Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ποιος όρισε διαχειριστή και κληρονόμο των προσωπικών αντικειμένων του Λαρίσης Θεολόγου τον κ. Ιερώνυμο (Νικολόπουλο);


 «Ουκ εά με καθεύδειν το του….Θεολόγου τρόπαιον»
Ποιος όρισε  διαχειριστή και κληρονόμο των προσωπικών αντικειμένων του Λαρίσης Θεολόγου τον κ. Ιερώνυμο (Νικολόπουλο);
   Την παραμονή της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «αρχαιότερη» φυλλάδα (άμβωνα της Εκκλησίας την αποκάλεσε ο προκάτοχό σου), με τίτλο: Η βιβλιοθήκη του μακαριστού Θεολόγου στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.
  Αναφέρεται στην «παράδοση προ ημερών  προσωπικά στα χέρια του σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, 15 μεγάλα χαρτοκιβώτια με ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, παλιά βιβλία… από αυτούς που την κατείχαν και ανήκαν στο περιβάλλον του μακαριστού». ΕΔΩ  Είναι ένα δόλιο, δοτό, προβοκατόρικο, άθλιο δημοσίευμα.
    Πριν από κάποιες μέρες, σε ομιλία του είπε για τον Θεολόγο ότι ήταν συνωμότης και είχε σκοτεινά σημεία στην ζωή του!!!   ΕΔΩ    
    Τώρα αναφέρεται ανώνυμα συκοφαντώντας το περιβάλλον του μακαριστού, που έκλεψαν την βιβλιοθήκη και του την παρέδωσαν, αφού πέρασαν τόσα χρόνια, αφού επήλθε παραγραφή του ποινικού αδικήματος της υπεξαίρεσης….
   Έχει  γερή εμμονή - κώλυμα με τον Θεολόγο, που δεν του επιτρέπει να κλείσουν τα βλέφαρά του.
   «Ουκ εά με καθεύδειν το του….Θεολόγου τρόπαιον», παραφράζοντας  το ρητό του Θεμιστοκλή.
   Απ’ το πολυπληθές περιβάλλον του μακαριστού ο κλέπτης… Αλήθεια, ο ίδιος έχει περιβάλλον;
   Βέβαια υπάρχουν οι αριβίστες, οι τυχοδιώκτες και οι πλιατσικολόγοι, που αποκαλυπτόμενοι δέχονται την αποστροφή, την απομόνωση  και την χλεύη των αγνών εθελοντών. Αυτός είναι και ο λόγος που κρύβονται κάτω από την κουκούλα της ανωνυμίας...αφήνοντας να στοχοποιούνται όλοι οι περί τον Θεολόγο.

