Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

forbes:τα εμβόλια των Moderna,Pfizer,AstraZeneca,Johnson & Johnson δεν αποτρέπουν τη μόλυνση από covid19. Δρουν θεραπευτικά μόνο σε συμπτωματικό μ’ ενδείξεις ήπιου κρυολογήματος. Δεν σώζουν από θάνατο, νοσηλεία. ΜΥΘΟΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ


Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων….Το forbes αναφέρει πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι Moderna, Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson που είναι οι κορυφαίοι υποψήφιοι για την ολοκλήρωση ενός εμβολίου Covid-19 που ενδέχεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες έχουν κάνει τα πάντα για να πάρουν το οk μην αντιμετωπίζοντας τη ρίζα του κακού. Θέλουν να σπρώξουν εμβόλια στην αγορά που όμως δεν θα αποτρέπουν την μόλυνση από covid19 αλλά μόνο θα επενεργούν ευεργετικά σ΄έναν ήπιο συμπτωματικό και θ΄απαλοίφουν συμπτώματα κοινού κρυολογήματος. Αυτές οι εταιρείες έχουν δημοσιεύσει τα πρωτόκολλα δοκιμών εμβολίων.Αλλά όπως λέει το άρθρο θέλουν μια σίγουρη επιτυχία μια εξασφάλιση της έγκρισης και παρουσιάζουν μηδαμινές επιτυχίες ως επιτυχίες μόνο και μόνο για να περάσουν..

Γράφει το forbes ότι η εκ του σύνεγγυς εξέταση των πρωτοκόλλων εγείρει εκπληκτικές ανησυχίες. Αυτές οι δοκιμές φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους, ακόμη και αν τα μετρούμενα αποτελέσματα είναι ελάχιστα.

Η πρόληψη της μόλυνσης πρέπει να είναι ένα κρίσιμο τελικό σημείο. Οποιαδήποτε δοκιμή εμβολίου θα πρέπει να περιλαμβάνει τακτική εξέταση αντιγόνου κάθε τρεις ημέρες για να ελέγχεται η μεταδοτικότητα για τη λήψη πρώιμων σημείων λοίμωξης και δοκιμή PCR μία φορά την εβδομάδα για να επιβεβαιωθεί η λοίμωξη από το SARS-CoV-2 δοκιμή της ικανότητας των εμβολίων να αποτρέψουν τη μόλυνση. Η πρόληψη της λοίμωξης δεν αποτελεί κριτήριο επιτυχίας για κανένα από αυτά τα εμβόλια. Στην πραγματικότητα, όλα τα τελικά σημεία τους απαιτούν επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και όλα αυτά που θα συμπεριληφθούν στην ανάλυση επιτυχίας, με τη μόνη διαφορά να είναι η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Η μέτρηση των διαφορών μεταξύ μόνο εκείνων που έχουν μολυνθεί από το SARS-CoV-2 υπογραμμίζει το σιωπηρό συμπέρασμα ότι τα εμβόλια δεν αναμένεται να αποτρέψουν τη μόλυνση, αλλά μόνο τα συμπτώματα αυτών που έχουν μολυνθεί.

Τρία από τα πρωτόκολλα εμβολίων – Moderna, Pfizer και AstraZeneca – δεν απαιτούν από το εμβόλιο τους να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες μόνο που αποτρέπουν μέτρια συμπτώματα που μπορεί να είναι τόσο ήπια όσο βήχα ή πονοκέφαλος.

Ο μεγαλύτερος φόβος που έχουν οι άνθρωποι είναι μήπως πεθάνουν από αυτήν την ασθένεια. Ένα εμβόλιο πρέπει να μειώσει σημαντικά ή εξ ολοκλήρου τους θανάτους από το Covid-19. Πάνω από διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν ένα εκατομμύριο παγκοσμίως. Κανένας δεν αναφέρει τη θνησιμότητα ως κρίσιμο τελικό σημείο.


Αυτές οι εταιρείες προτίθενται πιθανώς να υποβάλουν αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με τα περιορισμένα προκαταρκτικά τους αποτελέσματα.

