Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ!

Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

τοῦ π.Νικολάου Μανώλη

 Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό»... Και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός! (Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η πνευματική τύφλωση του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας συνεχίζεται. Λες και περίμενε αιώνες να μας αποδείξει πόσο Κόπτης αισθάνεται και με περίσσια σπουδή επιδίδεται σε αυτό, σαν να μην προλαβαίνει! Προηγουμένως όμως καμαρώστε τον· τι δηλώνει για τον Θεό ο υιός της Πανθρησκείας!!! Εξομοιώνει το Θεό μας με το θεό του Ισλάμ! Μεγαλύτερη βλασφημία δεν ακούστηκε ποτέ από χείλη Αρχιερέως.
Στο προηγούμενο άρθρο μου για τον ίδιο, που ξεμπροστιάζω την αιρετική στάση του, σημείωσα πως πρέπει να καυτηριάζουμε τις ενέργειές του συνεχώς μήπως ορισμένοι από τους κοιμισμένους επισκόπους και παπάδες του, καθώς και λαϊκούς του ποιμνίου του ξυπνήσουν, για να καταλάβουν ότι τους οδηγεί στην απώλεια. Κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται δυστυχώς προς το παρόν, αλλά πιστεύω πως δε θα αργήσει η ημέρα, που κάποιος ιερωμένος του με ευλάβεια, θα φωτιστεί από τον Κύριο να αντιδράσει. Σε αυτό θα συντελέσουν καταλυτικά τα αποκαλυπτικά άρθρα της Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών με τίτλο: Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα.


Μεγαλύτερη βλασφημία ακούσατε από χείλη αρχιερέως; Ποιός είναι ο Θεός του Αλεξανδρείας! [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 2019!
Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Μεγαλύτερη βλασφημία ακούσατε από χείλη αρχιερέως; Ποιός είναι ο Θεός του Αλεξανδρείας! [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διαβάσαμε στο patriarchateofalexandria.com:

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

Την 20η Ιανουαρίου ε.έ., η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέπτηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Tawadros II, προκειμένου να ευχηθεί για την εορτή των Θεοφανείων κατά το Ιουλιανό εορτολόγιο.
Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, του Θεοφ. Επισκόπου Ταμιάθεος κ. Γερμανού, και Κληρικών τής Πατριαρχικής Αυλής.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, τονίζοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελείται στην δοκιμαζόμενη μεγάλη Αφρικανική Ήπειρο. “Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό».
Η Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο αγωνίζονται για την ειρήνη στη Λιβύη και γνωρίζω οτι εσείς προσεύχεστε, διότι έχετε ποίμνιο εκεί και το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα Μαρτύρων της Κοπτικής Εκκλησίας και αυτό το αίμα φωνάζει για «ελευθερία και ειρήνη».
Ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Tawadros II, στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την αδελφική επίσκεψη και τις θερμές ευχές του. Κάθε φορά που σας συναντώ αισθάνομαι μία εσωτερική χαρά. Η παρουσία σας και τα λόγια σας, μας γεμίζουν όλους με ευφρόσυνα συναισθήματα. Παρακολουθώ και θαυμάζω την διακονία σας σε όλες τις Χώρες της Αφρικής, κυρίως στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό σύστημα και την φροντίδα στους πονεμένους ανθρώπους. Έχουμε το ίδιο Όνομα, εργαζόμαστε στον ίδιο αγρό και «είμαστε παιδιά του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου»”.