Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ντροπή για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τους συνταγματολόγους,τους ποινικολόγους, Ν τ ρ ο π ή και για κάθε άλλον νομικό και ελεύθερο πολίτη!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανθρώπου σοφού!

 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κείται προ πολλού εκτός πλαισίου Κράτους Δικαίου, επανέφερε τα αντισυνταγματικά SMS για την μετακίνηση του πληθυσμού. Όπως τονίζουν οι Αριστόβουλος Μάνεσης (Συνταγματικά δικαιώματα, α΄ Ατομικές ελευθερίες, Θεσσαλονίκη 1982, σελ. 77, σελ. 134) και Πρόδρομος Δαγτόγλου (Συνταγματικό Δίκαιο, Ατομικά Δκαιώματα, Α΄, 2005, σελ. 347, αριθμ. περ. 467), η υποχρέωση δηλώσεως (αναγγελίας, γνωστοποίησης) της κινήσεως του πολίτη είναι αντισυνταγματική γιατί στην πράξη καταλήγει σε τέτοια συρρίκνωση και εξασθένιση του δικαιώματος,  ώστε θίγει τον ίδιο τον  πυρήνα της ελευθερίας που το Σύνταγμα διακηρύσσει ως απαραβίαστη.

 

Ντροπή για τους συνταγματολόγους που υποτίθεται ότι έχει στις υπηρεσίες της η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.

 

Ν τ ρ ο π ή για τους ποινικολόγους που κάποτε εδίδασκαν ότι η σκέψη δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο αλλά τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.

 

Ν τ ρ ο π ή και για κάθε άλλον νομικό που διδάχθηκε την αλφαβήτα του Δικαίου αλλά τώρα κρατά το στόμα του κλειστό, έχοντας μετατραπεί σε συνεργό διά παραλείψεως ενός Κράτος Αδίκου.

 

Την πρώτη φορά αιφνιδιαστήκαμε. 

Τώρα είμαστε ασυγχώρητοι.

Ne bis in idem!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανθρώπου σοφού!

Αλλά η εφαρμογή της παροιμίας αυτής προϋποθέτει ότι ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι και όχι μασκοφορεμένoι ζομπάνθρωποι.

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Πηγή.