Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Μια απάντηση στην ένοχη σιωπή της διοικούσας Εκκλησίας για τον εποικισμό της Ελλάδος. Αλλοδαπός μπήκε με μαχαίρι στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα – Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»





Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, που είχε μαχαίρι στο σακίδιό του και μπήκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος προχώρησε η Αστυνομία.

Κατά μαρτυρίες, ο συλληφθείς, 24 ετών, συριακής καταγωγής, φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός άνδρας εισήλθε στην εκκλησία περίπου στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (19/10) και τράβηξε την προσοχή του νεωκόρου, καθώς είχε ύποπτη συμπεριφορά.

Στη συνέχεια, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις Αρχές και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Κατά την έρευνα που έγινε στο σακίδιο που είχε πάνω του, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.


Το μαχαίρι που είχε στο σακίδιό του ο 24χρονος Σύρος και το βιβλίο με αποσπάσματα από του ευαγγελιστή Λουκά στα αραβικά
Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας κρατούσε Κοράνι, ωστόσο -όπως αποδείχθηκε- πρόκειται για βιβλίο με αποσπάσματα από του ευαγγελιστή Λουκά στα αραβικά, το οποίο του έδωσαν σε μια εκκλησία.

Άγιος Παντελεήμονας: Γνωστός στις Αρχές ο συλληφθείς
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 24χρονος Σύρος που θα περάσει από αυτόφωρο για παραβίαση του νόμου περί όπλων, είχε απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασε παράνομα από τον Έβρο και διαμένει σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών. Η γυναίκα και τα παιδιά του φέρεται να βρίσκονται στην Τουρκία.

Ο άνδρας φέρεται να μην επιθυμούσε την παραμονή του στη χώρα μας και ήθελε να ταξιδέψει στη Γερμανία, γι' αυτό και έψαχνε τον παπά, προκειμένου εκείνος να τον βοηθήσει.

Την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διάρκεια Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος, εισήλθε εντός του ναού και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο ίδιος απασχόλησε τις Αρχές με παρόμοια περιστατικά άλλες δύο φορές, με αποτέλεσμα από το ΤΑ Αγίου Παντελεήμονος να γίνουν διοικητικές απελάσεις εκ νέου για λόγους δημόσιας ασφάλειας, ενώ οδηγήθηκε και για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτησή του.

Επίσης, πριν από περίπου 20 ημέρες, έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του Κηπουρού», το οποίο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Προανακριτικά, του περιστατικού επιλήφθηκε η Πυροσβεστική.
Πηγή:  https://www.iefimerida.gr"