Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Λυκούργος Νάνης, ιατρός: Κάποιοι καλοπροαίρετοι εν Χριστώ αδελφοί έσπευσαν να εκφράσουν τη χαρά τους και ενδεχομένως την ικανοποίησή τους για το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας

 Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος : «κρείσσων επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης από Θεού»


 Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Κάποιοι καλοπροαίρετοι εν Χριστώ αδελφοί έσπευσαν να εκφράσουν τη χαρά τους και ενδεχομένως την ικανοποίησή τους για το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας.

Μακάρι να μπορούσαμε να συμμεριστούμε τα προαναφερθέντα συναισθήματά τους. Δεν μπορούμε όμως!

Τόσο το όλο ανακοινωθέν όσο και η μέχρι τούδε στάση της πλειοψηφίας των ιεραρχών μας, εδώ και δεκαετίες, δεν μας διασφαλίζουν τους απαραίτητους όρους και τις ουσιώδεις προυποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Και τούτο γιατί με βάση το υπό του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου γραφέν «ουχ οις λέγομεν αλλ οις πράττομεν προσέχουσι πάντες».

Η Ελλαδική Εκκλησία, εάν τώρα δεν διαρρήξει τη σχέση της με την αντίχριστη Πολιτεία, πότε θα το κάνει;

Θα αντιτείνουν, ίσως κάποιοι, ότι δεν πρέπει επ ουδενί να διαρραγεί αυτή σχέση για λόγους εθνικής ενότητας.

Την απάντηση εν προκειμένω τη δίδει ο σήμερον εορταζόμενος άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος «κρείσσων επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης από Θεού».

Όταν οι ά-νομοι νομοθέτες κακουργούν σε βάρος της ηθικής και βιολογικής υποστάσεως των Ελλήνων και των αθώων και ανεύθυνων παιδιών εμείς αρκούμαστε μονάχα σε ανακοινωθέντα; Και συνεχίζουμε να συναγελαζόμαστε με τους δράστες του ανοσίου αυτού εγκλήματος σαν να μην συμβαίνει τίποτε; Και ανεχόμαστε την ακώλυτη είσοδό τους στους ναούς.