  Πού είναι η παρρησία, ο ανδρισμός του κλέπτη;
  Πολλά ερωτήματα εγείρονται:
1.Ο Θεολόγος φεύγοντας το 1974, όταν τον ρώτησαν για την Βιβλιοθήκη του, είπε: αφήστε την εδώ, πιστεύοντας ότι η απομάκρυνσή του θα ήταν πρόσκαιρη και σε λίγο χρόνο θα επέστρεφε!
Ήρθε ο Σεραφείμ Ορφανός (που το τελευταίο πράγμα που θα τον ενδιέφερε ήταν τα βιβλία) και ήρθε ο ελαφροχέρης και έκανε την δουλειά του.
2. Γιατί συνέχισε να τα παρακρατά, να τα κρύβει και να μην τα παραδίδει στον ιδιοκτήτη, όταν επέστρεψε στην Λάρισα ο Θεολόγος;
3. Μπορεί να ανήκει στο περιβάλλον του Θεολόγου εκείνος, ο νεόφυτος, που κατά την απομάκρυνση του Δεσπότη, αν είχε γεννηθεί, θα μπουσουλούσε;
Ή μετά την επιστροφή του δεσπότη, εκείνος δεν ήταν στη Λάρισα και ίσως δεν συνάντησε ποτέ τον Θεολόγο;
4. Στο πρωτόκολλο - κατάσταση των βιβλίων παραλαβής-παράδοσης περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία ή έχουν παρακρατηθεί κάποια για … «ευλογία»;
5. Ήταν σίγουρα «15 μεγάλα χαρτόκουτα και παραδόθηκαν στα ίδια τα χέρια του δεσπότη;» Με φορτοταξί έγινε η μεταφορά;
6.Γιατί η είδηση δεν μπήκε στο ιστολόγιο της μητρόπολης συνοδευομένη από φωτογραφίες; ενώ βλέπουμε εκατοντάδες φωτογραφίες ναρκισσιστικής αυτοπροβολής με τους κλόουν της πρόσκαιρης εξουσίας, σαν τον Άγιο Βασίλη του πάρκου των ευχών!!!
7. Στο εν λόγω δημοσίευμα, δηλώνεται ο παραλήπτης και αποκρύπτεται – αποσοβείται ο παραδιδούς.  Ποιος τον ή τους, εξουσιοδότησε να παραδοθούν τα προσωπικά βιβλία του Λαρίσης Θεολόγου  στους διώκτες του; Θα ανάπαυε τον μακαριστό η ενέργεια αυτή;  Δεν έχει συγγενικά πρόσωπα για να ερωτηθούν και να τους παραδοθούν;  Οι γυναικείες μονές που διακόνησε θα ήθελαν πολύ να έχουν τα βιβλία του Θεολόγου. Δεν ερώτησε ο αδιάκριτος–οι  παραδώσας-τες, γιατί δεν το έκανε ο οξυνούστατος παραλήπτης δεσπότης; Ποιος όρισε  διαχειριστή και κληρονόμο των προσωπικών αντικειμένων του Λαρίσης Θεολόγου τον κ. Ιερώνυμο; «Ο τρόπος σου δολιότητος  γέμει»
Εύχομαι να καταλάβει το λάθος του ο παραδιδούς, να βγάλει την κουκούλα της ανωνυμίας και να ζητήσει συγνώμη και κυρίως ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ και τα βιβλία να βρουν την θέση που τους αξίζει. Άλλως θα χρειαστεί να επανέλθουμε αποκαλυπτικότεροι.
8. Είθισται τα προσωπικά αντικείμενα Αγίων Ανδρών και εξεχουσών προσωπικοτήτων, όπως άλλωστε κάνουν οι νοικοκυραίοι για τα κειμήλια των προσφιλών τους προσώπων, να συλλέγονται και να φυλάσσονται,  να κοσμούν και να πληροφορούν για την ιστορία των. Πολύ περισσότερο ενός Αγίου Μητροπολίτου, όπως του Θεολόγου Λαρίσης.
Όσο για την κατευθυνόμενη προπαγάνδα που αφορά τη «σηματοδότηση της λήξης μιας περιόδου που τραυμάτιζε την τοπική εκκλησία» αυτό είχε ξανασυμβεί σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της ίδιας φυλλάδας την επομένη του μνημοσύνου του μ. Θεολόγου!!
Τον Θεολόγο Λαρίσης, οι κρατούντες τον πολεμούσαν και τον εκδίωκαν  από το επισκοπείο που ο ίδιος έφτιαξε, ακόμα και ο νέος  Ιερώνυμος τον αμφισβητεί, τα βιβλία του τί τα θέλει;
9. Δεν υπάρχει άλλος χώρος να θησαυρισθούν  από ανθρώπους που τον εκτίμησαν και τιμούν την μνήμη του; Δεν υπάρχει διεκδικητής να τα συλλέξει; Συγγενείς του μακαριστού;  Ή θα διεκδικηθούν από τον σύλλογο «Άγιος Θεολόγος» που φημολογείται η ίδρυσή του;
10. Αν κάποιοι θα ήθελαν να δουν αυτά τα βιβλία του Θεολόγου θα ήταν εφικτό; Είναι επισκέψιμος ο χώρος; «Σχεδιάζει να τα αξιοποιήσουν» λέει, να τα εκθέσουν  προβάλλοντας τον Θεολόγο μαζί με τους μοιχεπιβάτες που τον επιβουλεύτηκαν; Όταν είναι γνωστό ότι το συνωμοτικό περιβάλλον του  επισκοπείου είναι ψυχρό και αφιλόξενο για τέτοιου είδους πνευματικές αδολεσχίες υπό τα βλοσυρά  βλέμματα του Ροταριανού και του προστάτη του  και τον φθόνο που καλλιεργεί η αυλή αυτή κατά των Θεολογικών. Απωθητικό και τοξικό περιβάλλον, το βιώνω κάθε φορά που αναγκαστικά- υπηρεσιακά  το επισκέπτομαι. Διαπίστωση κληρικού «εδώ δεν υπάρχει ευωδία Χριστού».
  Αν κάποιοι παρακείμενοι μηδίσαντες προσκύνησαν, ας γνωρίζουν ότι δεν πρόδωσαν και δεν εφίμωσαν όλοι το άβατο της συνειδήσεώς τους.

