Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Η συνεργασία, η επιχορήγηση, τα αργύρια....


 Η Διαρκής Ι. Σύνοδος συνεργάζεται, όπως ανακοίνωσαν, με τις αρμόδιες Αρχές "για την καλύτερη λύση για το Πάσχα". 
Αυτό είναι η μία είδηση.
Η δεύτερη είναι λίγο πιο παλιά και αφορά...χρήμα (και καθώς οδεύουμε προς Μ. Πέμπτη, ίσως και αργύρια). Η είδηση λέει, λοιπόν, ότι λόγω κορονοϊού πρόκειται να δοθεί επιχορήγηση στην Εκκλησία.
"Προβλέπεται η καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορονοϊού και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους.
Το ύψος της επιχορήγησης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, θα οριστούν με ΚΥΑ."
Οι δύο προτάσεις που έχουμε υπογραμμίσει, πιθανόν θα είναι η βάση της συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας. Διότι τί ακριβώς συνεργασία χρειάζεται όταν οι υπερασπιστές του δολοφόνου ανενόχλητοι διαδηλώνουν (όπως και η κάθε συλλογικότητα που έχει αιτήματα);
" Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Τί πιο σαφές; Και αν ο Καίσαρας βρίσκεται απέναντι από τον Θεό, εμείς πάμε με τον Θεό. Έτσι δεν είναι; Τί λοιπόν έχουν να διαπραγματευτούν με τον Καίσαρα; Μήπως το ύψος της επιχορήγησης, ώστε να κλείσουν οι πόρτες των ναών, όπως πέρυσι;
Μη γένοιτο!

 Έλενα

 http://trelogiannis.blogspot.com/