Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Η Μακεδονία μας αποκτά σύντομα «Αρχιεπίσκοπο». Ιδρύεται «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και πάσης Μακεδονίας».

σ.σ. Έγραφα στις 12 Μαΐου του 2019 «Όταν σε λίγα χρόνια φυτευτές «μειονότητες» ψευτομακεδόνων θα αρπάζουν Ορθόδοξους ναούς στην Μακεδονία μας, όπως γίνεται τώρα στην Ουκρανία, τότε θα καταλάβουμε… 
Σχόλιο Φαίης 
***
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του oukraniko το αίτημα που έχει υποβάλει η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με την χορήγηση αυτοκεφαλίας, αναφέρεται στην ίδρυση «Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και πάσης Μακεδονίας».

Η πληροφορία του oukraniko επιβεβαιώνεται και από τον Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι «σύμφωνα με εκκλησιασιαστικές πηγές, το όνομα που έχει ζητήσει η Εκκλησία των Σκοπίων από το Πατριαρχείο είναι Αρχιεπισκοπή Αχρίδος & Πάσης Μακεδονίας. Αναμένουμε να δούμε τα σχετικά επίσημα έγγραφα…»

Και μόνο το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποδέχεται τέτοιο έγγραφο και δεν το επιστρέφει ως απαράδεκτο, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι το Πατριαρχείο πλέον υπακούοντας στην υπερδύναμη παίζει με τα εθνικά θέματα και στρέφεται σαφέστατα εναντίον της Ελληνικής Εκκλησίας. Μάλιστα δίνει συνέχεια σε αυτό το απαράδεκτο έγγραφο με τον πιο επίσημο τρόπο, υποδεχόμενος στο Φανάρι του πολιτικούς του κρατιδίου και καλώντας το Πατριαρχείο Σερβίας να συνεργαστεί.
Οι πρώτοι οι οποίοι θα πρέπει να απολογηθούν για αυτό, είναι οι  Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι κατά την έκτακτη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος της 12ης Οκτωβρίου του 2019, αποδέχθηκαν το δήθεν προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη να δίνει ελεύθερα αυτοκεφαλίες σε σχισματικούς ή μη, ανεξάρτητα από την βούληση της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας στην οποία ανήκουν.
Είναι άξιο παρατηρήσεως το γεγονός ότι το Φανάρι ανακοίνωσε προώθηση της αυτοκεφαλίας των Σκοπίων, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ότι δεν θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύναξη στην Ιορδανία. Ετσι το Φανάρι έχει εξασφαλίσει ότι το θέμα της «Μακεδονικής» Εκκλησίας που δημιουργείται δεν θα τεθεί από Ελληνα Αρχιεπίσκοπο σε Πανορθόδοξη συζήτηση.
Με την αναγνώριση των σχισματικών των Σκοπίων από το Φανάρι, οι ελληνικές Μητροπόλεις της Ανατολικής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα αποκτήσουν σύντομα «Αρχιεπίσκοπο», ο οποίος θα έχει έδρα στη λέγομενη «Βόρεια Μακεδονία» και ο οποίος θα διεκδικεί πάντοτε το «χαμένο» ή και «καταπιεσμένο από τους Έλληνες» ποίμνιο.
Η επόμενη κίνηση του Φαναρίου μετά τα Σκόπια, θα είναι το Μαυροβούνιο και μετά θα φθάσει οπωσδήποτε στις νέες χώρες.
«Σχετικά σύντομα, σύμφωνα με τους ταχείς ρυθμούς που εξελίσσονται τα πράγματα, το Φανάρι θα καταργήσει τον τόμο παραχώρησης των Νέων Χωρών στην Εκκλησία της Ελλάδος και στη συνέχεια θα παραχωρήσει την εκκλησιαστική διοίκηση της Μακεδονίας στον Αρχιεπίσκοπό της που θα βρίσκεται στα Βόρειά της.
Με αυτόν τον τρόπο η υπερδύναμη θα ολοκληρώσει τον κατατεμαχισμό της Ελλάδος αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρώσει τον εκκλησιαστικό της διαμελισμό».
Αυτά γράφτηκαν πριν από τρία χρόνια από πολιτικούς αναλυτές και έμοιαζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Σήμερα όμως βλέπουμε να γίνονται πραγματικότητα.
Τα σχέδια της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης είναι πλέον τόσο φανερά που ακόμη και ένας αδαής περί την γεωστρατηγική είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί.
oukraniko.blogspot