 Κοιτάζω  την  φωτογραφία του Θεολόγου, ήρθαν όλα μπροστά μου σαν κινηματογραφική ταινία…

 Μετριόμαστε όλοι μας…ΟΛΟΙ.

 Κοιτάζω γύρω μας. Επίπλαστη εύσχημη φιλαρέσκεια...!

 Πνιγηρή υποκρισία με χαριεστάτη μάσκα …!!!
 Όχι όμως και αδιάγνωστη...!!! 

 Κοιτάζω την βαθιά στοχαστική και συνάμα παραμυθητική  ματιά του       Θεολόγου…με συνοδεύει στο πλήθος των συλλογισμών του χειμωνιάτικου ηλιοβασιλέματος που πορεύομαι…

   Λαρισαίος
     Ακολουθούν Σχετικά και ΣΧΟΛΙΑ
=============================================================
====================================

Σχετικό δημοσίευμα:
Η βιβλιοθήκη του μακαριστού Θεολόγου στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου
ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
Δημοσίευση: 24 Δεκ 2019 22:20
Ο μακαριστός μητροπολίτης Θεολόγος
Στη διάθεση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η βιβλιοθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεολόγου, καθώς προ ημερών παρεδόθησαν προσωπικά στα χέρια του σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, 15 μεγάλα χαρτοκιβώτια με ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, παλιά βιβλία.
Κίνηση η οποία αποκαθιστά και τυπικά, μετά από πολλά χρόνια, τις σχέσεις των ανθρώπων που ανήκαν στο περιβάλλον του μακαριστού Θεολόγου με τη Μητρόπολη, σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη λήξη μιας περιόδου που τραυμάτιζε την τοπική μας εκκλησία.
Μιλώντας στην «Ε» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, εμφανώς ικανοποιημένος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία των ανθρώπων που κατείχαν τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη και μίλησε για τα σχέδια της Μητρόπολης, αναφορικά με την αξιοποίησή της: «Τον τελευταίο καιρό η Μητρόπολη αγοράζει συστηματικά από διάφορα βιβλιοπωλεία, παλιά βιβλία, ιστορικής και συναισθηματικής αξίας τόσο για το ποίμνιο, όσο και για τον κλήρο. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε εν αναμονή της δωρεάς ενός μεγάλου αριθμού βιβλίων από αξιότιμο καθηγητή, που θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει σημαντικά τη βιβλιοθήκη μας. Στόχος μας η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης με σπουδαίο και πλούσιο υλικό και με βιβλία που θα είναι δυσεύρετα σε όλη τη Θεσσαλία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε και τη βιβλιοθήκη του μακαριστού Θεολόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεπτός μας Ποιμενάρχης. 
Του Γιώργου Ρούστα.
================================================================
============================================


