Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

κ. Ιερώνυμε Νικολόπουλε, δεσπότη της Λάρισας, θα ηγηθείς δυναμικής αντιδράσεως προς αποτροπή της ελεύσεως του περιφερόμενου ξόανου – μαριονέτας «Αμάλ» ή θα το αναλάβει ο λαός;;;


Ένας Αθανάσιος  Διάκος στην Αλαμάνα έγινε φράχτης στα 8000 μιλιούνια του Ομέρ Βρυώνη και στάθηκε ατρόμητος λέγοντας ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ! 

   Μπορείς κ. Ιερώνυμε, να πείς σε ένα ξόανο  ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ;;;

κ. Ιερώνυμε Νικολόπουλε, δεσπότη της Λάρισας, θα ηγηθείς δυναμικής αντιδράσεως  προς αποτροπή της ελεύσεως του περιφερόμενου  ξόανου – μαριονέτας «Αμάλ» ή θα το αναλάβει ο λαός;;;

    Γράφτηκε σε δημοσιεύματα ότι στη Λάρισα 31 Αυγούστου σχεδιάζεται η «περιφορά» του ξόανου - μαριονέτας-Αμάλ. Για την επιχειρούμενη αυτή προσβολή  του λαού μας και του πολιτισμού μας με τον Δούρειο Ίππο «Αμάλ»,  μέχρι σήμερα δεν διαμαρτυρήθηκες.         Όταν λέμε διαμαρτυρία, δεν εννοούμε παχυλά κούφια λόγια του αέρος, αλλά σθεναρά αντίσταση εφόσον επιμείνουν. Να κατεβάσεις τον κλήρο  και το λαό και  ειρηνικά να προταχθεί τείχος αποτροπής, για να μην τολμήσουν να  προσβάλουν  την πόλη του Αγίου Αχιλλίου και να ανακοπεί η πορεία του στη μαρτυρική Πατρίδα μας.

   Κύριε Ιερώνυμε,  εσύ θα αντιδράσεις, θα διαμαρτυρηθείς  στους προσκυνημένους ιθύνοντας  φίλους σου άρχοντες της πόλεως, για να αποτραπεί αυτό το αίσχος, ή μήπως θα πισωπατάς και θα στρίβεις, κατά την προσφιλή σου στρεψόδικο και παρελκυστική τακτική, πλάθοντας και μια ακόμη θεωρία, προπέτασμα καπνού για το θεαθήναι.

   Η έλευση αυτού του απαίσιου ξόανου έχει απώτερο σκοπό να αμβλυνθούν οι χαρακτήρες, να μαγαριστούν τα ήθη και η παράδοση των χωρών, αποτελεί Δούρειο Ίππο. Κάνουν λόγο για μουσουλμάνα "κούκλα" και για ισλαμικό ομοίωμα που λειτουργεί ως «δόλωμα» των ΜΚΟ με σκοτεινά κίνητρα.  Η περιφορά  αυτού του αποκρουστικού ξόανου της Αμάλ σε Ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις τις Ελλάδος, από ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος,  παραπέμπουν σε ψυχολογικές επιχειρήσεις διεισδύσεως και εξοικειώσεως και των Ελλήνων με το Ισλάμ. Στίς μέρες μας ζούμε μια εθνική και εκκλησιαστική ταπείνωση.

   Με την ένοχη σιωπή  και απραξία μας προσβάλουμε την μνήμη των Αγίων μας και των Ηρώων μας, θα σηκωθεί ο Καραϊσκάκης ο Γιώργος και ο Μακρυγιάννης και θα μας ζητήσει λόγο για τις βεβηλώσεις και τις προδοσίες μας. 


   Ένας Αθανάσιος  Διάκος στην Αλαμάνα έγινε φράχτης στα 8000 μιλιούνια του Ομέρ Βρυώνη και στάθηκε ατρόμητος λέγοντας ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ! 

   Μπορείς κ. Ιερώνυμε, να πείς σε ένα ξόανο  ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ;;;

Δυστυχώς σήμερα άρχοντες δεσποτάδες και λαός προσκυνούμε ζώντα μορμολύκεια και ξόανα μεγαλοπρεπώς. Κατά τα άλλα διατεινόμαστε ότι εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821…με πρόεδρο την εθνική θεραπαινίδα, φρικτή Γιάννα Αγγελοπούλου….το βδέλυγμα της ερημώσεως.

