Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Το βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν τόπω αγίω. (Σχόλια)

Μετά τους σοδομο-νομίτες σειρά έχουνε οι σοδομίτες. ΑΙΣΧΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ

Μην συμπράττετε δια της σιωπής σας και της απραξίας σας

Σημείωση: Όσοι αποσυντονίζεστε, χαλιέστε, ταράζεστε κλπ από τέτοιες ειδήσεις τούτες τις άγιες ημέρες, αλλάξτε κανάλι ή ακούστε λίγο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Καβαρνό   (ΑΧ και την ψαλτρια Νεκταρία) «να μπείτε στο κλίμα»!

_____________

1.Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

  1. Προσπαθώ να καταλάβω έστω και στο ελάχιστο τον ψυχικό κόσμο του επισκόπου, την ώρα που θα απαγγέλει από την Ωραία Πύλη ενώπιον του ζεύγους Κασελακη, το Κύριε Κύριε επιβλέψον εξ ουρανού και ίδε και επισκεψαι την αμπελον ταυτην ην εφύτευσεν Η ΔΕΞΙΑ ΣΟΥ!!!!

    Είναι δυνατόν να μην ταράζεται από την συνείδησή του την ώρα που προκαλεί τον Θεό με τέτοιου είδους βλασφημία;;; Είναι δυνατόν;; Μήπως πίστεψε κι αυτός τον συνάδελφό του που λέει ότι ο Θεός έβαλε την αισχρά επιθυμία στον άνθρωπο; Τόσο σκοτάδι πιά;

    Άφησαν το κακό να μπει λίγο λίγο μέχρι που έφτασαν πια σε πλήρη αδιαφορία!

  2. Οι πολιτική εξουσία έχοντας τόν μαμωνα, έχουν δέσει χειροπόδαρα τον κλήρο.

    Η μόνη αντίδραση είναι κλήρος και λαός, να μήν τούς ψηφίζουμε.

  3. Πάντως η Μαρέβα είπε να βάλει ένα σταυρουδάκι….λόγω εκλογών !

    mitsotakis-tinos-11

    Υγ: Α ρε Κούλη, για να πάρεις κανένα ψηφαλάκι παραπάνω σε βλέπω να βγάζεις σημαία έξω από το Μαξίμου με την επιγραφή Ορθοδοξία ή Θάνατος.

  4. Όνειδος και πόνος ψυχής! Κρίμα σας, δεσποτάδες, με τα παχιά λόγια και τις επιδέξιες πονηρές υπεκφυγές! Πού είναι το «ναι» και το «ου»;;; Κρίμα σας!!! Σας έχει δεμένους χειροπόδαρα ο εξαποδώς και τρέχετε σαν τα ποντίκια να βρείτε τρύπα, για να κρυφτείτε! Δεν είστε ελεύθεροι! Γίνατε δούλοι των οργάνων του! Κρίμα σας!!! Και πάλι…

  5. Πού έχουμε φθάσει αδελφοί , κλήρος και λαός;

    Πώς μας ανέχεται ακόμη ο Άγιος Θεός, τόσο ως άτομα ,όσο και ως σύνολο;

    Το ανήκουστο αυτό αίσχος που συνέβη χθες στην Κέρκυρα και που πρόκειται να συνεχισθεί απόψε , συνιστά μέτρο και στάθμη της συλλογικής μας εξαχρειώσεως.

    Πώς ο επιχώριος μητροπολίτης επέτρεψε την είσοδο και παραμονή στο ναό ενός ανθρώπου που κατέχει δημόσιο αξίωμα και ταυτόχρονα προβάλλει με προκλητικότατο τρόπο την ασχημοσύνη του;

    Γιατί ο Κασελάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και η προκλητική του συμπεριφορά έχει ασυγκρίτως μεγαλύτερο ειδικό βάρος απ’ ό,τι μια ανάλογη περίπτωση ενός απλού πολίτη.

    Ο εν λόγω κύριος έχει αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενος αφ’ ενός μεν το νοσηρό κλίμα της αγαπολογίας που έχει διαμορφωθεί από την πλευρά της εκκλησιαστικής ηγεσίας αφ’ ετέρου δε τα βρωμερά νομοθετήματα που προωθούν τη διαστροφή και τον εκφυλισμό της κοινωνίας και ταυτόχρονα ποινικοποιούν την αυτονόητη αντίδραση των υγιώς φρονούντων.