Σχόλια

1  Μην Ξεχνάτε ότι τον Άγιο Λαρίσης Θεολόγο, τον διεκδίκησε με εισήγηση του π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου και μετενθουσιασμού ομόφωνη απόφαση των πατέρων, η Ιερά Μονή της Κεχαριτωμένης ως μέλος της αδελφότητος της. Σημειωτέων στη Ι. Μονή αυτή   πολλάκις εφιλοξενήθει

2 Μην Ξεχνάτε την Γυναικεία Ι. Μονή Αγ. Ιωάννου του Κυνηγού που και εκεί με πολύ αγάπη τον περιβάλλανε έως τέλους.

 3  Αρχή απαράβατος: Τα αρχεία Αγίων ανδρών δεν επιτρέπεται 
να πέσουν στα χέρια των διωκτών τους, φανερών και μη,
Ούτε φυσικά  και των διαδόχων αυτών των διωκτών.
.
Θεόδωρος Α.

Κινούνται ίσως στη λογική του Χαλίφη που έκαυσε τη μεγαλυτέρα Βιβλιοθήκη του κόσμου Εκείνη της Αλεξανδρείας
Ερώτησε ο Χαλίφης:
Αυτά τα βιβλία συμφωνούν με το Κοράνιο
Αν ναι, τότε είναι περιττά, καύτε τα.
Αν διαφωνούν, τότε είναι επικίνδυνα, πάλι κατακαύτε τα.
Κατ αναλογίαν,
Αν τα κειμήλια-βιβλία του Αγίου Θεολόγου,
Συμφωνούν με τον Ιερώνυμο περιττά, Εξαφανίστε τα,
Αν διαφωνούν, ... επικίνδυνα.. εξαϋλωστε τα.

π. Ηλίας


Για το μείζον  που είναι η αναγνώριση της Σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Ιερώνυμο Νικολόπουλο και την σθεναρή υποστήριξη της θέσεως αυτής ενώπιον της Συνόδου της Ιεραρχίας αλλά και το συλλείτουργο και μνημόνευση των σχισματικών στη Ζάκυνθο όμως δεν βλέπουμε καμία  αντίδραση  των Λαρισαίων.
Αντιθέτως , οι θεολόγοι, και κάποια σωματεία της πόλεως της Λάρισας αλλά και εις Αθήνα βλέπουμε να τον καλούν ως εισηγητή. Κι εμείς που είμαστε στη υπόλοιπη Ελλάδα,  περιμένουμε να  μπολιάσουν και διαδώσουν  τον αντιοικουμενιστικό  δυναμικό αγώνα τους;  
Ζητήσαμε  από Λαρισαίο καθηγητή να έρθει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη  για ομιλία για την αίρεση του Οικουμενισμού αλλά δεν ανταποκρίθηκε προκειμένω να είναι αρεστός στο Δεσπότη του.Τι φοβίζει τους πιστούς;
Διάβασα τις θέσεις του για το μεταναστευτικό και κατάλαβα πολλά για το πρόσωπο του νέου  δεσπότη. ΚΡΙΜΑ !!!  
 Πληροφορούμε ότι ο κλήρος της Λάρισας είναι Βολεμένος και επαγγελματίες . Ακούμε και τα σκάνδαλα …που γίνονται. Τόσο διάλυση; Τι να πιστέψω;

π. Αντώνιος Χορμόβας  Θεσσαλονίκη


Γίνονται αυτά στη Λάρισα και Θεολογικοί σωπαίνουν;

Βασίλειος  Αναγν.

Τόσα χρόνια γιατί δεν τα αναζητούσαν;
Του δεσπότη του τα πήγαν και τα κράτησε τι να έκανε; 

Ιωάννης Νικ.