Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 


      π. Θεολόγος

       Υπόμησης 

 Το φαινόμενο αυτό του διωγμού των ευλαβών ιερέων, δυστυχώς παρατηρείται και εις άλλες ανάλογες περιπτώσεις, όπως με τον π. Χριστοφόρο Γουρλή της Χίου από τον δεσπότη κ. Μάρκο, τον γέροντα Μάξιμο Καραβά της Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, τον π. Αντώνιο Στυλιανάκη της Θεσσαλονίκης από τον κ. Άνθιμο, τον π. Εμμανουήλ της Κρήτης, τον απηνή διωγμό κατά 6-7 ιερέων από τον δεσπότη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, γιατί δεν εμβολιάστηκαν και εξαναγκάστηκαν σε μετάθεση, του π. Μιχαήλ Κουκουβά από τον κ. Παϊσιο της Καλύμνου και άλλους ευλαβείς πατέρες  στη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και αλλού. 

 Δεν ξεχνούμε και την φριχτή  προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού και της μασκοφορίας που έγινε επίσημα από την διοικούσα εκκλησία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους πρωτοστάτες, τον Πατριαρχή Βαρθολομαίο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον κ. Χρυσόστομο Δωδώνης, τον Λαρίσης Ιερώνυμο, τον Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, τον Πειραιώς Σεραφείμ, τον Φθιώτιδος Συμεών, τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, και άλλες Ι. Μητροπόλεις. 

  Για την θανάσιμη αυτή  προπαγάνδα του εμβολιασμού των πιστών και το κλείσιμο των Εκκλησιών  οι Μητροπόλεις έλαβαν από τον Μητσοτάκη τα αργύρια της προδοσίας τους, τα οποία καλύπτονται δεόντως υπό τους αρχιερατικούς μανδύες κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.  

Δεν πρέπει  να  αγνοούμε την ομολογιακή στάση, τους διωγμούς και τους ονειδισμούς που υπέστησαν  όλοι οι προαναφερθέντες  πατέρες αλλά και απλοί πιστοί από το τυραννικό δεσποτικό και πολιτικό σύστημα.



Εμβολιασμός ή αργία, το δίλημμα που βάζει στους ιερείς ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 


Ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος είναι ο πρώτος επίσκοπος που έστειλε έγγραφο και ζητά από τους ιερείς του να εμβολιαστούν αλλιώς θα τεθούν σε αργία.
Δωδώνης Χρυσόστομος: Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας.

Διορία μιας εβδομάδας να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου αλλιώς θα τεθούν σε αργία η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους δίνει μέσω επιστολής που απέστειλε στους κληρικούς του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.
H επιστολή εστάλη σε ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν για δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σεβασμιώτατος στην Επιστολή: «Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ\ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε».
Σύμφωναμε πληροφορίες από τους 70 και πλέον κληρικούς της μητρόπολης πάνω από 30 είναι ανεμβολίαστοι.



Δωδώνης Χρυσόστομος: Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Τιτουλάριος Μητροπολίτης Δωδώνης, πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, που ανέφερε ότι οι ιερείς θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πιστούς. «Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».
Όπως είπε ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 θα πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «όλοι εκείνοι οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας». «Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος.

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

Διορισμός του π. Μιχαήλ Κουκουβά στη νήσο Τέλενδο



Αγωνιζόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί