Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Στις φλόγες το σπίτι του Μητροπολίτη Μπάντσεν Λογγίνου

εικόνα άρθρου: Στις φλόγες το σπίτι του Μητροπολίτη Μπάντσεν Λογγίνου

Οι ντόπιοι είναι πεπεισμένοι πως η πυρκαγιά ξέσπασε λόγω εμπρησμού
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο σεβαστός Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος της Ουκρανικής Εκκλησίας που υποφέρει από σοβαρότατα προβλήματα υγείας λόγω της άνομης κρατικής δίωξης που ασκείται εναντίων του, βιώνει μία ακόμη απώλεια.

Την 2α Ιανουαρίου 2024, γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα, το σπίτι όπου ζει άρπαξε φωτιά [1].

Όπως αναφέρθηκε από τον τόπο του συμβάντος, ο ίδιος ο Ιεράρχης δεν τραυματίστηκε, όμως η στέγη του σπιτιού κάηκε ολοσχερώς και η ίδια η κατοικία δεν είναι πλέον κατάλληλη για διαβίωση. 

Δημοσίευμα του Ιστολογίου «Orthodox Christianity» αποκαλύπτει ότι οι ντόπιοι είναι πεπεισμένοι πως η πυρκαγιά ξέσπασε λόγω εμπρησμού [2].

Η αστυνομία άνοιξε ποινική υπόθεση για τον θάνατο δικηγόρου του Μητροπολίτη Λογγίνου

Υπενθυμίζεται ότι την 15η Νοεμβρίου 2023 κηδεύτηκε ένας από τους δικηγόρους του Μητροπολίτη Λογγίνου, ο Valentin Sukhar [3]. 

Η Ι. Μονή Μπάντσεν δήλωσε ότι ο Valentin Sukhar παρείχε νομική υπεράσπιση στον Ιεράρχη από την αρχή της ποινικής δίωξής του από τις ουκρανικές αρχές.

Δύο μέρες αργότερα, την 17η Νοεμβρίου 2023, δημοσίευμα στην «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων» σημείωνε ότι η αστυνομία άνοιξε ποινική υπόθεση σχετικά με τον θάνατο του δικηγόρου [4].

Η υπόθεση εξετάζεται με την κατηγορία της «ιατρικής αμέλειας». 

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τον θάνατο του Sukhar από δηλητηρίαση, ανέφερε η εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας στην περιοχή Chernivtsi, Carolina Marysheva.

Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας παρουσία ιατρικού προσωπικού, αφού προηγουμένως είχε εισαχθεί με παράπονα υγείας. 

Στο πλαίσιο της προδικαστικής έρευνας οι αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν εξέταση για να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου.

Το ουκρανικό καθεστώς και η σκοτεινή δίωξη επιδεινώνουν δραματικά την υγεία του Ιεράρχη

Η υγεία του επίσημα αναγνωρισμένου ως Ήρωα της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Μπάντσεν Λογγίνου, επιβαρύνεται δραματικά κάτω από την αφόρητη πίεση των σκοτεινών διώξεων που ασκεί το φιλονεοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας και κατά του ιδίου προσωπικά.

Το 21η Ιουλίου 2023, και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η άνομη ποινική δίωξη, ο Μητροπολίτης Λογγίνος υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύθηκε.

Η Ι. Μητρόπολη Chernivtsi και Bukovina με ανακοίνωσή της υπογράμμιζε ότι ο σεβάσμιος Ιεράρχης «υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό λόγω ηθικής έντασης ως αποτέλεσμα της δίωξης από τις ουκρανικές αρχές».

Την 12η Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο λόγω καρδιακών προβλημάτων, ενώ την 20η Δεκεμβρίου 2023 ο Ιεράρχης υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Έξι ημέρες μετά την επέμβαση, το απόγευμα της 26η Δεκεμβρίου 2023, η Ι. Μονή Μπάντσεν με έκτακτη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε μία ακόμη επιχείρηση παρενόχλησης του Μητροπολίτη από το ουκρανικό κράτος, η οποία δημιούργησε νέα επιδείνωση της υγείας του. 

Στην Ι. Μονή Μπάντσεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η ασθένειά του σχετίζεται με τη συνεχή πίεση που ασκούν οι Αρχές, οι δικαστικές ακροάσεις, καθώς και οι έρευνες με τη συνοδεία ενόπλων που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στην Ι. Μονή τον Νοέμβριο του 2023.

Η μορφή του μαρτυρικού ομολογητή Μητροπολίτη Λογγίνου, αντιμετωπίζεται με σκανδαλώδη αδιαφορία, από τους επιλεκτικούς «ψυχοπονιάρηδες» Ορθόδοξους ηγέτες ανά τον κόσμο. Οι πρωτοχρονιάτικες ευχές τους, καθίστανται «αυτεπαγγέλτως» πυροτεχνήματα, που θα ξεχαστούν γρήγορα…