Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Σε αργία ιερέας επειδή πραγματοποίησε αγιασμούς!

 

Τέθηκε σε αργία ο ιερέας του ναού της Πηγής στην Μυτιλήνη, επειδή έκανε αυτό που του επιτάσσει η ιερατική του συνείδηση!!, πραγματοποίησε αγιασμούς από σπίτι σε σπίτι τις μέρες των Φώτων και δεν επιβάλλει την μασκοφορία εντός του Ι. Ναού ούτε διεξάγει ελέγχους! Και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης εις απάντηση τον έθεσε σε αργία, μήπως για να εκφοβίσει τους ιερείς της Μητροπόλεως;

Σε αργία έθεσε χθες τον ιερέα του ναού της Πηγής με απόφαση του που κοινοποιήθηκε σε όλους τους ιερείς της Λέσβου, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος.

Ο ιερέας ο οποίος είχε δεχθεί έντονες παρατηρήσεις από τη Μητρόπολη όταν κατά παράβαση των εντολών της πραγματοποίησε αγιασμούς από σπίτι σε σπίτι τις μέρες των Φώτων εκτός της αργίας στερείται με την ίδια απόφαση και το μισθό του επ’ αόριστον.

Όπως έγινε γνωστό ο ιερέας πραγματοποιούσε θρησκευτικές τελετές με ανοιχτές τις πόρτες σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν. Ενώ στην είσοδο του ναού είχε αναρτήσει ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι «η μασκοφορία εντός του Αγίου Οίκου αμφισβητεί την παντοδυναμία του Θεού. Με τη μάσκα δείχνουμε πως δεν είμαστε σίγουροι για τη δύναμή Του και πως δεν εμπιστευόμαστε την αγάπη Του». Σημείωνε επίσης ότι η είσοδος στο ναό είναι ελεύθερη η δε μασκοφορία δεν επιβάλλεται και ούτε θα γίνεται έλεγχος.

stonisi.gr

https://orthodoxostypos.gr