Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Δεσπότης έδιωξε κακήν κακώς υπουργό – «Πάρε δρόμο και φύγε τώρα και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ»

                                                                   
Πολλοί Ιεράρχες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και με τη «χλιαρή» στάση του Ιερώνυμου όλο αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα κυκλοφορούν σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από Μητροπολίτη υπουργός. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», υπουργός επισκέφθηκε δεσπότη της εκλογικής περιφέρειάς του ο οποίος έχει ξεσηκωθεί εναντίον των σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Αποστολή του υπουργού ήταν να εξηγήσει στον δεσπότη ότι το όλο ζήτημα αφορά στα ίσα δικαιώματα που έχουν όλοι οι άνθρωποι και πως η Εκκλησία που κηρύττει την αγάπη του Θεού θα πρέπει να αγκαλιάσει και αυτούς τους ανθρώπους. Ο υπουργός πράγματι επισκέφθηκε τη Μητρόπολη, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη και εκείνος τον άκουσε, χωρίς να διακόπτει για διευκρινίσεις. Όταν ολοκλήρωσε, ο Μητροπολίτης τον ρώτησε βλοσυρός:Τελείωσες;
Μάλιστα Άγιε,
Πάρε δρόμο και φύγε τώρα και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ. Και όσο έχεις αυτές τις απόψεις, θα σε συμβούλευα να μην εμφανιστείς ξανά ούτε στην πόλη μας. Προκαλείτε τους Χριστιανούς με αυτά που κάνετε.

Ο υπουργός αποχώρησε και όπως ανέφερε σε αυτούς που τον έστειλαν ως απεσταλμένο «ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου».
https://poimin.gr/despotis-edioxe-kakin-kakos-ypourgo-pare-dromo-kai-fyge-tora-kai-min-xanapatiseis-to-podi-sou-edo/