Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Τούλτσιν Ιωνάθαν: ''Θλιβερά τα λεγόμενα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου''


toultsin ionathan

Επιμέλεια - μετάφραση: Romfea.gr


Την έντονη ενόχλησή του, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Τούλτσιν κ. Ιωνάθαν με αφορμή τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ισπανία για δήθεν υπαιτιότητα των Ιεραρχών και Κληρικών της Ουκρανικής Εκκλησίας ενώπιον των νόμων της Ουκρανίας.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνάντηση που είχε με κληρικούς στην Ισπανία, φέρεται να δήλωσε ότι οι διώξεις στην Ουκρανία είναι γιατί Ιεράρχες και Κληρικοί παραβίασαν τον νόμο γι΄ αυτό και τιμωρήθηκαν.

Ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν σχολιάζοντας τις εν λόγω πληροφορίες, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ''τα θλιβερά λεγόμενα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος επικρίνει τον ομολογιακό αγώνα των Ουκρανών Ιεραρχών που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία και την Κανονική Εκκλησία, είναι εν γνώσει του συκοφαντικά και βλάσφημα''.

''Δυστυχώς μετά τις δηλώσεις αυτές, Ιεράρχες, Κληρικοί και ο πιστός λαός της Ουκρανίας έχασαν την εμπιστοσύνη τους σχετικά με την αντικειμενικότητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όταν καθημερινά στην Ουκρανία συμβαίνει ένα πογκρόμ με αρπαγές Ναών και Μονών, με διώξεις όπως στη Λαύρα του Κιέβου, με ανακρίσεις, συλλήψεις και δικαστήρια κατά Ιεραρχών'' - προσθέτει ο Μητροπολίτης Τούλτσιν.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζει: ''Εγώ ο ταπεινός και ανάξιος, που καταδικάστηκα άδικα από τον δικαστή της Βίνιτσα σε πέντε χρόνια φυλάκισης, και κάποτε έλαβα από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη εκκλησιαστικό παράσημο, τολμώ να δηλώσω: «Παναγιώτατε, σφάλλετε! Συνέλθετε και εγκαταλείψτε την οδό των αμαρτωλών, πλύνετε τα μάτια σας με το ύδωρ μετανοίας και της ειρήνης του Θεού! Τότε θα καθαρισθείτε από την αμαρτία της ψευδομαρτυρίας κατά των κρατουμένων συνειδήσεως και από την αιώνια αισχύνη!''.