Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Το ”Σανχεντρίν” του Ζελένσκι η Βουλή Ουκρανίας ψήφισε σήμερα την απαγόρευση της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τον Ονούφριο. Αναμένονται άγριοι διωγμοί κατά εκατομμυρίων πιστών και κλήρου..

 ΣΧΟΛΙΑ κ. Λυκούργου Νάνη Ιατρού     


Ουκρανία: Η κυβέρνηση Ζελένσκι «μπλοκάρει» τη λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Η σχετική πρόταση νόμου εγκρίθηκε από 267 βουλευτές του ουκρανικού κοινοβουλίου

Η ουκρανική κυβέρνηση έβαλε εκ νέου στο στόχαστρό της την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, επειδή αυτή εξαρτάται διοικητικά από το Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο, ως γνωστόν, υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση νόμου, μέσω της οποίας απαγορεύει κάθε δραστηριότητα «θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη χώρα που πραγματοποιεί την ένοπλη επίθεση εναντίον της Ουκρανίας». «Είναι μία ιστορική απόφαση», έγραψε στο Facebook η βουλευτής Ίνα Σοφσούν, ενώ ο βουλευτής Γιάροσλαβ Zελεζνιάκ τόνισε ότι η πρόταση νόμου εγκρίθηκε από 267 βουλευτές, πολύ περισσότερους, δηλαδή, από την απαιτούμενη πλειοψηφία των 226 ψήφων. Σημειώνεται πως μόλις 15 ήταν οι βουλευτές που ψήφισαν κατά της συγκεκριμένης πρότασης.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία συνδέεται με τη Ρωσία, είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2022 τη ρήξη των σχέσεών της με τη ρωσική Εκκλησία, λόγω του γεγονότος πως ο πατριάρχης της, Κύριλλος, υποστηρίζει την εισβολή. Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση εκτιμά πως παραμένει εξαρτώμενη από τη Μόσχα, με τις Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (SBU) να κατηγορούν τον μητροπολίτη Παύλο, πνευματικό ηγέτη των Ρώσων Ορθοδόξων στην Ουκρανία, ότι «δικαιολόγησε την ένοπλη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά της, η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία ότι μεροληπτεί εναντίον οτιδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία, την ώρα που δικαιολογεί, εν μέρει, την επίθεσή της στη γειτονική χώρα, λέγοντας ότι υπερασπίζεται τους ρωσόφωνους πληθυσμούς.

newsbreak.gr19-10-2023

1 σχόλιο:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Κλασσική περίπτωση στραγγαλισμού της θρησκευτικής ελευθερίας στον 21ο αιώνα....
Στη γέμουσα υποκρισίας και φαρισαϊσμού εποχή του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού των διαφόρων προβληματικών μειοψηφιών που έχουν γίνει "κράτος εν κράτει" σε βάρος των δικαιωμάτων της υγιώς φρονούσης πλειοψηφίας, η πολυπληθής Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας διώκεται με άθλια προσχήματα και προφάσεις εν αμαρτίαις...
Οι πιστοί που ανήκουν σε Αυτή δεν μπορούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα!
Πού είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι Ελλαδίτες επίσκοποι να καυτηριάσουν δριμέως τη φαλκίδευση στοιχειωδών δικαιωμάτων;
Πού είναι οι λεγόμενες "θεολογικές" σχολές; Το Άγιον Όρος, οι ιεραποστολικές αδελφότητες; Ο εκκλησιαστικός τύπος πλην εξαιρέσεων;
Πού είναι η λαλίστατη "Ακαδημία" του Βόλου που τοξεύει τα βέλη της μονομερώς εναντίον της ιδεολογίας του "Ρωσικού κόσμου" και σιωπά σκανδαλωδώς για τα σταλινοφασιστικά μέτρα του καθεστώτος Ζελένσκι σε βάρος των πιστών Ουκρανών;


Οι εγχώριοι επίσκοποι, πλην επαινετέων εξαιρέσεων, αυτόν τον καιρό έχουν ξαμοληθεί στα δεσποτικά φεστιβάλ, τουτέστιν στα συλλείτουργα-πανηγύρια , επ αφορμή εορταζόντων αγίων και ονομαστηρίων συνεπισκόπων τους και επιπλέον ετοιμάζονται για τις χειροτονίες των νεοεκλεγέντων μητροπολιτών στις οποίες θα συρρεύσουν ομοθυμαδόν εγκαταλείποντας τα ποίμνιά τους.

Λες και δεν αρκούν το πολύ τρεις επίσκοποι και πρέπει να συγκεντρωθεί ολόκληρη η Ιεραρχία σε αυτές...

Το ”Σανχεντρίν” του Ζελένσκι Κοινοβούλιο της Ουκρανίας η (Βερχόβνα Ράντα) ψήφισε σήμερα με 267 ψήφους υπέρ και μόνο 15 κατά της απαγόρευσης της ύπαρξης και του έργου της μοναδικής κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία υπό το Μητροπολίτη Ονούφριο. Επίκειται να υπογραφεί από πρόεδρο Ουκρανίας μίμο Ζελένσκι και να τεθεί σε ισχύ.
Αναμένονται άγριες διώξεις του κλήρου, των μοναχών και των εκατομμυρίων της Εκκλησίας του UPC.

Υπάρχουν περίπου 16.000 ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και περίπου 12.000 στην Ουκρανία…

dimpenews