Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ιερώνυμος παίρνει τα πρωτεία στις εκδηλώσεις της συναγωγής της Λαρίσης ἀπό τον Περιφεριάρχη και το Δήμαρχο

Εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα 

 Κεντρική ομιλία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020




Φωτογραφίες αρχείου απο την συμμετοχή του στη συναγωγή Λάρισας 24-1- 2019
Την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος τιμά η Λάρισα με εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Π.Ε. Λάρισας, η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν ως ακολούθως:
- Μεθαύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από μαθητές σχολείων της Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο (10 π.μ.) και στην πλατεία Άννας Φρανκ όπου θα κατατεθούν στεφάνια (στις 12 μ.) στη μνήμη των 1,5 εκατ. παιδιών-θυμάτων του Ολοκαυτώματος και
- Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Λάρισας και στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
* ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Εκδηλώσεις από μαθητές σχολείων της Λάρισας
-Ώρα 10.00 Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Χαιρετισμοί:
- Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας - κ. Ιωάννης Καψάλης, δ/ντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα με θέμα "Το Ολοκαύτωμα μέσα από τις Τέχνες"
Συμμετέχουν τα σχολεία: 2ο, 3ο 4ο, και 9ο Γυμνάσια, 1ο, 9ο, 10ο, 13ο και 14ο Γενικά Λύκεια Λάρισας, ΓΕΛ Τυρνάβου, Μουσικό Σχολείο, Γυμνάσιο Νίκαιας και παιδιά της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας της Σχολής Καραβάνα.
Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Χριστίνα Ηλιάδη, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Στο φουαγιέ του ΔΩΛ Θα λειτουργήσει έκθεση με έργα μαθητών.
-Ώρα 12.00 Πλατεία Άννας Φρανκ (οδός Ερυθρού Σταυρού - Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας): Κατάθεση στεφάνων από Σχολεία της Λάρισας στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ, στη μνήμη των 1.500.000 παιδιών που υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος.
* ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
-Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής).
Ώρα 18.30 Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Ανώτατων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών» πρεσβειών και προξενείων, εβραϊκών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.
- Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (πλατεία Λαού)
Ωρα 19.30 Χαιρετισμοί:
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.
Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κ. Μώρις Μαγρίζος.
Άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από την όμηρο ναζιστικών στρατοπέδων κ. Νάκη Μπέγα.
Κεντρική ομιλία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
Συμμετοχή του "Θεσσαλικού Θεάτρου" με αποσπάσματα από τη σκηνική σύνθεση της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού "Το Χαμένο Πρόσωπο της Φλώρα Νισήμ".
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Σπανού.
ΠΗΓΉ