Μια έκπληξη από αυτά τα πρωτόκολλα είναι πόσο ήπιες είναι οι απαιτήσεις για τα συμπτώματα του Covid-19 που έχουν προσβληθεί. Μια προσεκτική ανάγνωση αποκαλύπτει ότι το ελάχιστο προαπαιτούμενο για μια περίπτωση Covid-19 είναι ένα θετικό τεστ PCR και ένα ή δύο ήπια συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πυρετό, βήχα ή ήπια ναυτία. Αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτές οι δοκιμές εμβολίων δοκιμάζονται για την πρόληψη συμπτωμάτων κοινού κρυολογήματος.

Αυτές οι δοκιμές σίγουρα δεν παρέχουν διαβεβαίωση ότι το εμβόλιο θα προστατεύσει από τις σοβαρές συνέπειες του Covid-19. Η Johnson & Johnson είναι η μόνη δοκιμή που απαιτεί τη συμπερίληψη σοβαρών περιπτώσεων Covid-19, τουλάχιστον 5 για την ενδιάμεση ανάλυση των 75 συμμετεχόντων.

Ένα από τα πιο άμεσα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει μια δοκιμή είναι εάν ένα εμβόλιο αποτρέπει τη μόλυνση. Εάν κάποιος πάρει αυτό το εμβόλιο, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολυνθεί από τον ιό; Αυτές οι δοκιμές εστιάζουν σαφώς στην εξάλειψη των συμπτωμάτων του Covid-19 και όχι στις ίδιες τις λοιμώξεις. Η ασυμπτωματική λοίμωξη αναφέρεται ως δευτερεύων στόχος σε αυτές τις δοκιμές όταν πρέπει να είναι κρίσιμης σημασίας.

Φαίνεται ότι όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες υποθέτουν ότι το εμβόλιο δεν θα αποτρέψει ποτέ τη μόλυνση.

Μια μεγαλύτερη ανησυχία για τα εκατομμύρια των ηλικιωμένων και εκείνων με υποκείμενα νοσήματα είναι εάν αυτές οι δοκιμές ελέγχουν την ικανότητα του εμβολίου να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Και πάλι διαπιστώνουμε ότι η σοβαρή ασθένεια και ο θάνατος είναι μόνο δευτερεύοντες στόχοι σε αυτές τις δοκιμές. Κανένας δεν αναφέρει την πρόληψη του θανάτου και τη νοσηλεία ως κρίσιμο σημαντικό εμπόδιο.

Εάν οι συνολικές λοιμώξεις, οι νοσηλείες και ο θάνατος θα αγνοηθούν στις προκαταρκτικές δοκιμές των εμβολίων, τότε πρέπει να διεξαχθούν δοκιμές φάσης 4 για την παρακολούθηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας τους. Αυτό θα ήταν μακροχρόνια μαζική παρακολούθηση του εμβολίου. Πρέπει να υπάρχει ένδειξη ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια μειώνουν τη μόλυνση, τη νοσηλεία και το θάνατο, διαφορετικά δεν θα είναι σε θέση να σταματήσουν αυτήν την πανδημία.

Αυτά τα πρωτόκολλα δεν υπογραμμίζουν τις πιο σημαντικές επιπτώσεις του Covid-19 που οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την πρόληψη: συνολική λοίμωξη, νοσηλεία και θάνατος.

Φαίνεται ότι αυτές οι δοκιμές προορίζονται να περάσουν το χαμηλότερο δυνατό εμπόδιο επιτυχίας. Καθώς γράφεται, το FDA είναι έτοιμο να ανακοινώσει αυστηρότερα πρότυπα για ένα εμβόλιο Covid-19 στο εγγύς μέλλον. Ελπίζω ότι αυτά τα νέα πρότυπα για ένα EUA θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον απαιτήσεις για προστασία από την ίδια τη μόλυνση, προστασία από σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με ιούς που οδηγούν σε νοσηλεία και σημαντική βελτίωση της θνησιμότητας που σχετίζεται με το Covid-19.

Είναι σαφές από αυτές τις μελέτες ότι τα εμβόλια που βρίσκονται υπό δοκιμή δεν θα είναι η ασημένια σφαίρα που απαιτείται για τον τερματισμό της πανδημίας. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για τη δημόσια υγεία για τον έλεγχο του Covid-19, όπως έχουν επιτύχει η Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας.FORBES 27/11/20

Οι Φαρμακοβιομηχανίες πηγαίνοντας σε fast track διαδικασίες καταργούν όλη την Ιστορία της Ιατρικής και της επίπονης μακροχρόνιας Έρευνας…στο βωμό της κερδοσκοπίας…

dimpenews.com