Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Το βλάσφημο «παπικό πρωτείο» του Βαρθολομαίου ακύρωσε το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πόση σύνεση-οικονομία πιά, από τους "ευσεβεις"; Τα πάντα καταλύονται κι αυτοί εκεί, κοινωνούν με τους Οικουμενιστές!





Εκτός ημερησίας διατάξεως τον Οκτώβριο το Ουκρανικό κακοκέφαλο, ο «Οικουμενικός» και ο Πάιατ αποφάσισαν!
Η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος είναι το πρώτο αξιοθρήνητο, αλλά και προβλεπόμενο, θύμα του εξουσιομανούς αμερικανοκίνητου «πάπα της Ανατολής» Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έσπευσε πρόσφατα να δηλώσει στο Ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων TNT ότι «Η πρώτη Εκκλησία που θα αναγνωρίσει την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα είναι η αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος»!
(Σημειωτέον: η Εκκλησία της Ελλάδος που είναι τώρα του χεριού του Πατρ. Βαρθολομαίου αποκαλείται «αδελφή», αλλιώς θα ήταν μία «ανυπάκουη» και «αχάριστη θυγάτηρ».)

Η πρωτάκουστη και αλαζονική αυτή δήλωση σε συνδυασμό με τις «αποκλειστικές πληροφορίες» από το ελεγχόμενο της Αμερικανικής Πρεσβείας πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία ότι τον Οκτώβριο «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στην Ημερήσια Διάταξη της Ιεραρχίας, δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα της Ουκρανίας.», οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το βλάσφημο «παπικό πρωτείο» του Βαρθολομαίου που εξυπηρετεί και τις ηγεμονικές βλέψεις των Αμερικανών ακύρωσε στην πράξη το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πολλά «συγχαρητήρια» πρέπει να δοθούν στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο, ο οποίος σαν «λαγός» προετοίμασε το έδαφος «επιχειρηματολογώντας» (ή μάλλον απειλώντας) για την εν δυνάμει ακεφαλία της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων 7 Τοπικών Εκκλησιών σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν την αυτοκεφαλία των σχισματικών της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου πρότεινε να μην ληφθεί απόφαση από την Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτό το άκρως φλέγον και ζωτικό θέμα που αφορά την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου. 
Πολλά «συγχαρητήρια» επίσης πρέπει να δοθούν στις Μονές του Αγίου Όρους που ήδη κοινωνούν με τους ουνιτίζοντες σχισματικούς, γυρίζοντας την ζυγαριά στο θέλημα του διαβόλου.
Επίσης πολλά «συγχαρητήρια» στους Έλληνες Ιεράρχες που «πλαισίωσαν» και στήριξαν την συμπροσευχή του Ιερώνυμου με τον σχισματικό Επιφάνιο. Όλοι αυτοί διέπραξαν ένα ύπουλο πραξικόπημα κατά της συνοδικότητος και πρόδωσαν το ποίμνιο.

Η απόφαση λοιπόν έχει ληφθεί και από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι εντός των πυλών δούρειοι ίπποι να διαπράξουν την απαραίτητη και ήδη διαφαινόμενη φθορά, διότι δυστυχώς οι φωνές της άλλης πλευράς είναι μεμονωμένες και ασυντόνιστες. Οι πατριαρχικοί δούρειοι ίπποι ποντάρουν στο ότι οι αντίθετες φωνές θα καμφθούν στο τέλος «χάριν της ενότητας»… με τον διάβολο. 
Ο διάβολος για να παρασύρει τους Πρωτοπλάστους στην απώλεια δεν αποφάσισε για αυτούς, αλλά τους «συμβούλευσε» λέγοντάς τους ψέμματα ότι αν φάνε από τον απαγορευμένο καρπό θα γίνουν θεοί. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεπέρασε και αυτόν τον διάβολο, αποφασίζοντας ο ίδιος για τους άλλους να πέσουν στην απώλεια!!
Ο Τριαδικός Θεός μας αποκαλύπτει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία. Τα ψέμματα και οι βλασφημίες του Κωνσταντινουπόλεως ξεχειλίζουν πια και από τα μπατζάκια του. 
Στις δηλώσεις του στο Ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων τόνισε ότι οι ουνιτίζοντες, αυτοχειροτόνητοι, αχειροτόνητοι, σχισματικοί και καθηρημένοι είναι οι άνθρωποι «που άξιζαν να λάβουν την αυτοκεφαλία»!! και αυτό έγινε «μετά από πολλά χρόνια προσευχών και προσπαθειών μέσω διαλόγου»!! Δείτε με τι ελαφρότητα σαρκάζεται και ειρωνεύεται την προσευχή και τους Κανόνες της Εκκλησίας.
Ο άνθρωπος που αγνοεί τις εκκλήσεις των Τοπικών Εκκλησιών για Πανορθόδοξη Σύνοδο στο θέμα της Ουκρανίας και ποντάρει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των πολιτικών παραγόντων, όπως έγινε με την Εκκλησία της Ελλάδος, αφού γνωρίζει ότι ουδείς συμφωνεί με τις δόλιες παρεμβάσεις του στην Ουκρανία και μία Πανορθόδοξη Σύνοδος θα τον έβγαζε στο περιθώριο, δήλωσε θρασύτατα: «Ελπίζουμε ότι οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, σύντομα θα αναγνωρίσουν την Εκκλησία της Ουκρανίας. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει αργά η γρήγορα, αν βέβαια δεν υπάρξει καμία πολιτική πιέση»!! 
Είναι ή δεν είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του; Δεν τα λέει αυτά ένας κοινός ψεύτης απατεωνίσκος, τα λέει ο αυτοαποκαλούμενος «πρώτος άνευ ίσων» της «Μητρός Εκκλησίας»!, ο οποίος ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε ο υπερήφανος Εωσφόρος.
Το θέαμα είναι οικτρό, είναι θλιβερό, είναι δηλητηριώδες και προκαλεί αηδία και εμετό.
Ο λόγος για τον οποίον η Κωνσταντινούπολη θα καταποντιστεί είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συν αυτώ. Είθε ο Θεός να μας λυπηθεί, να τα φέρει όλα άνω κάτω και να βάλει στην θέση του έναν άξιο Ιεράρχη. 
Όσο για εμάς, να πούμε πολύ απλά στον αλαζόνα τύραννο Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι δεν υπακούμε σε «Πάπες» και δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται στην δική μας Εκκλησία. Δεν μας εκφράζουν οι αιρετικές του θέσεις, ούτε τα νταραβέρια του με τους σχισματικούς και ως εκ τούτου δεν του δίνουμε το δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους μας. Να πάει αλλού να βρει ανοήτους. ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
***
Φαίη