Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Λαγκαδά: Υπέρ των βαρυτάτων αντικανονικοτήτων του Κύπρου

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις, που αφορούν την επιστολή των 4 Κύπριων Ιεραρχών για το θέμα της Ουκρανικής Εκκλησίας. Αναφέρει ότι : ” Θα ήθελα να πω ότι κακώς οι 4 Μητροπολίτες προέβησαν σε αυτές τις δηλώσεις. Θα μπορούσαν να ζητήσουν να κληθεί η σύνοδος και να συζητήσουν εν Συνόδω τα όσα θα ήθελαν , και από εκεί και πέρα να υπάρχει απόφαση και ανακοινωθέν. Βέβαια εξ επόψεως αρχών του κανονικού δικαίου, το μνημόσυνο είναι δικαίωμα του Πρώτου.” 

Δηλαδή οι 4 Ιεράρχες κακώς έκαναν και είπαν την γνώμη τους αλλά έπρεπε να πουν τις αντιρρήσεις τους στη Σύνοδο,  ενώ για τον Μακαριώτατο Κύπρου δεν ισχύει το ίδιο! Ο Μακαριώτατος μπορεί να διατυπώνει αντίθετες απόψεις από αυτές που η Σύνοδος της Κύπρου αποφάσισε, ενώ οι 4 Ιεράρχες δεν μπορούν! Μήπως οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες απώλεσαν το ορθόδοξο συνοδικό φρόνημα και λειτουργούν και σκέφτονται, όπως οι παπικοί; 

Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας, εάν υπενθυμίσουμε πως όλες οι προδοσίες συντελούνται για την δόξα. Τουτέστιν για την αντικανονική μετάθεση στην πολύφερνο νύμφη του Θερμαϊκού, την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Ας μη κάνουν όμως όνειρα θερινής νυκτός, διότι το αντικανονικό μεταθετό δεν θα περάσει. Τα δύο τρίτα των ψήφων δεν θα συγκεντρωθούν με καμία μηχανορραφία, όπως αυτές που έγιναν με τον νυν εις Θεσσαλονίκη Μητροπολίτη κ. Άνθιμο Ρούσα.      

 https://orthodoxostypos.gr/