Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Δασκαλάκης: Η εκλογική νίκη του Κασσελάκη ως πρωτοφανής θρίαμβος της Μεταπολιτικής

 

Ο «προβατόσχημος λύκος» της Νέας Τάξης Πραγμάτων
Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών
«Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι».
[Κακοί δε άνθρωποι, που καταδιώκουν και βασανίζουν τους ευσεβείς, καθώς και απατεώνες, θα προχωρήσουν εις το χειρότερο και θα πλανούν τους άλλους και θα πλανώνται και αυτοί οι ίδιοι]
– Από την Β΄ προς Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, Κεφ. Γ΄, στίχος 13

Σε χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα μήνα ο κ. Κασσελάκης, ακολουθώντας επιθετική επικοινωνιακή πολιτική και συνάπτοντας ισχυρές εσωκομματικές συμμαχίες, κατόρθωσε να εκλεγεί πανηγυρικά νέος πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η άνετη εκλογική του επικράτηση έγινε δεκτή με χαρά και ενθουσιασμό από την μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη τον νέο ηγέτη της κεντροαριστεράς που θα ανασύρει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το τέλμα της πολιτικής ανυποληψίας και θα του χαρίσει ξανά την αίγλη της εξουσίας.

Το γεγονός όμως ότι ο κ. Κασσελάκης κατάφερε μέσα σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο να αναρριχηθεί στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψαλιδίζοντας από την πρώτη Κυριακή τις ελπίδες της κ. Έφης Αχτσιόγλου να κόψει εκείνη πρώτη το νήμα, μολονότι η ίδια εμφανιζόταν ως το ακλόνητο φαβορί, δεν αποτελεί προσωπικό του θρίαμβο, αλλά έρχεται να υπογραμμίσει τον καθοριστικό ρόλο της «Μεταπολιτικής» στην διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών και εξελίξεων.

Η «Μεταπολιτική», ούσα «ενήλικη θυγατέρα» της «Μεταδημοκρατίας», πέτυχε σε λιγότερο από ένα μήνα να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό, καθώς μετατόπισε το ενδιαφέρον των αριστερών ψηφοφόρων (!) από την αξιολόγηση πολιτικών προγραμμάτων, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών των υποψηφίων, στην τηλεοπτική παρακολούθηση ενός φθηνού life style θεάματος πολιτικής υποκουλτούρας.

Οι θιασώτες της «Μεταπολιτικής» μεταβάλλοντας τους όρους του πολιτικού αγώνος, κατόρθωσαν να εκτοπίσουν από τον δημόσιο χώρο κάθε πολιτική συζήτηση ή αντιπαράθεση, εκπαιδεύοντας τους βρεφοποιημένους πολίτες να υποτιμούν την πειθώ των επιχειρημάτων, αλλά να πείθονται από την δημόσια εικόνα του υποψηφίου αρχηγού!

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το εκλογικό επιτελείο του κ. Κασσελάκη διεξήγαγε με απόλυτη επιτυχία ένα επικοινωνιακό κεραυνοβόλο πόλεμο (Blitzkrieg) που περιελάμβανε την ακόρεστη προβολή του προσώπου του και κάθε άλλης ανούσιας πληροφορίας από την τετριμμένη καθημερινότητά του, γεγονός που  αποδυνάμωσε τον υπεύθυνο πολιτικό λόγο της κ. Αχτσιόγλου και οδήγησε μοιραία στην ήττα της, αφού «τα πάντα είναι επικοινωνία».

Στον κόσμο της μεταπολιτικής υποβαθμίζεται η αξία του πολιτικού λόγου, ενώ αναγορεύεται σε κριτήριο σοβαρής πολιτικής επιλογής το είδος του καφέ του υποψηφίου προέδρου. Το πολιτικό πρόσωπο δεν αξιολογείται από τους ψηφοφόρους επί τη βάσει ενός επεξεργασμένου πολιτικού προγράμματος αλλά από την δυνατότητα πρόσβασής του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που του εξασφαλίζει την συμπάθεια μιας πολιτικά απαίδευτης γενιάς ανθρώπων.