    Με γλωσσικό ύφος αύθαδες, ιταμό και προκλητικό καταφρόνησε σχετική , προ καιρού, δήλωση του μητροπολίτη Κέρκυρας ο οποίος, μετά ταύτα, ουσιαστικά ανήρεσε εαυτόν ( είχε, βεβαίως, προηγηθεί η ανεκδιήγητη συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου όταν ο θλιβερός αυτός πολιτικός επισκέφθηκε τις ΗΠΑ).

    Αυτό ήταν! Ο κύβος ερρίφθη! Κατόπιν τούτου οι διάφοροι Κεσαλάκηδες θα εισέρχονται ακωλύτως στους ναούς ενώ ταυτόχρονα θα διαφημίζουν πομπωδώς την αναισχυντία τους!

    Ω ΚΥΡΙΕ, ΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΕΤΗΡΗΚΑΣ ΗΜΑΣ….

  6. Αλλά και εμείς, ως ποίμνιο, φέρουμε τεράστια ευθύνη για τη διατήρηση και γιγάντωση αυτού του φαινομένου.

    Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν οι παριστάμενοι πιστοί θα ήταν να αποχωρήσουν μαζικά, εν σώματι, μόλις συνέβη το ανήκουστο αίσχος, μη συμμετέχοντες σε αυτό , έστω και για της παρουσίας τους.

    Έτσι θα έδιναν και ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στο μητροπολίτη όσο και στον ίδιο.

    Αλλά «ειστήκησαν θεωρούντες τα γενόμενα»…

  7.     ..Επιστολή Β’ Ιωάννου (Θεολόγου) …ὅτι πολλοὶ πλάνοι εἰσῆλθον εἰς τὸν κόσμον, οἱ μὴ ὁμολογοῦντες Ἰησοῦν Χριστὸν ἐρχόμενον ἐν σαρκί· οὗτός ἐστιν ὁ πλάνος καὶ ὁ ἀντίχριστος.

    Β Ιω. 1,7                    Αγωνίζεσθε να κρατήτε την αλήθειαν και την αγάπην, διότι πολλοί πλανεμένοι εισήλθαν μέσα στον κόσμον, οι οποίοι δεν παραδέχονται και δεν ομολογούν, ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρ ημών, θα έλθη πάλιν ως Θεός και άνθρωπος να κρίνη τον κόσμον. Αυτός που δεν παραδέχεται την αλήθειαν αυτήν είναι ο αντίχριστος, ο πλανεμένος, που προσπαθεί να εξαπατήση τους ανθρώπους.

    Β Ιω. 1,8           βλέπετε ἑαυτούς, ἵνα μὴ ἀπολέσωμεν ἃ εἰργασάμεθα, ἀλλὰ μισθὸν πλήρη ἀπολάβωμεν.

    Β Ιω. 1,8                    Παρακολουθείτε και προσέχετε πολύ τους εαυτούς σας, δια να μη χάσωμεν όσα έως τώρα έχομεν εργασθή, αλλά να παρώμεν πλήρη και ολόκληρον τον μισθόν μας.

    Β Ιω. 1,9           πᾶς ὁ παραβαίνων καὶ μὴ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ Θεὸν οὐκ ἔχει· ὁ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ, οὗτος καὶ τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱὸν ἔχει.

    Β Ιω. 1,9                    Καθένας που παραβαίνει το θέλημα του Θεού και δεν μένει μέσα εις την διδασκαλίαν του Χριστού, δεν έχει τον Θεόν μαζή του. Εξ αντιθέτου, εκείνος που μένει πιστός εις την διδασκαλίαν του Χριστού, αυτός έχει μέσα του κατοικούντας τον Πατέρα και τον Υιόν.

    Β Ιω. 1,10          εἴ τις ἔρχεται πρὸς ὑμᾶς καὶ ταύτην τὴν διδαχὴν οὐ φέρει, μὴ λαμβάνετε αὐτὸν εἰς οἰκίαν, καὶ χαίρειν αὐτῷ μὴ λέγετε·

    Β Ιω. 1,10                  Εάν κανείς έρχεται προς σας και δεν έχη μαζή του ως ακλόνητον πίστιν του αυτήν την διδασκαλίαν, μη τον παίρνετε στο σπίτι σας και ούτε χαιρετισμόν να του απυθύνετε.

    Β Ιω. 1,11          ὁ γὰρ λέγων αὐτῷ χαίρειν κοινωνεῖ τοῖς ἔργοις αὐτοῦ τοῖς πονηροῖς.

    Β Ιω. 1,11                   Διότι εκείνος που τον χαιρετά και τον συναναστρέφεται με οικειότητα, είναι σαν να τον αμνηστεύη και να τον εθαρρύνη εις τα πονηρά έργα και να γίνεται συμμέτοχος εις αυτά.

