Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Δεσπότες και τύραννοι των πιστών και της Εκκλησίας του Χριστού!


Συναγωνίζονται στη επιβουλή της μασκοφορίας οι δεσποτάδες της Θεσσαλίας Ιερώνυμος, Τιμόθεος, Χρυσόστομος.


« “Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μη φοράει μάσκα στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά από τα Τρίκαλα ο κ. Χρυσόστομος»!!! Καὶ τὰ εἶπε αὐτὰ διότι ὑπολογίζει, φοβᾶται καὶ πιστεύει περισσότερο τὸν Καίσαρα, παρὰ τὸν Χριστό. Εἶπε: «Θα μας κατηγορήσουν έτσι ότι εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας είμαστε ανυπάκουοι αφού δεν σεβόμαστε τους νόμους». Καὶ συνέχισε: «“υπάρχουν κάποιοι που όταν έρχονται στην Εκκλησία δεν φοράνε μάσκα. Όταν όμως οι ίδιοι πηγαίνουν στα σουπερμάρκετ εκεί τι φοράνε αφού δεν μπορούν να μπουν μέσα χωρίς αυτή”». Ἄρα έξισώνει τὸν ἁγιασμένο χῶρο τῆς ἐκκλησίας, ὅπου εἶναι ἰδιαιτέρως παρῶν ὁ Χριστὸς καὶ οἱ ἀγγελικὲς δυνάμεις, μὲ τὸ σοῦπερ μάρκετ!

Καὶ συνεχίζει ἀνεβάζοντας τὸν δεσποτικό του οἶστρο: «δεν μπορεί ο δεσπότης να φοράει μάσκα και όλο το σύνολο και κάποιοι “να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία και να λένε με τσαμπουκά εγώ δεν τη φοράω. Δεν πρέπει να γινόμαστε υπεράνω της Εκκλησίας και υπεράνω του επισκόπου…ακόμη και ο πνευματικός σας να σας πει να μην φοράτε μάσκα εδώ δεσπότης είμαι εγώ»!!!

Νά, λοιπόν, Δεσπότης, νὰ μάλαμα!!!
Ὅποιος πιστεύει ὅτι στὴν ἐκκλησία ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ μᾶς προστατεύει, εἶναι ὑπεράνω τῆς Ἐκκλησίας. Κι ὅποιος Δεσπότης φοράει τὴν μάσκα τῆς ἀπιστίας, εἶναι ...στὴν Ἐκκλησία!

Αὐτοὶ εἶναι οἱ πικροὶ καρποὶ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τὴς ἐκκοσμίκευσης!




ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο μητροπολίτης δεν θα επιτρέπει την παρουσία πιστών στους ναούς αν δεν φορούν μάσκες

Αναστάσιος Βόπης

Άστραψε και βρόντηξε κατά το χθεσινό κήρυγμά του ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος κατά όλων εκείνων που αρνούνται πεισματικά ακόμη και σήμερα να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πολιτείας και συνεχίζουν επιδεικτικά να μη φορούν μάσκα.

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μη φοράει μάσκα στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά από τα Τρίκαλα ο κ. Χρυσόστομος στέλνοντας έτσι ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα μετά και από την ξεκάθαρη θέση που είχε πάρει για το θέμα των εμβολίων και πρόσθεσε πως “πρέπει όλοι μας να προσέχουμε γιατί αν δεν φοράμε μάσκα θα γίνουμε η αιτία να κολλήσουμε εμείς, να κολλήσουμε και τους άλλους. Θα μας κατηγορήσουν έτσι ότι εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας είμαστε ανυπάκουοι αφού δεν σεβόμαστε τους νόμους, δεν κρατάμε τους κανόνες και θα μας ζητήσουν να κλείσουν και πάλι οι ναοί μας”.