Η ανάγκη διατύπωσης μιας πολιτικής θέσης έχει αντικατασταθεί από ένα ευκαιριακό και γρήγορο «τιτίβισμα», η πολιτικοκοινωνική άποψη καταλήγει να είναι περιττή, αφού ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο «tik-tok» παρουσιάζει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια την ζωή και το όραμα του φιλόδοξου πολιτικού αρχηγού. Στην περίπτωση μάλιστα που το σχετικό βίντεο γίνει viral, τότε η δημοτικότητα του υποψηφίου προέδρου αυξάνει κατακόρυφα, καθώς ο ίδιος μετεξελίσσεται απροσδόκητα από ένα τυχαίο, αδιάφορο και πληκτικό υποψήφιο, σε σοβαρό διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος.

Συμπερασματικά στον χώρο της μεταπολιτικής το επικοινωνιακό προφίλ επισκιάζει το πολιτικό, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αιχμαλωτίζονται σε καταστρεπτικές πολιτικές επιλογές, αδυνατώντας να αντισταθούν στην μαζική τηλεοπτική ύπνωση. Οι παγκοσμιοποιητές εφαρμόζοντας την επιτυχημένη μέθοδο «χειραγώγηση με εικόνες» κατευθύνουν το σώμα των ψηφοφόρων σε προεπιλεγμένα από τους ίδιους πρόσωπα, την στιγμή που οι πολίτες βαυκαλίζονται για το αλάνθαστο πολιτικό τους κριτήριο!

Οι άριστοι γνώστες της εσωτερικής λειτουργίας της «Μεταπολιτικής» κάνοντας εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης –εν είδει υπερόπλου μαζικής χειραγώγησης των πολιτών– σε συνδυασμό με την καθηλωτική δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας, δημιούργησαν ένα αξιοζήλευτο πολιτικό προηγούμενο, το οποίο μέχρι πρότινος φαινόταν αδιανόητο:

Να οδηγήσουν ένα πρόσωπο από την πολιτική ανυπαρξία στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τον καταστήσουν από το πουθενά παράγοντα του πολιτικού βίου της Ελλάδας. Το πολιτικό πείραμα διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, οι αριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συλλογικό υποκείμενο της δοκιμαστικής μεθόδου επιβεβαίωσαν την ορθότητα του πειράματος της «Μεταπολιτικής» και ως εκ τούτου αυτό μπορεί πλέον να εφαρμοστεί και στα πολιτικά συστήματα και άλλων χωρών. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα πρωτοπόρησε στρώνοντας το χαλί στα πανίσχυρα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δημιουργούν εκ του μη όντος «πολιτικό γεγονός», χειραγωγώντας και επηρεάζοντας την βούληση των προβατοποιημένων πολιτών.

Δεν θα διστάσουμε να διατυπώσουμε τον ισχυρισμό ότι ο κ. Κασσελάκης υφάρπαξε την ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μολονότι είναι αναμφισβήτητο ότι ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος μέσα από μία δημοκρατικά νομιμοποιημένη εσωκομματική διαδικασία.

Όπως είναι επίσης αναντίλεκτο ότι η δημόσια υπερπροβολή της εικόνας του προσώπου του από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και οι καταιγιστικές αναφορές σχετικά με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την ένδεια του πολιτικού του λόγου και των επιχειρημάτων που αποτελούν δικαιολογημένα την πεμπτουσία κάθε εκλογικής αναμέτρησης.

Επίσης δεν χωρεί αμφιβολία ότι, αν το πεδίο της εκλογικής αντιπαράθεσης μεταφερόταν από την «μάχη της εικόνας» στην «μάχη των πολιτικών επιχειρημάτων», ο κ. Κασσελάκης θα αποτύγχανε οικτρά, γι’ αυτό ο ίδιος προτίμησε να φυγομαχήσει αρνούμενος να αντιπαρατεθεί με όρους τηλεμαχίας, με την ανθυποψήφια του, κ. Αχτσιόγλου.

