Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Διωγμός των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία από τον ναζί Ζελένσκι με την συνεργασία Βαρθολομαίου -Επιφανίου

 

sbu zaporozie



Την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) διεξήγαγε έρευνες στον τόπο διαμονής του Μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως κ.Λουκά, στη διοίκηση της Ι.Μ. Ζαπορόζιε και σε ορισμένους κληρικούς.

Σε δήλωση της η υπηρεσία Τύπου της SBU, τονίζει ότι ο Μητροπολίτης Λούκας κατηγορείται για «ανατρεπτικές δραστηριότητες κατά της κρατικής ασφάλειας της Ουκρανίας» καθώς και για «ταραχή της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην περιοχή της πρώτης γραμμής».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Λουκάς έχει κατηγορηθεί και για «υποκίνηση θρησκευτικού μίσους» και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Λουκάς σε κήρυγμά του, ενημέρωσε τους πιστούς για τις λεπτομέρειες της έρευνας.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Λουκά, πάνω από 30 αξιωματικοί της SBU έφτασαν από το Κίεβο στο Ζαπορόζιε, το οποίο είναι πάνω από 550 χλμ. για τις σχετικές έρευνες.

Όταν οι αξιωματικοί της SBU μπήκαν στο σπίτι, ο Μητροπολίτης Λουκάς τους ράντισε με αγιασμό, αλλά εκείνοι άρχισαν να φωνάζουν: "Σταμάτα με τον σατανισμό σας!"

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Λουκάς, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρήκαν στο τηλέφωνό του «μια επιστολή προς ένα άτομο που έχει κηρυχθεί εχθρός της Ουκρανίας».

Ταυτόχρονα, ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε τόνισε ότι κάτι μηνύματα που είναι πάνω από ένα χρόνο στο τηλέφωνό του, οι αρχές τα «βρήκαν» μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, κάτι που υποδηλώνει ότι είναι πλαστά στοιχεία.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Λουκάς ανέφερε ότι ποτέ δεν κάλεσε τους πιστούς να κάνουν κάτι εναντίον της Ουκρανίας, λέγοντας ότι «προσευχόμαστε για τη χώρα μας, για τις αρχές και τα στρατεύματα και αυτό είναι καθήκον μας. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι χριστιανοί, δεν είναι ορθόδοξοι. Δεν είναι δικαίωμά μας να τους κρίνουμε, αλλά πρέπει να προσευχηθούμε γι' αυτούς και αυτό κάνουμε».

Επίσης, ο Ουκρανός Ιεράρχης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι εκπρόσωποι των ειδικών υπηρεσιών του άσκησαν πίεση, ιδίως του έκαναν συνεχώς και επανειλημμένα τις ίδιες παρακάτω ερωτήσεις:

- Γιατί δεν έχετε ακόμη μετατεθεί στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας;

- Γιατί δεν έχετε υποταχθεί ακόμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο;»

Σε άλλο σημείο ο κ. Λουκάς, ανέφερε ότι τον ανέκριναν επειδή εμπόδισε τον λαό να παρεκκλίνει στο εκκλησιαστικό σχίσμα και μίλησε για την έλλειψη χάριτος στους σχισματικούς.

«Θέλουν να με ανακρίνουν για την αλήθεια, για το ότι είπα την αλήθεια. Όχι, για πολιτική, όχι για γεωπολιτική, αλλά για την αλήθεια της Εκκλησίας. Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, αφού θα ήταν προδοσία κατά του Θεού, της Εκκλησίας, των κανόνων και όλων εσάς που ο Κύριος μου εμπιστεύτηκε, και για τις ψυχές των οποίων θα απαντήσω στην Εσχάτη Κρίση. Δε φοβάμαι το επίγειο δικαστήριο και τις κατηγορίες που μου απευθύνονται. Φοβάμαι μια άλλη Κρίση, όπου θα με ρωτήσουν - γιατί σιώπησες όταν ήθελαν να πάρουν το ποίμνιο Μου πέρα από τον σωτήριο φραγμό της Εκκλησίας; Για μένα, αυτή η ερώτηση είναι εκατό φορές πιο τρομερή από κάθε γήινη κατηγορία. Ως εκ τούτου, μίλησα και λέω την αλήθεια της Εκκλησίας. Αυτό είναι ζήτημα προσωπικής μου σωτηρίας και σωτηρίας εκείνων που ο Κύριος μου έχει εμπιστευθεί».

Κλείνοντας, προειδοποίησε τους πιστούς ότι θα μπορούσαν να του απαγγελθούν οι πιο βρώμικες κατηγορίες, αλλά θα είναι ψεύτικες: «Ὀποιες λάσπες, συκοφαντίες και κατηγορίες να διατυπωθούν κατά της Μητρόπολης, των ιερέων μας και εμένα προσωπικά, μην φοβάστε τίποτα και μην εκπλαγείτε με τίποτα. Ας υποστηρίξουμε με προσευχή ο ένας τον άλλον και ας εναποθέσουμε όλες μας τις ελπίδες στον Κύριο! Διότι, όπως λέγεται στο Ψαλτήρι: Κύριος φωτισμός μου καὶ σωτήρ μου· τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος ὑπερασπιστὴς τῆς ζωῆς μου· ἀπὸ τίνος δειλιάσω; ἐν τῷ ἐγγίζειν ἐπ᾿ ἐμὲ κακοῦντας τοῦ φαγεῖν τὰς σάρκας μου, οἱ θλίβοντές με καὶ οἱ ἐχθροί μου, αὐτοὶ ἠσθένησαν καὶ ἔπεσαν. ἐὰν παρατάξηται ἐπ᾿ ἐμὲ παρεμβολή, οὐ φοβηθήσεται ἡ καρδία μου· ἐὰν ἐπαναστῇ ἐπ᾿ ἐμὲ πόλεμος, ἐν ταύτῃ ἐγὼ ἐλπίζω. Μεθ’ημών ο Θεός!»

Επιμέλεια - μετάφραση: Romfea.gr