Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών της


 

Ιερά Σύνοδος της UOC θα ενημερώσει τις Τοπικές Εκκλησίες, τις ξένες χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών της UOC.

  Στις 10 Απριλίου 2024, η Ιερά Σύνοδος UOC ανακοίνωσε παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφέρει Ενημερωτικό Συνοδικό Κέντρο της UOC.

Η Ιερά Σύνοδος στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στη Θεοφάνια στην πόλη του Κιέβου, υπό την προεδρία του Προκαθήμενου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριου, εξέτασε το ζήτημα της τρέχουσας κατάστασης τήρησης των δικαιωμάτων θρησκευτική ελευθερία των πιστών και των θρησκευτικών οργανώσεων της UOC.

Σε σχέση με την παραβίασή τους, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ενημερώσει για το θέμα αυτό τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, τις ξένες χώρες και τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη συνεδρία εγκρίθηκε επίσης το κείμενο της Δήλωσης της Συνόδου, το οποίο αντικατοπτρίζει τη θέση της Εκκλησίας σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων της θρησκευτικής ελευθερίας των πιστών και των θρησκευτικών οργανώσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

https://spzh.media/ua/news

Εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος