Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ο Βαρθολομαίος προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος!


                                                                                                                        Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο TSN πως: «Η πρώτη Εκκλησία που θα αναγνωρίσει την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα είναι η αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος»!!!
Τι ξεδιάντροπη δήλωση, τι θράσος, τι προσβολή για τους Μητροπολίτες της Ελλάδος, τι μεγάλη προσβολή να παρουσιάζει ο κ.Βαρθολομαίος τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως πρόεδρο της «παράγκας» και το «παιχνίδι στημένο και από τα πριν ξεπουλημένο».
Ακόμα και εάν υπάρχει, που υπάρχει παρασκήνιο καθοδήγησης του μαυροφορεμένου ποιμνίου των ιεραρχών δεν το λες παναγιώτατε, αφήνεις το παιχνίδι να πάει τάχα μόνο του, δεν σφυρίζεις πέναλτι από τα αποδυτήρια.

Εκτός και εάν η εξουσία του «πάπα της Ανατολής» δεν αναγνωρίζει το Συνοδικό Σύστημα που, παραδόξως παναγιώτατε, λειτουργεί στην Εκκλησία της Ελλάδος ακόμα και επί προεδρίας Ιερώνυμου.
Αλήθεια, με ποια εξουσία ο Κωνσταντινουπόλεως προκαταλαμβάνει τη θέληση Ελλήνων ιεραρχών;
Οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσες και εάν έχουν αδυναμίες παραμένουν Έλληνες και του Έλληνα ο τράχηλος, λέει ο ελληνικός λαός, τούρκικο ζυγό δεν τον σηκώνει.
«Ελπίζουμε [δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος] ότι οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, σύντομα θα αναγνωρίσουν την Εκκλησία της Ουκρανίας. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει αργά η γρήγορα, αν βέβαια δεν υπάρξει καμία πολιτική πίεση»!
Ε! για να το λέει ο Οικουμενικός κάτι θα γνωρίζει από πολιτικές πιέσεις. 
πηγή