Και μόνο επειδή τελικώς επικράτησε η μεταπολιτική έναντι της πολιτικής, κατέστη εφικτό ο πολιτικά άπειρος και πρώην επενδυτής της Goldman Sachs, κ. Κασσελάκης, να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αποτυπώνοντας την παγκόσμια έκπληξη για την απροσδόκητη εκλογική νίκη του κ. Κασσελάκη, μετέδωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πρώην επενδυτής της Goldman Sachs θα ηγηθεί του αριστερού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δύναται να εκληφθεί και ως ανεπανάληπτος θρίαμβος της πολιτικής ορθότητας (που αποτελεί την εξευγενισμένη ονομασία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού), καθώς θα προσδώσει νέα πνοή και δυναμική στην προώθηση και διαφήμιση της «λοάτκειας ατζέντας», της ιδεολογίας του «κοινωνικού φύλου» και της ζωολατρείας που αποτελούν τα βασικά συστατικά της.

Στις επινίκιες δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ευχαρίστησε την προσωπική του οικογένεια, δηλαδή τον σύντροφό του Tyler και την σκυλίτσα τους την φάρλι, αναφέροντας επί λέξει τα εξής:

«Μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω την δική μου προσωπική οικογένεια, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ, και είναι ο Tyler και η σκυλίτσα μας, η Φάρλι».

Η πιο πάνω πρωτόγνωρη για τα πολιτικά ήθη δήλωση του κ. Κασσελάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως «δήλωση-ορόσημο», καθώς σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της διαδικασίας ομοφυλοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, δεδομένου ότι ο «λοάτκειος τρόπος ζωής» θα επεκταθεί μαζικά και ανερυθρίαστα παντού, μολύνοντας κάθε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας:

  • την εκπαίδευση (από τον παιδικό σταθμό μέχρι το πανεπιστήμιο)

  • την Τέχνη

  • τον Πολιτισμό

  • τον Αθλητισμό

  • τους χώρους εργασίας

  • την Πολιτική

  • την Δικαιοσύνη

  • ακόμη και την Εκκλησία.

Οι μαχητικοί ακτιβιστές της «λοάτκειας ατζέντας» και της ιδεολογίας του «κοινωνικού φύλου» θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο την προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη δημόσια εμφάνιση στο εκλογικό μπαλκόνι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγκαλιά με τον σύντροφό του, προκειμένου να παρεισφρήσουν σε κάθε κοινωνικό πεδίο, επιβάλλοντας την αφωνία στους πολίτες απέναντι σε κάθε συμπεριφορά ή έκφραση που αντανακλά κοινωνικές αντιλήψεις ή προτιμήσεις περιθωριακών ομάδων ή ατόμων.

Όμως όσοι εναντιώνονται στην «λοάτκειο ατζέντα» στην πραγματικότητα υψώνουν ισχυρό ανάχωμα στην επελαύνουσα δικτατορία της σκέψης και στην εξάπλωση του δαιμονικού τρόπου ζωής, αφού, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, τόσοι λίγοι επιχειρούν να επιβάλουν στανικά την συγκεκριμένη άποψη ζωής σε τόσο πολλούς!

Δεν συνιστά υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η περίπτωση του κ. Κασσελάκη αποτελεί επιθετική και ακραία εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» στην ελληνική κοινωνία με σκοπό αφενός μεν την εξουδετέρωση των πνευματικών και ηθικών αντιστάσεων των Ελλήνων πολιτών και αφετέρου την κοινωνική επικράτηση μιας θορυβώδους και υπερδραστήριας μειοψηφικής παρέας επί της σιωπηλής, αποχαυνωμένης και παθητικής πλειοψηφίας.

