Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΗΠΑ: Η προώθηση των LGBTQI+ αφορά στην εθνική μας ασφάλεια !!!...


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν απευθύνεται σε αντιπροσωπεία των LGBTQI+ στις 27 Ιουνίου, επ’ ευκαιρία του Pride month. Οι LGBTQI+ όργανο των ΗΠΑ για τη διάλυση των κοινωνιών και της Δημοκρατίας…

ΗΠΑ: Η προώθηση των  LGBTQI+  αφορά στην εθνική μας ασφάλεια !!!...

του Andrew Anglin

Μαθαίνεις, ακούς κάτι τέτοιο και σε πιάνουν τα γέλια [Kαι όμως δεν είναι για γέλια]. Δείτε όμως τι λένε.

Ο Antony Blinken, από τον ιστότοπο του Υπουργείου  Εξωτερικών των ΗΠΑ*:

« Η υπεράσπιση και η προώθηση των δικαιωμάτων LGBTQI+ παγκοσμίως είναι το σωστό, αλλά πέρα​​από αυτό, είναι η έξυπνη και απαραίτητη ενέργεια που πρέπει να κάνουμε για τη χώρα μας, για την εθνική μας ασφάλεια, για την ευημερία μας .

Και γιατί αυτό; Είναι αρκετά βασικό. Αν κοιτάξετε σε όλο τον κόσμο και δείτε τις χώρες που σέβονται τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας, είναι πιο σταθερές, είναι πιο υγιείς, είναι πιο ευημερούσες, είναι πιο δημοκρατικές. Όσοι δεν το κάνουν δεν είναι. Και αυτό είναι ένα αρκετά θεμελιώδες πράγμα, γιατί ένας κόσμος σταθερών, υγιών, ευημερουσών δημοκρατικών χωρών είναι ένας κόσμος που είναι καλός για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος που παρουσιάζει το αντίθετο δεν είναι. Και υπάρχει ένας άμεσος συσχετισμός – άμεσος συσχετισμός – μεταξύ των χωρών που σέβονται αυτά τα δικαιώματα και την υγεία των κοινωνιών τους, όπως βλέπουμε καθημερινά ».

Είναι ψευδές αυτό;

 

Φακέλωμα των κρατών: Χάρτης με τις πιο LGBTQIφοβικές και φιλικές χώρες

Περισσότερα από τον Blinken:

« Την πρώτη ημέρα της θητείας του – και ακούσατε την επιστολή του προέδρου, αλλά την πρώτη ημέρα της θητείας του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε ένα εκτελεστικό διάταγμα που  δήλωνε, και παραθέτω: «Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια και πρέπει μπορούν να ζουν χωρίς φόβο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν. Είναι τόσο απλό. Τα δικαιώματα LGBTQI+ είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Και η κυβέρνησή μας έχει την ευθύνη να τα υπερασπιστεί, να τα προωθήσει – εδώ και παντού . Ο σεβασμός αυτών των δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη και την επιτάχυνση της ανανέωσής μας στο εσωτερικό. Η ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία διεθνώς συνδέεται επίσης άμεσα με τη δύναμή μας σε αυτά τα μέτωπα εδώ στη χώρα μας. Σε πολλά από αυτά που κάνουμε, βλέπουμε τις διασυνδέσεις μεταξύ αυτού που κάνουμε και αυτού που κάνουμε στη χώρα μας, αυτού που κάνουμε και αυτού που κάνουμε στο εξωτερικό. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό. 

