Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ποιος δεσπότης ή ποιοι, ευτελίζουν το κύρος της Εκκλησίας, του κλήρου και των μοναχών, χειροτονώντας ή χειροθετώντας τον περιβόητο αστρολόγο Νίκο Χορταρέα, δικαιολογώντας με ευτελή επιχειρήματα τις πράξεις τους;

 Τι κρύβει η υπόθεση; Γιατί επέλεξαν το σκότος και όχι το φως;;; Θα επιληφθεί επιτέλους η ΔΙΣ;  

Διευκρινήσεις από την Ι.Μ. Σύρου για τη χειροτονία του Νίκου Χορταρέα

Ανακοίνωση σχετικά με την χειροτονία του αστρολόγου Νίκου Χορταρέα ως ιερομόναχος, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση διαψεύδονται δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Χορταρέας πρόκειται να χειροτονηθεί ή ότι διακονεί στην Ι.Μ. Σύρου.
Διευκρινίζεται ότι σε σχετικό δημοσίευμα για το εν λόγω θέμα, αναφέρονταν ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Χορταρέας (ο οποίος θα ονομάζεται, πλέον, Ιερομόναχος Κυπριανός) πρόκειται να χειροτονηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Την ψευδή είδηση χειροτονίας του πρώην αστρολόγου στην Ι.Μ. Σύρου μετέδωσαν άλλες ηλεκτρονικές σελίδες που δεν εδρεύουν στο νομό μας.
Η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σύρου:
Επειδή σε ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρεται ότι ο Ιερομόναχος Κυπριανός Χορταρέας εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου ή και ότι διακονεί σ΄ αυτήν, κατόπιν σχετικού επιμόνου παρακλητικού αιτήματος των Μοναχικών Ταγμάτων των Ιερών Μονών, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο συγκεκριμένος Κληρικός ούτε εκάρη Μοναχός, ούτε ἐχειροτονήθη οὔτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο διηκόνησε ή διακονεί σ’ αυτήν ή σε Ιερά Μονή αυτής.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 10 Ιουλίου  2019