Θέλοντας να στηλιτεύσει όλες τις ανεύθυνες συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο μητροπολίτης Τρίκκης σημείωσε πως “υπάρχουν κάποιοι που όταν έρχονται στην Εκκλησία δεν φοράνε μάσκα. Όταν όμως οι ίδιοι πηγαίνουν στα σουπερμάρκετ εκεί τι φοράνε αφού δεν μπορούν να μπουν μέσα χωρίς αυτή”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν μπορεί ο δεσπότης να φοράει μάσκα και όλο το σύνολο και κάποιοι “να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία και να λένε με τσαμπουκά εγώ δεν τη φοράω. Δεν πρέπει να γινόμαστε υπεράνω της Εκκλησίας και υπεράνω του επισκόπου και να είμαστε μέσα στην Εκκλησία μόνο και μόνο για να κάνουμε μεγάλους σταυρούς με κατοστάρια κομποσκοίνια και να έχουμε μια γλώσσα ξεχειλωμένη αφού πριν κατηγορούμε και κουτσομπολεύουμε τους πάντες”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, ο κ. Χρυσόστομος που τέλεσε την εσπερινή θεία λειτουργία πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα τόνισε πως “ακόμη και ο πνευματικός σας να σας πει να μην φοράτε μάσκα εδώ δεσπότης είμαι εγώ. Αν θέλετε μπορείτε να πάτε εκεί που είναι αυτός, δηλαδή στην άλλη μητρόπολη και όχι εδώ”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως “στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος βλέπουμε ότι επιτρέπονται μόνο εννέα άτομα μέσα στις Εκκλησίες, όσοι δηλαδή λειτουργούν. Εμείς εδώ δόξα τω Θεώ έχουμε λίγα κρούσματα και οι Εκκλησίες μας είναι ανοιχτές. Υπάρχει έτσι η δυνατότητα να δεχόμαστε περισσότερα άτομα και αυτό θα πρέπει να το προσέχουμε αν θέλουμε να μην το χάσουμε”.

Παίρνοντας αφορμή από τη ζωή του αγίου Νικολάου του Πλανά, ο μητροπολίτης Τρίκκης, επεσήμανε πως “υπήρξε μία μορφή και μία φυσιογνωμία ευλογημένη. Πρέπει στην σημερινή μας εποχή να είναι πρότυπο πρώτα για εμάς τους κληρικούς και έπειτα για όλους τους υπόλοιπους. Ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς εξομολογούσε τους ανθρώπους αφού πρώτα τους μάθαινε πως να εξομολογούνται. Εμείς σήμερα δυστυχώς δεν γνωρίζουμε να εξομολογούμαστε. Νομίζουμε ότι αν πάμε σε έναν ιερέα του πούμε τις αμαρτίες και μας διαβάσει και την συγχωρητική ευχή πως έχουμε τελειώσει και όλα είναι καλά”.

Ο κ. Χρυσόστομος, παράλληλα συμπλήρωσε, πως όταν αποφασίσουμε να πάμε να εξομολογηθούμε θα πρέπει πρώτα μέσα μας να είμαστε έτοιμοι να μετανοήσουμε για όλα αυτά τα οποία κάναμε. “Πόσοι άνθρωποι δεν μιλάνε μεταξύ τους και με την οικογένειά τους και έρχονται εδώ για να κοινωνήσουν και να εξομολογηθούν παρόλο που υπάρχει διχόνοια ακόμη και μέσα στο σπίτι τους;”, αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος ενώ απευθυνόμενος προς τους ιερείς της μητρόπολης τους προέτρεψε: “να μάθετε στον κόσμο να ξέρει γιατί έρχεται στην Εκκλησία για εξομολόγηση. Έρχεται απλώς να πει τα αμαρτήματά του και να φύγει ή έρχεται να πει τα αμαρτήματά του και να προσπαθήσει να αγωνιστεί;”.

Με την ευκαιρία της έναρξης της μεγάλης τεσσαρακοστής, ο μητροπολίτης Τρίκκης κατέληξε με την προτροπή “να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με μετάνοια και προσευχή γιατί, μόνο τότε θα μπορέσουμε να προσέλθουμε καθαροί στο μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης”.

Πηγὴ ἐδῶ.



Με εντολή του Επισκόπου, απολυμαίνονται Ναοί και Μοναστήρια στα Τρίκαλα.  Πλάνη και βλασφημία! | Κατάνυξη