Είναι επίσης βαθιά προς το εθνικό μας συμφέρον – και ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια… Αλλά είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας να υπερασπιστούμε τους LGBTQI+ άτομα παντού . (…) Από το 2021, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βοήθησε να ηγηθεί μιας συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας των ΗΠΑ να διασφαλίσει ότι κάθε άτομο, παντού, μπορεί να ζει χωρίς βία και διακρίσεις, με σεβασμό στα ίσα δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε και προάγουμε τα δικαιώματα LGBTQI+ σε όλο τον κόσμο , και το κάνουμε με πολλούς βασικούς τρόπους. Και σ’ αυτό ακριβώς ήθελα να αφιερώσω μερικά λεπτά για να σας τονίσω σήμερα. Πρώτον, ασκούμε διπλωματική πίεση για να παροτρύνουμε τις κυβερνήσεις να αντιστρέψουν τους νόμους και τις πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις . Επτά χώρες έχουν αποποινικοποιήσει τις συναινετικές σχέσεις ομοφύλων τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ελλάδα, το Λιχτενστάιν και η Ταϊλάνδη ψήφισαν φέτος για τη νομιμοποίηση της ισότητας του γάμου. Όλο και περισσότερες χώρες απαγορεύουν τη λεγόμενη «θεραπεία μετατροπής». Σήμερα, και πάνω από όλα, αυτά τα επιτεύγματα είναι δυνατά χάρη στο απίστευτο θάρρος των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κυβερνητικών εταίρων επί τόπου. Αλλά πιστεύω ότι η αμερικανική υποστήριξη είναι απαραίτητη. Όταν δεσμευόμαστε – άλλοτε δημόσια, άλλοτε ιδιωτικά, μερικές φορές και τα δύο – όταν μοιραζόμαστε τις δικές μας γνώσεις και εμπειρίες, μπορούμε και επιτυγχάνουμε την αλλαγή.

Στο θέμα του γάμου των «περήφανων» ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης υπέκυψε σε πιέσεις ή ενήργησε ως ύπατος αρμοστής των ΗΠΑ. Φαινόμενα Μεταδημοκρατίας στην Ελλάδα, γιατί δεν είναι μοναδικό…

Δεύτερον, όταν διαπράττονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άτομα LGBTQI+, θεωρούμε τους δράστες υπεύθυνους. Όταν η Ουγκάντα ​​ψήφισε τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, ανακατευθύναμε τη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ μακριά από αυτούς που ακολουθούν αυτήν την καταχρηστική πολιτική, ενώ αυξήσαμε τη βοήθεια προς τους Ουγκαντούς που τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, την κοινότητα LGBTQI+. Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους της Ουγκάντα ​​που εμπλέκονται σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταργήσαμε την επιλεξιμότητα της Ουγκάντα ​​για ευεργετικό εμπορικό καθεστώς βάσει του νόμου για την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες στην Αφρική έως ότου – έως ότου – καταργήσει τη νομοθεσία και διορθώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (…) Σήμερα, ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επικαιροποιούν τη δική τους ερμηνεία του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Είναι μια από τις κύριες συνθήκες που δεσμεύουν τα έθνη να σέβονται τα παγκόσμια δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι, από τώρα και στο εξής, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου καλύπτονται από αυτή τη συνθήκη . (Χειροκροτήματα.) Στην τακτική αναφορά μας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε περιστατικά διακρίσεων ή κακοποίησης που διαπράττονται εναντίον ατόμων LGBTQI+, τώρα μέσα στο σαφές πλαίσιο αυτής της καλά υποστηριζόμενης ερμηνείας. Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειές μας ».     

Οπότε, δεν νομίζω ότι επινόησα το σύνθημα, αλλά δημοσίευσα τη φράση: «Καμία χώρα που διοργανώνει παρελάσεις gay pride δεν έχει κερδίσει ποτέ πόλεμο».

Είναι πραγματικό.

Αλλά ξέρετε τι είναι πιθανώς επίσης ένα πραγματικό σύνθημα;

«Καμία χώρα που διοργανώνει παρελάσεις gay pride δεν είχε ποτέ πόλεμο με άλλη χώρα που διοργανώνει παρελάσεις gay pride».

Μου φαίνεται ότι αυτό είναι αλήθεια και θα παραμείνει αληθινό επ' αόριστον. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για δύο ομοφυλόφιλες χώρες να πάνε σε πόλεμο επειδή μπορούν απλώς να συνενωθούν και να έχουν σχέσεις ομοφυλοφίλων μεταξύ τους.

 Μετάφραση από

*https://www.state.gov/secretary-antony-j-blinken-at-a-reception-in-honor-of-pride-month-2/                                         

source : The Daily Stormer

Η περίπτωση των Emmanuel/Macron και Brigitte/Jean-Michel Trogneux αποτελεί αντικείμενο εικασιών…