Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ἐν ὄψει τῆς ὁρκομωσίας. Μετά τήν ἐκλογή τῆς κ. Αἰκατ. Σακελλαροπούλου ὡς νέας Προέδρου τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΥΛΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το λέμε εγκαίρως και για να έχουμε καλούς λογαριασμούς. Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη σημερινή εκλογή της νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, από τη Βουλή των Ελλήνων (με 261 ψήφους), ανέφερε σε δήλωσή του ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του Ελληνικού Εθνους! Μεγάλη κουβέντα. 

     Εν όψει, λοιπόν, της ορκομωσίας της, η οποία όπως ανακοινώθηκε επισήμως θα γίνει ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας την 13 Μαρτίου,  επισημαίνουμε σχετικώς ότι ευλογώς αναμένεται να δώσει τον καθιερωμένο παραδοσιακό θρησκευτικό όρκο, ακριβώς για να συμβολίζει αυτή την ενότητα του Έθνους μας. Άλλωστε, το προσφάτως αναθεωρηθέν Ελληνικό Σύνταγμα, του οποίου την τήρηση θα ορκιστεί να φυλάττει, ως εκ του περιεχομένου και της προμετωπίδος του ("Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος"), αυτό επί της ουσίας υπαγορεύει.
    Εν προκειμένω, ακόμη και οι προσωπικές αντιλήψεις της Προέδρου πρέπει να παραμένουν στο περιθώριο, ώστε να εκφράζει το Έθνος και την Παράδοσή του. Πολλώ δε μάλλον κατ' αυτή την συγκυρία, των απειλών κατά της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητος, οπότε για ένα λόγο παραπάνω απαιτείται εθνική ομοψυχία και ενότητα, με υψηλό φρόνημα στον Ελληνικό λαό. Ιδιαιτέρως σε τέτοιες περιόδους, η Ιστορία, η Παράδοση και τα Σύμβολα πρέπει να είναι σεβαστά και να τα έχουμε ψηλά. Σε αντίθετη περίπτωση, την οποία απευχόμαστε, η νέα Πρόεδρος δεν θα έχει την τιμητική πρωτιά μόνο ως πρώτη γυναίκα στό υψηλότερο αξίωμα της Πατρίδος μας, αλλά και ως μόνη μέχρι σήμερον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία δεν θα δώσει τον παραδοσιακό θρησκευτικό όρκο, αρνούμενη έτσι και την ευλογία της Εκκλησίας, η οποία εκφράζει την Πίστη της συντριπτικής πλειονοψηφίας του Ελληνικού λαού. Η Ελλάδα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είναι άθρησκο κράτος. Είναι μεν ανεξίθρησκο κράτος, αλλά αναγνωρίζει επικρατούσα Θρησκεία την Ορθοδοξία, με την οποία οι δεσμοί του Έθνους μας είναι διαχρονικοί και ακατάλυτοι. Οψόμεθα, λοιπόν.