόγραμμα επιμόρφωσης (Θερινό Πανεπιστήμιο) κληρικών και λαϊκών της εν Ουκρανία» σχισματικής ψευδοεκκλησίας. 

Στις 9 Ιουλίου του 2019 η Ρομφαία αναφέρει ότι «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες … στην Ημερήσια Διάταξη της Ιεραρχίας, [σ.σ. ΙΣΙ του Οκτωβρίου] δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα της Ουκρανίας

Στις 11 Ιουλίου του 2019, αντιπροσωπεία των σχισματικών βρέθηκε στο Φανάρι. Την επομένη ο Βαρθολομαίος «προφήτευσε» ότι η πρώτη Εκκλησία που θα αναγνωρίσει τους σχισματικούς θα είναι η Εκκλησία της Ελλάδος. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων..

Στις 18 Ιουλίου του 2019ο Φωκίδος Θεόκτιστος εξέφρασε την στήριξή του στις αυθαιρεσίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στις 25 και 26 Ιουλίου του 2019οι σχισματικοί έκαναν επιδρομή στην Ελλάδα. Συλλειτούργησανστην Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων του πατρ. Κωνστ/πόλεως όπου Ηγούμενος είναι ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος. Συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και συζήτησαν το θέμα αναγνώρισης των σχισματικών. Έπειτα συναντήθηκαν και με τονΜητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με την ευλογία του οποίου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσουν τα Λείψανά του και να τελέσουν Τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄. Μετά κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου συμμετείχαν στον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Παρασκευής και έπειτα ο Ιουστίνος τους προσκάλεσε σε δείπνο.

Στις 26 Ιουλίου του 2019, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, οι: Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Άρτης Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος, Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης συλλειτούργησαν με σχισματικό της Ουκρανίας. Μαζί και ο Ηγούμενος της Νέας Εσφιγμένου Βαρθολομαίος όπως και πρωτοσύγκελλοι από την Ι.Μητρ. Θεσσαλονίκης (Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου), την Ι. Μητρ. Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας (Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας) και την Ι.Μητρ. Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης (Αρχιμ. Ευσέβιος Σπουργίτης). 

Στις 28 Ιουλίου του 2019ο Λαγκάδα Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης συλλειτούργησε με τον σχισματικό Επιφάνιο στην Ουκρανία
Επίσης στις 28 Ιουλίου του 2019ο σχισματικός Επιφάνιος δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος τους αναγνωρίζει ντε φάκτο. (Το αρχικό δημοσίευμα έχει την ημερομηνία 28 Ιουλίου, η δήλωση του Επιφάνιου ίσως να έγινε λίγες ημέρες νωρίτερα.)

Στις 9 Αυγούστου του 2019σχισματικοί συλλειτούργησαν με τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Ξενοφώντος.

Στις 15 Αυγούστου του 2019ο ψευδοΟλβίας Επιφάνιος (νο 2), συλλειτούργησε με κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνης.

Στις 24 Αυγούστου του 2019, κατά τον εορτασμό της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού, μνημονεύτηκε στην Ζάκυνθο για δεύτερη φορά ο ψευδοΚιέβου Επιφάνιος. Προεξήρχε ο Δωδώνης Χρυσόστομος. Συλλειτούργησαν: Άρτης Καλλίνικος, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνης Ιωάννης, Ζάμπιας Ιωάννης,Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, Σαξώμης Δανιήλ, Ανδρούσης Κωνστάντιος, Ζακύνθου και Στροφάδων Διονύσιος.

Στις 28 Αυγούστου του 2019 -ανήμερα της Παναγίας με το παλαιό ημερολόγιο αθεόφοβοι- η ΔΙΣ αποφάσισε να αναγνωρίσει «το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.» 

Ενώ η Ρομφαία «διέρρευσε» την ίδια ημέρα ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος αναγνώρισης των σχισματικών και ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Ι.Σ.Ι. τον Οκτώβριο! Ο Ιερώνυμος τα πήρε όλα και οι «διαρροές» αυτές είτε ειπώθηκαν είτε όχι, έρχονται να χρυσώσουν το χάπι και να εφησυχάσουν εκ νέου το ποίμνιο.





σ.σ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΣ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ, ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ 
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.
 
Φαίη.
πηγή 
 

=======================================