    Ο λαός διαμαρτύρεται και προσδοκά παρουσία αξίων πνευματικών ταγών. Όμως, οι άρχοντες πολιτικοί και εκκλησιαστικοί έχουν υποταχθεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και έχουν πάθει τον παροξυσμό των εμβολιασμένων.

    Η εμπειρία μας για το σθένος σου από προηγηθέντα θέματα  μείζονος σπουδαιότητας  μας προϊδεάζει  αρνητικά για τις ενεργειές σου.

 Δέσποτα, μήπως  διαμαρτυρήθηκες  ποτέ για το αισχρό Διονυσιακό καρναβάλι του Τυρνάβου;

   Δέσποτα, μήπως συμμετείχες στα συλλαλητήρια που μάτωνε ο λαός για το Μακεδονικό;;; Σκανδαλωδώς τα απέφευγες. Προφανώς  για να είσαι αρεστός στους κρατούντες της ημέρας, στους οποίους είσαι υποτεταγμένος.

   Τώρα έχεις και μια επιπλέον, δικαιολογία για να απρακτήσεις προφασιζόμενος την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τα οποία  είσαι υπέρμαχος, για να μην κολλήσουν κορονωιό. Ο όχλος όμως της «Αμάλ» δεν κολλάει… 

   Σε έχουμε συνηθίσει πια κ. Ιερώνυμε. Προ καιρού σε τηλεοπτική συνέντευξή σου-μονόλογο, στρεφόσουν  δριμύς   κατά   των Θεολογικών της Λαρίσης, χωρίς την φυσική παρουσία και τον αντίλογο των δευτέρων. Παρουσιάζοντας  τα πράγματα παραποιημένα και προπαγανδιστικά μέσα από τα δεσποτικά γραφεία που ανετράφεις  και όχι τα πραγματικά γεγονότα.

   Κύριε Ιερώνυμε, οι τίμιοι αγώνες των Θεολογικών της Λαρίσης  δικαιώνονται και θα δικαιώνονται συνέχεια και εσύ άθελά σου τους επιβεβαιώνεις.   

   Ο ομογάλακτος φίλος σου κ. Μάρκος στη Χίο μουγγάθηκε μπροστά στο ξόανο της Αμάλ. Κατά τα άλλα υποδύεται ότι είναι εθνοαμύντορας…. Άφησε αμαχητί  και έκαναν αρχή από την Χίο την εποικισμένη με αλλοτρίους. Εσύ θα αντισταθείς;;; Οψόμεθα.

              π. Ιωάννης

Σχετικά:

Τι κρύβει στο φουστάνι της η μικρή Αμάλ; – Οικονομικοί κολοσσοί και ΜΚΟ

 

 Σχόλια 

  Δήμος
Μας μπερδέψατε με τα ξόανα. Εγώ πιστεύω πως αν βγεί ο Ιερώνυμος στο λόφο του Αγίου Αχιλλίου και φωνάξει  όπως ο Πολύφημος Κύκλωπας ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ τότε μόνος του μπορεί να τους τρομάξει και να πέσουν όλοι, όπως οι χοίροι των Γεργεσινών  στον Πηνειό 
μαζί με το ξόανο της "ΑΜΑΛ" και να πνιγούν.  

  Βησσαρίων 

    Συμφωνώ  με τον Δήμο, το θέαμα το βλέπω καθημερινά και αντί να τρομάξει τους αιρετικούς, φωνάζει και  τρομάζει τους παπάδες του και τους αφελείς Χριστιανούς

  Ανδρονίκη Κ.

Γιατί δεν λέτε τίποτα για τους σκανδαλοποιούς ιερείς που προστατεύει. Οταν τους στέλνει στα χωριά και στη Μονή Αγ Ραφαήλ εξαλείφονται τα κολλήματα ιεροσύνης;;.