    Β Ιω. 1,12          Πολλὰ ἔχων ὑμῖν γράφειν, οὐκ ἠβουλήθην διὰ χάρτου καὶ μέλανος, ἀλλὰ ἐλπίζω ἐλθεῖν πρὸς ὑμᾶς καὶ στόμα πρὸς στόμα λαλῆσαι, ἵνα ἡ χαρὰ ἡμῶν ᾖ πεπληρωμένη.

  8. ♰ Ο μὲν οὖν ἀρχιερεὺς Σίμων ἐξεναντίας τοῦ ναοῦ κάμψας τὰ γόνατα καὶ τὰς χεῖρας προτείνας εὐτάκτως, ἐποιήσατο τὴν δέησιν τοιαύτην.

    Κύριε Κύριε, βασιλεῦ τῶν οὐρανῶν καὶ δέσποτα πάσης κτίσεως, ἅγιε ἐν ἁγίοις, μόναρχε, παντοκράτωρ, πρόσχες ἡμῖν καταπονουμένοις ὑπὸ ἀνοσίου καὶ βεβήλου θράσει καὶ σθένει πεφρυαγμένου….

    ……σὺ τοὺς ὑπερηφανίαν ἐργαζομένους Σοδομίτας, διαδήλους ταῖς κακίαις γενομένους, πυρὶ καὶ θείῳ κατέφλεξας, παράδειγμα τοῖς ἐπιγινομένοις καταστήσας………….

    ……..ἐν δὲ τῇ ἡμετέρᾳ καταπτώσει ὁ θρασὺς καὶ βέβηλος οὗτος ἐπιτηδεύει καθυβρίσαι τὸν ἐπὶ τῆς γῆς ἀναδεδειγμένον τῷ ὀνόματι τῆς δόξης σου ἅγιον τόπον.

    τὸ μὲν γὰρ οἰκητήριόν σου οὐρανὸς τοῦ οὐρανοῦ ἀνέφικτος ἀνθρώποις ἐστίν.

    ἀλλ’ ἐπεὶ εὐδοκήσας τὴν δόξαν σου ἐν τῷ λαῷ σου ᾿Ισραὴλ ἡγίασας τὸν τόπον τοῦτον,

    μὴ ἐκδικήσῃς ἡμᾶς ἐν τῇ τούτων ἀκαθαρσίᾳ, μηδὲ εὐθύνῃς ἡμᾶς ἐν βεβηλώσει, ἵνα μὴ καυχήσωνται οἱ παράνομοι ἐν θυμῷ αὐτῶν, μηδὲ ἀγαλλιάσωνται ἐν ὑπερηφανίᾳ γλώσσης αὐτῶν λέγοντες·

    ἡμεῖς κατεπατήσαμεν τὸν οἶκον τοῦ ἁγιασμοῦ, ὡς καταπατοῦνται οἱ οἶκοι τῶν προσοχθισμάτων.

    ἀπάλειψον τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν καὶ διασκέδασον τὰς ἀμπλακίας ἡμῶν καὶ ἐπίφανον τὸ ἔλεός σου κατὰ τὴν ὥραν ταύτην.

    ταχὺ προκαταλαβέτωσαν ἡμᾶς οἱ οἰκτιρμοί σου, καὶ δὸς αἰνέσεις ἐν στόματι τῶν καταπεπτωκότων καὶ συντετριμμένων τὰς ψυχὰς ποιήσας ἡμῖν εἰρήνην.

    Μακκαβαίων Γ’

    Κεφ.2,2-20


  9. Γυναίκες με «εγκόλπια» (ιέρειες να πούμε;), διπλο-αφορισμένοι, αλλά και άνθρωποι αλλοπροσαλλόφυλλοι σουλατσάρουν σε Ι. Ναούς… ως περιφερόμενος θιάσος, τσίρκο να πούμε καλύτερα. Δίνουν παράσταση, παρωδία να πούμε καλύτερα. Και η κερκόπορτα, που απο ΜΕΣΑ πάντα ανοίγει, έγινε υπερμεγέθης πύλη. Περάστε κόσμε, διαλαλούν το ψέμμα οι κάθε είδους ρασοφόροι. Κακομοίρηδες. Σκοτάδια. … «ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον (Ιω.16,32-33)». Χριστός Ανέστη και τα πάντα πεπλήρωται φωτός (όσοι) Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για αυτο άλλωστε ζούμε και αναπνέουμε. Αληθώς Ανέστη!!!