Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Χρηματοδότηση της Θεολογικής Σχολής από την ελληνική κυβέρνηση... Κάτι δεν πάει καλά με τον πρωθυπουργό

«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»


Πρωθυπουργός Μητσοτάκης: 'Ασχετος, ανόητος ή συνεργός απατεώνων;;;
Χρηματοδότηση της Θεολογικής Σχολής από την ελληνική κυβέρνηση... Κάτι δεν πάει καλά με τον πρωθυπουργό

Απίστευτα πράγματα, έξω από λογική, συνέβηκαν στις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ το τελευταίο τετράμηνο. Ειδικά σε ότι αφορά την Ομογένεια και την πρόσφατη επίσκεψή του (5-8 Ιανουαρίου '20).
Στους 6 μήνες πρωθυπουργίας του, ο κ. Μητσοτάκης, έχει εμπλακεί -ηθελημένα ή άθελα- σε 4 σκάνδαλα, από τα οποία τα 3 έχουν σχέση με την Ομογένεια ΗΠΑ (Διαματάρης, Καζίνο, Θεολογική Σχολή).
Οι 'Ελληνες στις ΗΠΑ αδυνατούν να καταλάβουν την ταύτιση πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΗΠΑ), με δεδομένο ότι η Ομογένεια εγκαταλείπει την Εκκλησία εξαιτίας της παρουσίας απατεώνων σε αυτήν. Ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει απήχηση στην μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας, ούτε αποδοχή, βασικά επειδή μιλά γιά ''εντιμότητα'' και ''διαφάνεια'' διατηρώντας το μεγαλύτερο ''λαμόγιο'' όλων των εποχών, τον ''φάδερ 'Αλεξ'' στην Αρχιεπισκοπή.


