Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Έλληνες είναι τρελοί αλλά έχουν Θεό φρόνιμο. (Κολοκοτρώνης)
Ευχαριστώ τον Θεό, γιατί γεννήθηκα Έλληνας. (Πλάτωνας)
Ουδέν της Ελλάδος ανθρωπινότερο, ουδέν ιερότερο. (Κικέρων)
Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό έθνος, ως οφθαλμό στο σώμα της ανθρωπότητας! (ΆγιοςΝεκτάριος)
Ο Θεός μας ανέχεται σαν έθνος, όχι λόγω της καλοσύνης μας, αλλά επειδή έχουμε την ορθή πίστη, την Ορθοδοξία. Έτσι, αν και όλοι μας μισούν, ο Θεός δεν μας αφήνει να πάθουμε κάτι κακό.Θα φτάσουν όλοι να λένε: ''Μα τόσο πολύ αγαπάει ο Θεός την Ελλάδα;;;;
Η Ελληνική γλώσσα έχει «γλώσσα» από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής! Το δόγμα της πίστεώς μας ΚΑΜΙΑ γλώσσα δεν μπορεί να το αποδώσει!!!!!
Γι΄ αυτό οικονόμησε ο Θεός και η Παλαιά Διαθήκη μεταφράστηκε από τους Εβδομήκοντα στην Ελληνική γλώσσα και το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα.
Οι Έλληνες είναι το δεξί ''χέρι'' του Θεού!!!.(ΆγιοςΠαϊσιοςοΑγιορείτης)
Το μπαστούνι του Θεού για μας τους Έλληνες, όταν φεύγουμε από το δρόμο Του και πέφτουμε στην ασέ­βεια και στην αμαρτία, είναι οι Τούρκοι. (Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης)
Η Ελληνική αλφάβητος και τα Ελληνικά γράμματα είναι Θεόσδοτα και ομιλούν για την Αγία Τριάδα. ΚΑΜΙΑ γλώσσα στον κόσμο, δεν μπορεί να αποδώσει τα νοήματα της Αγίας Γραφής και της Θεότητας, πέραν της Ελληνικής. Μεγάλη υπόθεση ο Ελληνικός λαός και είμαστε ευλογημένοι από το Θεό. Όμως δεν καταλάβαμε την αξία που έχουμε σαν έθνος. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν ακόμα Έλληνες, που βλασφημούν το Θεό και την Παναγία. (Παναγόπουλος)

 Επιμέλεια: Γέρων Ι