Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ο Μητσοτάκης και τα βατράχια .... όταν τα σύνδρομα, οι στερεοτύπιες και οι διαταραχές αφορισμένων επι του λαού αποβαίνουν (φωτογραφικό λεύκωμα)

 

Ἡ αυτογελοιοποίησις γίνεται τόσο πιο ἀπειλητική, ὅσο περισσότερο ὁ ἔχων ἐξουσία ἀπέχει κατά ἀξίαν ἀπό το ἀξίωμα πού κατέλαβε.


=============================

Με μελετημένο «φενγκ σούι» το πρωθυπουργικό γραφείο του Μητσοτάκη

Τι συμβολίζουν τα βατραχάκια σε στάση διαλογισμού που έχει στη βιβλιοθήκη του



Από φενγκ σούι ξέρεις; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πάντως. Το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι διακοσμημένο, ένα μέρος τουλάχιστον, σύμφωνα με τις επιταγές και τις συμβουλές του φενγκ σούι, που υπόσχεται ισορροπία, τύχη και ευημερία.

Κατά την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάρα Ζαχαρέα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό του γραφείο, τα πλάνα και οι φωτογραφίες αποκάλυψαν και κάποια χαρακτηριστικά της διακόσμησης του γραφείου του.



Τα πέτρινα βατραχάκια, σε στάση διαλογισμού, είναι χαρακτηριστικά σύμβολα του φενγκ σούι και τα είδαμε να κοσμούν τόσο το γραφείο του, όσο και την βιβλιοθήκη του, ανάμεσα σε πολλά βιβλία.



Τι συμβολίζουν; Σύμφωνα με το φενγκ σούι προσφέρουν προστασία από κάθε αρνητική ενέργεια και κακό μάτι, αλλά παράλληλα και συναισθηματική ισορροπία, αγάπη, ευτυχία και αφθονία. Ο χαμογελαστός βάτραχος δε σε στάση λωτού, συμβολίζει στο φενγκ σούι την ισορροπία ανάμεσα σε πνεύμα-σώμα-μυαλό.

Μάλιστα, το φενγκ σούι προτρέπει να τοποθετήσουμε έναν βάτραχο μέσα στον εργασιακό μας χώρο για να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα, την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, την προστασία από κάθε είδους απώλεια και κυρίως για να προσελκύσετε την επιτυχία, την καλή τύχη, τη σοφία και τη μάθηση και την έμπνευση.
Βοηθάει επίσης σε μια ολοκληρωτική αναγέννηση που αναζωογονεί και οδηγεί σε νέες προοπτικές και καταστάσεις.




Αυτά βέβαια είναι οι ισχυρισμοί και οι προτροπές του φενγκ σούι. Το κατά πόσο είναι αποτελεσματικοί αυτό αφορά την υποκειμενική κρίση. Στην περίπτωση του πρωθυπουργού πάντως… χρειάζεται δουλίτσα ακόμη.

 Parapolitika 08.04,21

=========================

Σχόλια:

Σχετικά με το δημοσίευμα για το φένκ σούι
 πληροφορουμεθα πως, η σύζυγος ασχολείται ιδιαίτερα
αλλά καθαρά ως προτροπές - 
μέθοδος διακοσμητικών τάσεων
 των τελευταίων χρόνων και μέσω της μητέρας της
 που έχει γνωστό μεγάλο κέντρο ψυχοθεραπείας.

============================== 

ΕΤΕΡΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ

 

ΜΗΣΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ (Mr. Bean)

 

Ὁ ἀφελής Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης 

(2019-...) μοιάζει μέ τούς κωμικούς Λουίς Ντέ Φινές (Louis de Funès) τό Γάλλο

καί τόν Μίστερ Μπίν (Mr Bean) τόν Ἄγγλο, στό 

γέλιο τό χαζό, στίς γκριμάτσες καί στό γκούρλωμα

  τῶν ματιῶν.