Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Νιγηρία: Σφαγή 29 Xριστιανών αμάχων από μουσουλμάνους!

 


Τουλάχιστον 29 ανθρώπους σκότωσαν οι τζιχαντιστές σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη μητρόπολη του Pankshin, στη βορειοανατολική Νιγηρία, τραυματίζοντας άλλους δύο, καίγοντας εκκλησίες και σπίτια. Οι επιθέσεις κράτησαν τρεις ημέρες και έγιναν στα χωριά Kopnanle, Mandung, Bokkos Town και στην περιοχή Mbar του Bokkos.

Ο πατέρας Andrew Dewan αναφέρει πως «μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, επιτέθηκαν στο πλήθος τις πρωινές ώρες. Κάτι που δεν συνηθίζουν, καθώς τις περισσότερες φορές χτυπούν τη νύχτα».

Και πρόσθεσε «αυτές οι επιθέσεις γίνονται για να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες της γης, ώστε οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές να τα καταλάβουν. Η περιοχή στην πλειοψηφία της κατοικείται από χριστιανούς είναι συντριπτικά κατοικημένη από τους χριστιανούς και οι μαχητικοί επιτιθέμενοι χρειάζονται χώρο για να διαδώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις»

Τη Δευτέρα του Πάσχα, οι εξτρεμιστές Fulani ξεκίνησαν μια επίθεση σκοτώνοντας 10 χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας και του αγέννητου μωρού της.

Ατίστοιχα, σε μια επίθεση που κράτησε τέσσερις ημέρες οι εξτρεμιστές Fulani επιτέθηκαν σε 26 χωριά στο Bokkos αφαιρώντας τη ζωή περισσότερων από 300 χριστιανών.

Ο πατέρας Andrew καταγγέλλει την απραγία της κυβέρνησης της Νιγηρίας απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και τόνισε πως «υπάρχει αδράνεια από την κυβέρνηση σε αυτή τη σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Ο πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η προστασία των ζωών και των περιουσιακών στοιχείων και δεν έχουν κάνει καλά από αυτή την άποψη. Οι υποσχέσεις που δίνει  η κυβέρνηση είναι λόγια του αέρα…».

newsbreak.gr