Την Κυριακή το βράδυ, μετά το πέρας της πρώτης εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στην οποία επιβεβαιώθηκε το κοινωνικό ρεύμα που συνόδευε την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ο ίδιος προέβη σε μια βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση που διέλαθε την προσοχή των περισσοτέρων, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση σύντομα».

Η πιο πάνω δήλωση που μόνο τυχαία δεν έγινε, προδικάζει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η αφανής ομάδα του κ. Κασσελάκη εργάζεται πυρετωδώς προετοιμάζοντας το πολιτικό έδαφος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κατάληψη από τον ίδιο και του πρωθυπουργικού θώκου σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί η παρούσα εξαιρετικά ευνοϊκή πολιτική συγκυρία.

Η νέα περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εμφανίζει πολύ γρήγορα αρνητικό πρόσημο, καθώς αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τις καταστρεπτικές συνέπειες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αδυνατώντας να ανακουφίσει αποτελεσματικά και άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η πολιτική παρουσία του κ. Κασσελάκη προπαγανδίζεται με ιδιαίτερη επιμονή ως δήθεν αντίβαρο στην σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου και του άκρατου νεποτισμού.

Κρίνεται πολύ πιθανό, μέσα στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά επιτυχούς επικοινωνιακού κεραυνοβόλου πολέμου που θα τον ζήλευε ακόμη και ο αρχικός επινοητής του, ο Γερμανός στρατηγός του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Χάιντς Γκουντέριαν, σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα, ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υφαρπάξει και την πρωθυπουργία της χώρας.

Σύμφωνα με το πολιτικό σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η δημόσια εικόνα του κ. Μητσοτάκη θα αρχίσει προοδευτικά να φθίνει, ενώ την ίδια στιγμή θα τονίζεται η στιβαρή πολιτική παρουσία και τα ηγετικά προσόντα του νέου αρχηγού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και θα χτίζεται προσεκτικά και μεθοδικά το πρωθυπουργικό του προφίλ, προκειμένου οι χειραγωγούμενες μάζες να προετοιμαστούν για την επικείμενη κυβερνητική αλλαγή, αλλά κυρίως να εξοικειωθούν με την ιδέα του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού της Ορθόδοξης Ελλάδας και του «πρώτου κυρίου» Tyler Mcbeth.

Υπό το πρίσμα αυτό, δεν αποκλείεται η προκήρυξη εθνικών εκλογών ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 με αφορμή την μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να καταλάβει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την ολική επαναφορά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία με πρωθυπουργό τον κ. Κασσελάκη.

Ο τελευταίος, ανενόχλητος και υπό τις ιαχές του παραληρούντος πλήθους, θα εφαρμόσει σε όλο της το εύρος την απάνθρωπη νεοταξίτικη πολιτική που σκεπτόταν να υλοποιήσει ο προκάτοχός του, κ. Μητσοτάκης, αλλά εμποδιζόταν, επειδή η δική του παρουσία ενεργοποιούσε τα αντανακλαστικά μερίδας αφυπνισμένων πολιτών που προκαλούσαν καθυστερήσεις και δυσχέρειες στο σχέδιο διάλυσης και αποδόμησης της Ορθόδοξης Ελλάδας.

Αντιθέτως, ο νέος πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εμφανίζεται ως νέος, άφθαρτος και αυτοδημιούργητος πολιτικός με μεγάλη απήχηση και επιρροή στις νεαρές ηλικίες, χωρίς πολιτικές καταβολές, και επομένως αποτελεί για τους μισάνθρωπους παγκοσμιοποιητές την ιδανική περίπτωσηείναι δηλαδή, με άλλα λόγια, ο δικός τους άνθρωπος που θα υλοποιήσει γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια (για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα εξουσίας) την σατανική νεοταξίτικη ατζέντα με σκοπό την πλήρη και απόλυτη εξαφάνιση της εθνικής ιδιοπροσωπίας και της ορθόδοξης ταυτότητας του Ελληνικού λαού.

