Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ο συνωμότης Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το τέταρτο «στεφάνι».


Γράφει ο Μέτοικος

Η εν κρυπτώ συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου συνιστά μια ξεκάθαρη περίπτωση συνωμοσίας ή φατρίας ενάντια στο Συνοδικό Σύστημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Για το της συνομωσίας έγκλημα ο 18ος Κανόνας της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου διατάζει: «Εί τινες τοίνυν κληρικοί, ή μονάζοντες, ευρεθείεν συνομνύμενοι, ή φατριάζοντες, ή κατασκευάς τυρεύοντες… εκπιπτέτωσαν πάντη του οικείου βαθμού»!
«Το της συνωμοσίας, ή φατρίας έγκλημα και παρά των έξω νόμων πάντη κεκώλυται, πολλώ δε μάλλον εν τη του Θεού εκκλησία τούτο γίνεσθαι απαγορεύειν…[ενώ] οι φρατριάζοντες…εκπιπτέτωσαν πάντη του οικείου βαθμού» εντέλλεται ο 34ος Κανόνας της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου.

Έχει απόλυτο δίκαιο το Κ.Κ.Ε που υποστηρίζει «ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ιδιωτική υπόθεση, όπως και η συμβίωση. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η σεξουαλική σχέση ή η ικανοποίηση της σεξουαλικότητας δεν παράγει κοινωνικά δικαιώματα».
Εάν αυτή η θέση δεν ισχύει και, «ο σεξουαλικός προσανατολισμός πράγματι παράγει κοινωνικά δικαιώματα» τότε πρέπει η κυβέρνηση της Ν.Δ να νομοθετήσει και τη νομιμότητα της παιδεραστίας και το φυσιολογικό και, άρα νόμιμο της κτηνοβασίας.