Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 34χρονος αγωνιστής που καλούσε σε συγκέντρωση κατά του Europride - Αναβλήθηκε η δίκη του

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ  Αγωνιστού Νεκτάριου Μικκιού
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
                             


Ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, καθώς καλούσε πολίτες για συγκέντρωση κατά του Europride παρά τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας.

Η δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο λόγω κωλύματος της συνηγόρου του και το δικαστήριο ήρε την κράτησή του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ως ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ στο πλευρό του ήταν ο πρόεδρος τη Νίκης, Δημήτρης Νατσιός και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη - Νατσιός: Πολιτική η δίωξη του 34χρονου που καλούσε κόσμο σε συγκέντρωση κατά του Europride (video)


Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια.

Ο 34χρονος κατηγορείται ότι μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει το περασμένο Σάββατο σε συγκέντρωση και πορεία «κατά της καταστροφής της οικογένειας προκειμένου να αντισταθούν στη χούντα των ΛΟΑΤΚΙ και της νέας τάξης πραγμάτων» με αφορμή το Europride που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε απαγορευτεί με απόφαση της ΕΛΑΣ.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, σημεία της συνέντευξης του 34χρονου στον ραδιοφωνικό σταθμό αναπαράχθηκαν και από ιστοσελίδες. Ο ίδιος εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Σταυρούπολη, οι αστυνομικοί παραβιάζοντας την οικία του τον συνέλαβαν.

https://youtu.be/OM2vyDPTmMU

===========================================================

=============================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ  Αγωνιστού Νεκτάριου Μικκιού

"Χαίρετε! Αδέλφια μου χαίρεται χριστιανοί . Δόξα τον Θεό πάντων ένεκεν, σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση που μου εκφράσατε και το παρόν που δείξατε. Σήμερα για εμένα προσωπικά, και εύχομαι και για εσάς, ήταν ένα πνευματικό πανηγύρι . 

Όλοι δώσαμε την ομολογία μας και υποστηρίξαμε τα ιερά και όσια μας. Είμαι καλά δόξα τον Θεό. Απλώς θέλω να σας πω στην αγάπη σας τώρα είναι η αρχή μην νομίζουμε ότι τελείωσαν όλα , πρέπει όπως και το τονίζει πολύ ο Πατέρας μας να μην φοβόμαστε διότι στο τέλος της ιστορίας ο νικητής είναι ένας. Λοιπόν κλείνω με αυτά τα λόγια ανδρίζεστε , κρατεωθείτε στην πίστη και σε κάθε ευκαιρία να ομολογείτε Ιησού Χριστό τον εσταυρωμένο και Αναστάντα Θεόν Λόγον .

Σε αυτόν ανήκει η δόξα και η τιμή"

Νεκτάριος Μικκιός

1/7/2024