Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Αθώοι οι αγωνιστές πατέρες της Ι Μονής Αγίας Τριάδος Γατζέας Βόλου

Αθωωτική απόφαση για την αδελφότητα της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Γατζέας του Πηλίου που αντιμετώπιζε κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Βόλος: Αθωώθηκαν μοναχοί για διασπορά ψευδών ειδήσεων την περίοδο της πανδημίας Σχόλιο: 

    Αναζητούμε την ευαισθησία της δικαιοσύνης και εν προκειμένω της εισαγγελέως Βόλου που σπεύδουσα  άσκησε  αυτεπαγγέλτως δίωξη με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά συναυτουργία στην αδελφότητα της Ι. Μ. Γατζέας, μήπως και διέφευγε κανένας από τα πειραματικά εμβόλια της παγκόσμιας δικτατορίας.  

       Τώρα που ενέσκηψε ξαφνικίτιδα  θανάτων, που προέβλεψαν οι κορυφαίοι των επιστημόνων από αυτά τα θανατηφόρα  εμβόλια, η αυτεπαγγέλτως ασκήσασα δίωξη  εισαγγελέας θα επιληφθεί με την ίδια σπουδή να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους διακινητές και διαφημιστές των; 

     Έτσι θα αποδείξουν  τα όργανα της δικαιοσύνης ότι είναι  ελεύθερα και ενεργούν αμερόληπτα. Πάντως μέχρι σήμερα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν, τα οποία βέβαια ήταν γνωστά και τα διακήρυτταν οι επιστήμονες από αρχής δεν είδαμε την δικαιοσύνη να ενεργοποιείται, ούτε φυσικά την εν λόγω εισαγγελέα που αυτεπαγγέλτως παρέπεψε την σεβάσμια αδελφότητα.  

  Ο αγαπητός Ν. Ακληπιάδης  έγραφε, η Θέμιδα έχει δεμένα τα μάτια με τυφλοπάνι, γιατί δεν μπορεί να δει μερικά όργανά της.....

 Γνωρίζουμε ότι όλα εντάσονται στο γενικότερο κλίμα πολέμου κατα της Ορθοδοξίας 

Ακουέτωσαν οι θεράποντες της Θέμιδος:

    μακαριστὸς μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος εἶχε πεῖ γιὰ τὴν ἀνθρωπίνη Δικαιοσύνη·
    «Ἀφ᾽ ὅτου ἡ ἀνθρωπίνη Δικαιοσύνη καταδίκασε τὸν Θεάνθρωπο, στὸ πρόσωπό της ἐκκολάφθηκε ἀνεξίτηλο στίγμα, αἰώνιο στίγμα».

   

 Η εν λόγω εκλεκτή αδελφότητα της Αγίας Τριάδος Γατζέας επέλεξε τον δρόμο του αγώνος και της ομολογίας σύμφωνα με τον Αγ. Μάρκο:

"Τους αγαπώντας τον Θεόν, ουκ έστιν εν λόγοις ο αγών, αλλ’ εν έργοις γενναίως παρατετάχθαι και πάντα κίνδυνον ετοίμους είναι παθείν υπέρ της Ευσεβείας και του μη τη κοινωνία χρανθήναι των Αιρετικών. Μετά του καυχήματος ημών, της Πίστεως ημών, της Καλής κληρονομίας των Πατέρων ημων, τω Θεώ παραστήναι ελπίζομεν και των ημαρτημένων λαβείν την άφεσιν. Άνευ ταύτης, ουκ οίδα ποία δικαιοσύνη της Αιωνίου Κολάσεως ημάς λυτρώσεται".  (Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός).

                                                            π. Θεολόγος

Αθωωτική απόφαση για μοναστήρι του Πηλίου που αντιμετώπιζε κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Αθώους κήρυξε χθες το μεσημέρι 15-5-2024 εορτή του αγίου Αχιλλίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, τους πέντε κατηγορούμενους μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Άνω Γατζέας, για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά συναυτουργία.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν για να υποστηρίξουν τους μοναχούς,

Οι πέντε μοναχοί κατηγορούμενοι είχαν εκδώσει ένα ημερολόγιο τσέπης τον Σεμπτέμβριο του 2021 σε 2500 αντίτυπα τα οποία μοιράστηκαν σε πιστούς και επισκέπτες της μονής. Το ημερολόγιο με τίτλο ”Σκέψου πριν εμβολιαστείς” αναφέρει στις σελίδες του ”Η περιβόητη πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια είναι βασικό εργαλείο για την προώθηση του σχεδίου τους. Είναι πείραμα της μετατροπής των ελεύθερων ανθρώπων σε ζόμπι”.

Είναι μερικά από τα κείμενα που μαζί με τα αναδημοσιευμένα άρθρα από το τεύχος ”Παρακαταθήκη” (διμηνιαία έκδοση Μάιος- Ιούνιος 2021), προκάλεσαν την κοινή γνώμη και τις αυτεπάγγελτες ενέργειες της εισαγγελίας Βόλου. Ήταν ψευδείς ειδήσεις που ήταν ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες και φόβο στους πολίτες που επισκέπτονταν την Ιερά Moνή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

”Δεν είναι δικό τους συντακτικό προϊόν” δήλωσε ο δικηγόρος τους. ”Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας κατηγορίας και κανένας παθών. Αντιθέτως είχαν προταθεί εκατό άτομα για μάρτυρες υπεράσπισης αλλά δεν κλήθηκε ουδείς από μάρτυρες που εμβολιάστηκαν και είχαν προμηθευτεί το ημερολόγιο. Παρόλα αυτά δεν επηρεάστηκαν”. Όπως δήλωσαν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο αυτά τα άρθρα είχαν σκοπό να προκαλέσουν προβληματισμούς, που είναι στα πλαίσια της πνευματικής τους ευθύνης.

Το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Άνω Γατζέας είναι Αγιορείτικο μετόχι του Πηλίου και δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου. 

===============

Όπως προέκυψε, το ημερολόγιο αναδημοσίευε επιστημονικά άρθρα ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, που είχαν δημοσιευτεί πριν την έκδοση του ημερολογίου, ενώ ένα κομμάτι αυτού, ήταν αναδημοσίευση ενός δίμηνου περιοδικού χριστιανικού περιεχομένου δεν περιείχε συντακτικό προϊόν της μονής.

Υπενθυμίζεται πως, η μήνυση κατά των μοναχών είχε κατατεθεί αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου το 2022, έχοντας λάβει γνώση μέσω δημοσιευμάτων τοπικών εφημερίδων για την έκδοση του επίμαχου ημερολογίου.

Ο ηγούμενος, τρεις αρχιμανδρίτες , ένας ιερομόναχος και μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πηλίου αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

=================================================================================


Σχόλια:
   Τώρα που ενέσκηψε ξαφνικίτιδα  θανάτων, που προέβλεψαν οι κορυφαίοι των επιστημόνων από αυτά τα θανατηφόρα  εμβόλια, η αυτεπαγγέλτως ασκήσασα δίωξη  εισαγγελέας θα επιληφθεί με την ίδια σπουδή να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους διακινητές και διαφημιστές των; 

 Χαίρε Θέμιδα αλλήθωρη!!!

===================
Τοὺς ἐξωνημένους δικαστικούς,
τοὺς λογιζομένους, ἀκραιφνῶς συνταγματικούς, νόμους ἀντιθέους, ἐπίσκεψαι ἐν ῥάβδῳ, Χριστὲ δικαιοσύνης, ὡς παντοδύναμος.
[Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης]