Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΝΤΗ ΙΑΤΡΟΥ




ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΝΤΗ ΙΑΤΡΟΥ

Πέρασαν 4 μήνες από τότε που έφυγες από κοντά μας.

Πολλοί προσπάθησαν να σκυλεύσουν την μνήμη σου.

Πνευματικοί ταγοί  έσταξαν το δηλητήριό τους, συκοφάντησαν και την κοίμησή σου, αδίστακτοι, μοχθηροί τόλμησαν να χαρακτηρίσουν το θάνατό σου αυτοκτονία, αγνοώντας  ότι αιτία ήταν τα πρωτόκολλα του θανάτου Covid - 19 με συνέπεια  την ανακοπή της καρδιάς λόγω μη έγκαιρης αντιμετώπισης.

Κάποιοι πίστεψαν πως ο ιός Covid-19 μεταδίδεται με τα μεγάφωνα και τα έκλεισαν κατά τη διάρκεια της εξοδίου τελετής, όπως πέρυσι έκλεισαν τα μεγάφωνα, για να μην ακουστεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Τους πείραξε το δηκτικό σου πνεύμα και ο πόνος που ένιωθες για τη Ζώσα Εκκλησία, της οποίας τις αξίες και την περιουσία καπηλεύονται.

Δεν ήσουν προσκυνημένος, γιατί είχες μάθει να πετάς ελεύθερα στις ψηλές βουνοκορφές της αλήθειας.

Νόμισαν ότι με εκφοβισμούς θα κάνουν και τους φίλους σου να σιωπήσουν.

Πλανήθηκαν «πλάνην οικτράν».

Αυτοί φεύγουν από την πνευματική τους ποίμνη και πηγαίνουν αλλού να συνεορτάσουν.

Προσπαθούν να επιβληθούν με τη δύναμη της εξουσίας και δεν αισθάνονται ότι το περιβόλι τους «γέμει» από κόλακες, ερπετά και γυμνοσάλιαγκες.

Είναι άνθρωποι που δεν κατάφεραν να δουν ότι η «ΑΓΑΠΗ» η χριστιανική είναι η μέγιστη αρετή.

Θα ήθελα να σκεφτούν πριν πάρουν το βράδυ το αγχολυτικό τους για να κοιμηθούν, τι είναι γι’ αυτούς ο Χριστός μας και η Εκκλησίας Του.

Ας πάρουν κάποιες πληροφορίες  για την αντιμετώπιση του άγχους από τον μακαριστό αδερφό μας, ιατρό Νικόλαο Γκουντή. 

Παραθέτουμε κείμενο  με σημειώσεις του. Η αναφορά του ήταν πάντα σε ΕΚΕΙΝΟΝ στον οποίο είχε εναποθέσει την καρδιά του, τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό όπως σημειώνει. 

 Η καρδιά του πάντα ψηλά σε ΕΚΕΙΝΟΝ, που σε κάθε ευκαιρία συναντιόταν μυστικά στα  εξωκλήσια,  στα Μοναστήρια των κορυφών του Κισσάβου και του Ολύμπου, στις Σκήτες και τις Μονές του Αγίου όρους. Πόσες δεήσεις άκουσε  ο Προφήτης Ηλίας, τα χνάρια του τα βρίσκουμε παντού.

Οξυνούστατος, εύχαρης, προσηνής και επικοινωνιακός σε μια άλλη διάσταση που έπρεπε να συντονιστής. Αγαπούσε την επιστήμη του, η πολύβουη πόλη δεν τον ενέπνεε. Αγαπούσε την φύση , τα ζώα,  την αγροτική ζωή. Προσεύχονταν στην ησυχία  του ελαιώνα  μιμούμενος τον Κυρίο, τα συνδύαζε  όλα με  ισορροπία.

 Πέρασαν 30 χρόνια από μια χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει σε μικρό παιδί και παραμονές  πριν φύγει για ΕΚΕΙΝΟΝ που αγαπούσε, ρωτούσε να μάθει  για την υγεία και την εξέλιξη  του παιδιού. 

     Ο Κύριος να τον αναπαύσει και να εύχεται και για μας.

                                                                ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΗΣ


Σχόλια: π. Αντώνιος 

Όλα τα έκανε η μοχθηρότητα του δεσπότη Ιερωνύμου και του πιόνι του   παπά της Όσσας. Το μένος του ξεπέρασε τον Ιγνάτιο Λάππα.

Τι του έκανε ο Νίκος;

======================

 Κοσμάς

Πώς κατάντησαν την Μητρόπολη Λαρίσης έτσι οι δεσποτάδες; Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα, κακόψυχοι και υποκριτές λυκοποιμένες.