  π. Ηλίας 

Υπέκλεψε την ψήφο του Κυθήρων Σεραφείμ και τώρα βλέπει πως των κατασπαράσσει το Λυκοσόι του. Γιατί δεν διαμαρτύρεται , να τον υπερασπιστεί όπως τον Κερκύρας Νεκτάριο;;; Μήπως επειδή απέσυρε τον Ιγνάτιο Μουρτσανό από υποψήφιο δεσπότη της Λάρισας;;;

  Λαρισαίος 

Ο Ιγνάτιος δέχθηκε και  πήρε το συκώτι από ζώντα άνθρωπο και δεν διαμαρτυρήθηκαν κλήρος και δεσποτάδες αντιθέτως τον κολακεύαν και νεκρό 23-25 ημέρες  άταφο. Περιμένεις να διαμαρτυρηθούν για το περιφερόμενο είδωλο της Αμάλ;;;.

Να μην βάλουν να την υποδεχθεί η φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου. Ελπίζω να μην δίνω ιδέες... 

 π. Ηλίας  

 Λυπάμαι αλλά πρέπει να  επιστήσω την προσοχή για τον μοχθηρό  κόλακά σου παπαALEX να μην παρενοχλεί  τις γυναίκες ....έπρεπε να έχεις λάβει  μέτρα. Αλλά σε αφήνουν οι παρέες με τον Δωρόθεο της Σύρου;;; Το θέμα είναι σοβαρό, πρόσεχε! 

Αλλά αν κρίνω από τον παπαΣΟΤΟ τον πιγκουίνο, όπως γράφτηκε, μάλλον το προήγαγες και ζητάει και τα ρέστα από τον ανακριτή του... Θα δούμε τι θα κάνεις με την δυσώδη κληρονομιά   του Λάππα. Πάντως 3 χρόνια τώρα μια χαρά τα πάς.

Διαγράφτηκε σχόλιο 

 Π.Μ.

 Η Λάρισα δεν πρέπει να δεχθεί αυτή την προσβλητική εκδήλωση που ενεργεί ως παγκοσμιοποιητικό εργαλείο  ομογενοποιήσης  των λαών.  Μακάρι να αντιδράση η Μητρόπολη, αλλά διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις του αρθρογράφου.

Ο Ιερώνυμος δεν είναι Καντιώτης, είναι το ποιό ευφραδές συστημικό εργαλείο. 

Προσωπικά είχα πολλές ελπίδες. Με απογοήτευσε σε όλες. 

Α. Αντ 

Μου διάγραψατε το σχολιό μου. Ήθελα να επιβεβαιώσω  τον π. Ηλία  σχετικά με τον θρασύτατο παπααλεξ επι το ευπρεπέστερο και να σας πώ ότι είμαι  αυτίκοος  του περιστατικού από το ίδιο το θύμα. Το γεγονός είναι γνωστό στους Πνευματικούς. Φυσικά δεν φταίει ο δεσπότης, για την χυδαία συμπεριφορά του μισθωτού παπά. Πρέπει να απομακρυνθεί. 

 Γεώργιος Κ.

Ευτυχώς για μας εδώ στα Μετέωρα ο Δήμος και η μητρόπολη αντέδρασε αρνητικά. Τα σχέδια όμως είναι βαθύτερα, θέλουν να συνηθίσουν τον κόσμο στην ιδέα του πολυπολιτισμού μέχρι να μας αφομοιώσουν και οι Ναοί μας να γίνουν Τζαμιά... 

«Πόρτα έριξε» ο δήμος Μετεώρων στο...  "καλλιτεχνικό δρώμενο" της «Μικρής Αμάλ», η οποία βέβαια μόνο σε κούκλα δεν παραπέμπει και που  περνά από 70 πόλεις της Ευρώπης και επρόκειτο να περάσει και από την περιοχή των Μετεώρων στις 29/8.

 Ηρακλής Γ.

Μακάρι το χάρισμα του λόγου να το χρησιμοποιούσε για προάσπιση των δικαίων της Εκκλησίας.

Η Λάρισα θα ήταν η αιχμή του δόρατος με τόσους αγωνιστές, νομίζω όμως οτι δεν τον πλησιάζει κανένας.

Φανούριος Παναγ.

Αυτό το ξόανο δεν πρέπει να επιτρέψουν οι αρμόδιοι, Δήμος -Περιφέρεια κ.λ.π. να περιαχθεί στη πόλη έστω και άν η μητρόπολη Λάρισας αδρανήσει