Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΗΠΑ: Τέρμα η χρηματοδότηση των αμβλώσεων «Είναι μια νίκη ...στήριξης της ζωής»! --

Victoire contre le Planning familial aux Etats-Unis

ΗΠΑ: Τέρμα η
 χρηματοδότηση
των αμβλώσεων

Στις 11 Ιουλίου, το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την καινούρια νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων από το πρόγραμμα Τίτλος Χ (ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 1970 για να διασφαλίσει την πρόσβαση στην αντισύλληψη, την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, τη διάγνωση και την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων).
  Τον Φεβρουάριο του 2018, το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ αναθεώρησε τους κανόνες για τη χορήγηση αυτής της επιχορήγησης, η οποία προορίζεται για οικογενειακό προγραμματισμό για άτομα με χαμηλό εισόδημα. Αυτό το πρόγραμμα επιχορήγησης αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για την Planned Parenthood, τον κορυφαίο πάροχο αμβλώσεων της χώρας, ο οποίος προσφέρει επίσης υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού.
Οι αναθεωρημένοι κανόνες επιχορήγησης απαγορεύουν στους δικαιούχους να χρησιμοποιούν τα χρήματα για να «ασκούν, να προωθούν, να παραπέμπουν ή να υποστηρίζουν την άμβλωση ως μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού». Ο νέος κανονισμός θα μπορούσε να κοστίσει στο Planned Parenthood έως και 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Μετά την απόφαση αυτή, αρκετές αμερικανικές Πολιτείες και πάροχοι αμβλώσεων ζήτησαν μια "έκτακτη παράταση", η οποία απορρίφθηκε πρόσφατα στο εφετείο. Επομένως, διατηρείται η απαγόρευση για τους αποδέκτες επιχορηγήσεων να «παραπέμπουν ασθενείς σε άμβλωση». Για την Κρίσταν Χώκινς, πρόεδρο των Φοιτητών για τη Ζωή της Αμερικής,

«Είναι μια νίκη μιας λογικής πολιτικής κοινής και στήριξης της ζωής» γιατί «εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που βοηθούν τις γυναίκες να προγραμματίζουν τις οικογένειές τους δεν κάνουν κατάχρηση των επισκέψεών τους σε γιατρούς για να αποβάλλουν σε βάρος των φορολογουμένων».

Αυτή η αναθεώρηση του Τίτλου Χ επέτρεψε στα κέντρα κατά των αμβλώσεων να πάρουν επιχορήγηση για πρώτη φορά, όπως ο όμιλος Obria τον περασμένο Μάρτιο.

Οι νέοι κανονισμοί απαιτούν επίσης έναν «σαφή οικονομικό και φυσικό διαχωρισμό» μεταξύ κτιρίων αμβλώσεων και οικογενειακού προγραμματισμού. Η απαίτηση αυτή θα τεθεί οριστικά σε ισχύ το Μάρτιο του 2020.



Από Γαλλικό δημοσίευμα Πηγή: https://www.lesalonbeige.fr/victoire-contre-le-planning-familial-aux-etats-unis/