Eίναι εντυπωσακό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, κάθε φορά που αναφέρεται στον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, τον υμνεί υπέρμετρα. Και οι Ομογενείς αναρωτιούνται γιατί αυτοί οι πρωθυπουργικοί ''διθύραμβοι'', αφού στους κοντά 7 μήνες ποιμαντορίας του, ο αρχιεπίσκοπος, δεν έχει δείξει ικανότητες κι εντιμότητα-διαφάνεια.
Τα πολλαπλά οικονομικά και άλλα σκάνδαλα στην ''Αρχιεπισκοπή απατεώνων'' και η διάλυση της Ομογένειας από αυτήν γιά το χρήμα, φαίνεται να μην ενοχλούν τον πρωθυπουργό. Ούτε το γεγονός ότι 10 εκατ. από χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου κατάληξαν στον πατριάρχη, υπόθεση με την οποίαν ασχολούνται οι ομοσπονδιακές Αρχές ΗΠΑ (ασχολούνται και με άλλα ''εκκλησιαστικά'', που δεν είναι η ώρα να αναφερθούν).
Ο πρωθυπουργός, δήλωσε (6 Ιανουαρίου '20) στο Τάρπον Σπρινγκς (Επιφάνια) ότι το ελληνικό κράτος θα χρηματοδοτεί κάθε χρόνο με 2+ εκατ. ευρό την Θεολογκή Σχολή Βοστώνης, αναδρομικά από τον χρόνο 2019. Ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε δημόσια, τον πρωθυπουργό, σε γεύμα στην Ουάσιγκτον, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Το γεγονός των πολλών οικονομικών και άλλων σκανδάλων στην Σχολή και ότι αυτή βγάζει μόνο παπάδες που ΔΕΝ ομιλούν την ελληνική, δεν τον ενοχλεί. Ούτε το γεγονός του αφελληνισμού από την Αρχιεπισκοπή, αφού σε ποσοστό 95% Λειτουργίες και Μυστήρια στις εκκλησίες μας στις ΗΠΑ γίνονται στην αγγλική. Ούτε το γεγονός ότι όσοι διδάσκουν στην Σχολή, έστω και γιά λίγα χρόνια, παίρνουν σύνταξη από το ελληνικό Δημόσιο.
Το ερώτημα στον πρωθυπουργό: Τα 2+ εκατ. ευρό τον χρόνο (δηλ. 2.5 εκατ. δολ) ΠΟΥ θα δίνονται;;; Στην Αρχιεπισκοπή ή στην Σχολή απευθείας;;; Μήπως προορίζονται γιά να καλύψουν τα 10 εκατ. που λείπουν από την απάτη την σχετική με ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, γιά να μην πάνε φυλακή ''φάδερ 'Αλεξ'' (πήρε ''μίζα'' γιά συλλογή χρημάτων ανοικοδόμησης) και λοιποί και εξευτελιστεί δημόσια το ''αρπακτικό'' Βαρθολομαίος (που πήρε τα 10 εκατ.);;;
Για 2019 και 2020 τα 4.4 εκατ. ευρό μας κάνουν κοντά 5 εκατ. δολάρια. Αφού τα 2+ εκατ. ευρό τον χρόνο θα είναι δεδομένα γιά ακόμα 2 χρόνια, εύκολα μπορεί κάποιος να δώσει την διαφορά των 5 εκατ. δολ. -δανεικά, προκαταβολικά- για να καλυφθεί η απάτη με χρήματα γιά άγιο Νικόλαο και να μην περαστούν ''χειροπέδες''.
Με δεδομένο ότι στην έκδοση της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ'' του πρ. υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη, δημοσιεύτηκε το ακόλουθο (9 Ιανουαρίου '20) «υπογραμμίζεται ότι τη χορηγία των δυο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο την είχε εισηγηθεί, προωθήσει και επιτύχει ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς, Αντώνης Διαματάρης», η υπόθεση ΒΡΩΜΑΕΙ. Επειδή ''Εθνικός Κήρυξ'' (διαχρονικό ''παραμάγαζο'' οικογένειας Μητσοτάκη) και Αρχιεπισκοπή συνεργάζονται με στόχο το χρήμα και την αποβλάκωση της Ομογένειας. Η εφημερίδα καλύπτει μόνιμα τις βρωμιές και απάτες του ''φάδερ 'Αλεξ'', επειδή έμμεσα επωφελείται οικονομικά από αυτόν.
Και καταλήγουμε στο εύλογο ερώτημα: O πρωθυπουργός, είναι άσχετος-ανόητος ή συντρέχουν άλλοι λόγοι;;; Το βέβαιο είναι ότι το μήνυμά του στην Ομογένεια είναι ξεκάθαρο και παραλήφθηκε: ''Στηρίζω απατεώνες και με χρήματα του λαού της Ελλάδας''.
Περί ψήφου
Σε σύσκεψη -πρωί 6 Ιαν. '20- στο Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας, με 50 ''παράγοντες της Ομογένειας'' (τα 3/4 των οποίων εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους και εξαπατούν συστηματικά ως ''πρόεδροι Οργανώσεων'', δηλ. πεθαμένων ή ανύπαρκτων ομογενειακών Οργανώσεων), ο πρωθυπουργός δήλωσε γιά το ζήτημα ψήφου στους Απόδημους: «Θέλω να τονίσω ότι το δικαίωμα της ψήφου, της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, δεν το έχετε απωλέσει. Στην ουσία ο νόμος αυτός παρέχει μία διευκόλυνση: Τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος αυτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με τους περιορισμούς του νόμου, στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Δώστε μας τη δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να διαμορφώσουμε πλειοψηφία 200 βουλευτών και σας διαβεβαιώνω ότι τα εμπόδια αυτά θα αφαιρεθούν. Διότι δεν ήταν δική μου επιθυμία να περιορίσουμε το εκλογικό σώμα».
Από ευγένεια ή άγνοια, δεν σηκώθηκε ένας να του πει το αυτονόητο ''τι χαζά λες;''.
''Ελάτε να μας ψηφίσετε ομαδικά γιά να έχουμε 200 έδρες στην Βουλή''. Το ίδιο είχε πει και στην Αστόρια Νέας Υόρκης, Σεπτέμβριο 2019. Δηλαδή, να πάρουμε ποσοστό 55%. Παραλογισμός ή ανοησία;
Κάτι δεν πάει καλά με τον -άσχετο με Ομογένεια- πρωθυπουργό. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει χαζο-δηλώσεις και ανόητες πράξεις, γεγονός που ενοχλεί ακόμα και τους ''κομματικούς-δεξιούς''
(Θα υπάρξει και συνέχεια)
(9 Ιαν. '20)