Μόλις ο κ. Κασσελάκης εκλεγεί ο πρώτος ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της πατρίδας μας, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες με το επικοινωνιακό του χάρισμα και το δαιμονικά επιτηδευμένο ταπεινόσχημο προφίλ του, αμέσως θα αποκαλύψει σε όλους –ως μικρογραφία του αντιχρίστου– το πραγματικό του χαρακτήρα και πρόσωπο: Σκληρός, αδυσώπητος, αυταρχικός, ανελέητος.

Οι τρομοκρατημένοι ψηφοφόροι του συντηρητικού και πατριωτικού χώρου ενώπιον του άμεσου κινδύνου να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα από ομοφυλόφιλο πρωθυπουργό, θα ξεχάσουν εν ριπή οφθαλμού τα πατριωτικά και θρησκευτικά κόμματα και κομματίδια (τα οποία θα δουν την εκλογική τους βάση να συμπιέζεται μέχρι σημείου θρυμματισμού), βρίσκοντας καταφύγιο στην ψυχρή αγκαλιά της σημερινής κυβερνώσας παράταξης.

Όμως, η Νέα Δημοκρατία, εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, έχει πάψει να αποτελεί τον θεματοφύλακα των εθνικών και χριστιανικών παραδόσεων, καθώς αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου πολιτικού συστήματος, υπηρετώντας το ίδιο πιστά και πειθήνια –όπως και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.– την νεοταξίτικη ατζέντα.

Αναλαμβάνοντας ο πρώην επενδυτής της Goldman Sachs, καθήκοντα πρωθυπουργού, η προπαγάνδα περί της «ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής», η «πράσινη ανάπτυξη», η βιομετρική και ψηφιακή ταυτοποίηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και οι αχρήματες συναλλαγές θα γνωρίσουν την απόλυτη αποθέωσή τους, καθώς η νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπό την «εμπνευσμένη ηγεσία και καθοδήγησή του» θα επιχειρήσει να «τρέξει» όλα τα προγράμματα της αντίχριστης παγκοσμιοποίησης.

Επί των ημερών του, κάθε τι ορθόδοξο και ελληνικό θα ρίπτεται στην πυρά του μεσαιωνικού σκοταδισμού με την σύμφωνη γνώμη και την συναίνεση των νεοταξιτών πολιτικών ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, αφού όλοι εργάζονται αρμονικά για την αποϊεροποίηση και τον αφελληνισμό των Ελλήνων πολιτών.

Τελικά, ελάχιστοι Έλληνες πολίτες θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη τον «προβατόσχημο λύκο» της νέας τάξης πραγμάτων, ο οποίος με το όμορφο παρουσιαστικό αλλά με το ψυχρό, σκληρό και υπολογιστικό βλέμμα και την υποδουλωμένη στα βδελυκτά πάθη ψυχή του, θα ζητήσει να καταβροχθίσει αχόρταγα και τα τελευταία ψίχουλα της εθνικής και ορθόδοξης παράδοσής μας.

Όμως, οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να μην αποθαρρυνθούν, αλλά να γνωρίζουν την εξής σημαντική αλήθεια:

Ο κ. Κασσελάκης ενδέχεται να σαγηνεύσει πολλούς, ίσως τους περισσότερους αλλά όχι όλους, πάντοτε θα υπάρχουν τα εκλεκτά τέκνα του Άγιου Τριαδικού Θεού που θα διατηρούν στην ψυχή τους το Φως της Αλήθειας του Χριστού και θα εναντιώνονται με σθένος και αποφασιστικότητα σε κάθε αθέμιτη απόπειρα αλλοιώσεως της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας και κουλτούρας του Ελληνικού λαού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε σε συμπτυγμένη μορφή στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 8/10/2023, σελ. 08β/24.

«Πᾶνος»